Ionuț Voicu se gândește la retragere după ce a trăit a treia umilință cu Rapid într-o lună! ”Nu știu cum o vom scoate la capăt. Ne-am face de râs numai să pronunțăm cuvântul suporter.” Ce speranțe mai are la promovare

Marius ANGHEL 20 Oct. 2020, 18:15 Cupa României

După un început bun de sezon, cu trei victorii consecutive, remiza cu Turris Oltul, când a primit gol la ultima fază, pare să fi dărâmat aproape totul la echipa giuleșteană mutată, mai nou, la Buftea. A urmat înfrângerea cu Fotbal Comuna Recea (1-2), victoria cu Concordia Chiajna (4-2) și dezastrul cu U Craiova 1948 SA (0-5). Acum, la debutul în Cupa României, Rapid a suferit o nouă umilință odată cu înfrângerea cu 2-3 în fața celor de la Progresul Spartac, o echipă de Liga 3 care are numai tineri jucători și care în această vară și-a schimbat mare parte din lot după ratatea promovării în Liga 2 și problemele financiare cauzate de pandemie.

Ionuț Voicu scuză antrenorii după o nouă umilință suferită de Rapid: ”Singurii vinovați suntem noi, pentru că noi am intrat pe teren”

Și după această nouă umilință, căpitanul Ionuț Voicu (36 de ani) a ieșit în față pentru a vorbi despre situația prin care trece echipa giuleșteană. Fundașul dreapta dă vina pe jucători și spune că nu antrenorii au fost și sunt vinovați pentru aceste rezultate.

”Din păcate, se tot repetă lucrul ăsta. După meciul de astăzi o spun cu tărie că, în ultima perioadă, ce se întâmplă la acest club, anul trecut și anul acesta, nu a fost vinovat ca antrenor nici Alexa, nici Pancu, nu e vinovat nici Iencsi. Singurii vinovați suntem noi, pentru că noi am intrat pe teren. Suntem un nucleu de 70 la sută care a intrat în acest vestiar și azi ne-am făcut de râs, la Craiova ne-am făcut de râs, pe la Recea tot la fel. Nu știu, am foarte multe gânduri negre în cap și încă încerc să mă calmez”, a spus Voicu, cel care a fost înlocuit din minutul 83 cu Mircea Leasă, când scorul era unul de egalitate, 2-2.

  • Meciul dintre Progresul Spartac și Rapid a avut nevoie de prelungiri pentru a fi determinată echipa calificată în faza 16-imilor Cupei României. Alexandru Cîrlig (12), Andrei Grigore (37) și Răzvan Milea (119) au înscris pentru echipa din Liga 3, în timp ce pentru giuleșteni, care joacă în Liga 2, au punctat Alexandru Dulca (32) și Adrian Bălan (44 – penalty).

”Ar trebui să ne fie rușine tuturor, mie îmi e rușine”

Chiar dacă Rapid a stat în izolare o săptămână din cauza cazurilor de COVID-19 depistate în lot și abia ieri a efectuat un nou antrenament în grup, fundașul nu vrea să găsească scuze pentru acest nou eșec rușinos pentru club.

”Întotdeauna se pot găsi alibiuni, numai că dacă avem tricoul ăsta, treningul ăsta pe noi și scrie Rapid… ar trebui să le lăsăm deoparte. Ar putea găsi explicații, că de o săptămână toată echipa a stat în izolare acasă, că nu ne-am antrenat, dar nu vreau vrea usă devin penibil în aceste declarații. Au fost mai buni, ne-au bătut niște copii cu o determinare și cu o ambiție fantastică și le doresc succes pe mai departe.

Degeaba ai discuții la pauză, după, dacă nu ai discuțiile astea în teren, și discuțiile să fie fotbalistice. Degeaba urli, degeaba spargi, degeaba faci după ce se termină meciul. E tardiv. Ar trebui să ne fie rușine tuturor, mie îmi e rușine, și ar trebui să ne uităm în oglindă și să ne dăm seama dacă într-adevăr mai putem să facem ceva sau să ne ducem pe drumuri separate, să facem ceva, pentru că trăim umilință după umilință și nu știu cum o vom scoate la capăt. Chiar nu știu ce să mai spun”, a declarat Ionuț Voicu la microfonul DigiSport, la finalul partidei cu Progresul Spartac.

Voicu: ”Deja e prea mult și mă gândesc serios ca, dacă în continuare se va mai întâmpla asta, să mă dau la o parte”

Ionuț Voicu este al doilea cel mai vechi jucător din lotul actualului nou Rapid, de la reînființarea din Liga 4 sub denumirea de Academia Rapid, după Petre Goge, și se gândește să renunțe la fotbal dacă aceste eșecuri rușinoase vor continua.

”Nu vreau să vorbesc la nervi. Dacă se va mai întâmpla asemenea meciuri și să trăiesc asemenea rușină, cu siguranță voi pune punct, pentru că am muncit foarte mult în carieră, am dat totul cât am putut în teren și deja e a treia oară când mi se întâmplă asta în două luni de zile. Nu sunt laș, nu vreau să renunț, am fost întotdeauna un luptător, dar deja e prea mult și mă gândesc serios ca, dacă în continuare se va mai întâmpla asta, să mă dau la o parte”, a transmis Voicu.

”Ne-am face de râs numai să pronunțăm cuvântul suporter”

Căpitanului Rapidului îi e rușine să se pună în locul unui suporter al echipei și să spună ce simte. ”Ce speranțe! Mi-a fost rușine și să rostesc cuvântul suporter. Știu ce e în sufletul lor, dar mi-e rușine să vorbesc despre ei, pentru că nu am arătat nimic, niciunul dintre noi, și ne-am face de râs numai să pronunțăm cuvântul suporter”, a spus Ionuț Voicu.

Experimentatul jucător vrea analize corecte din partea fiecăruia și să se dăruiască mai mult de acum înainte: ”În afară de aceste discuții trebuie să facem ceva, nu știu. Fiecare trebuie să se analizeze, dar să analizeze corect, nu cu alibiuri, să se uite în oglindă că unul e frumos, unui e deștept și unu-i… Nu, la fotbal, trebuie să te uiți și să-ți dai seama ce ai greșit și data viitoare, poate, cu un pic mai multă dăruire se poate face mai mult.”

Cât despre promovare, Ionuț Voicu încă este optimist că echipa va putea să-și îndeplinească obiectivul. ”Suntem acolo. Trebuie să intrăm în play-off prima dată și suntem acolo. Dar cu jocul din ultima perioadă și cu această blazare, e greu. E greu. Nu că vorbesc după o înfrângere, eu cred în promovare, dar nu după jocul ăsta”, a spus Voicu.

Eliminată din Cupa României la chiar primul meci, Rapid se va concentra de acum înainte doar pe campionat, unde următorul meci este restanța din etapa a 8-a, cu CS Mioveni, programată în ziua de 29 octombrie. În etapa a 9-a echipa va sta, iar la 2 noiembrie, de la ora 18:00, o va întâlni pe teren propriu, cu ”U” Cluj, în runda a 10-a.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-4-rapid-ripensia-fc-u-craiova-csm-slatina-si-turris-oltul-dintre-echipele-din-liga-2-joaca-astazi-u-cluj-e-calificata-deja-in-16-imi-19153247

Marius ANGHEL 20 Oct. 2020, 18:15 Cupa României
Pe aceeași temă