Cristi Balaj n-a mai suportat umilința și a plecat mai repede de la stadion! Președintele CFR-ului a simțit după eșecul cu Corvinul un sentiment pe care l-a mai trăit o singură dată, după un joc din cupă europeană

Marius ANGHEL 03 Apr. 2024, 00:06 Cupa României
Cristi Balaj n-a mai suportat umilința și a plecat mai repede de la stadion! Președintele CFR-ului a simțit după eșecul cu Corvinul un sentiment pe care l-a mai trăit o singură dată, după un joc din cupă europeană

CFR Cluj nu va uita prea repede umilința pe care a trăit-o marți seară, 2 aprilie 2024, la Hunedoara, în sfertul de finală jucat contra divizionarei secunde Corvinul Hunedoara.

Multipla campioană a României a jucat din minutul 10 în inferioritate numerică, după eliminarea directă a lui Panagiotis Tachtsidis pentru lovire cu cotul, iar jucătorii lui Adrian Mutu nu au arătat în această situație că sunt mult mai valoroși decât adversarii întâlniți. Au pierdut cu un neverosimil 0-4 în fața Corvinului, iar minutele de final ale partidei desfășurate pe un stadion ”Michael Klein” arhiplin nu i-a mai prins în tribune cel puțin pe patronul Neluțu Varga și pe președintele Cristian Balaj.

Eliminarea CFR-ului la Hunedoara i-a provocat lui Cristi Balaj aceleași sentimente ca după eșecul din Europa cu Pyunik

La câteva zeci de minute după încheierea partidei, fostul arbitru Balaj, acum conducător la CFR Cluj, a intrat în direct la DigiSport pentru a vorbi despre meciul pierdut de echipa sa contra trupei din Liga 2 Corvinul.

Cristian Balaj a spus că nu se simte bine fizic și a preferat să plece mai devreme de la stadion, dar și că acest eșec i-a provocat un sentiment pe care o singură dată l-a mai trăit, după eliminarea echipei în fața celor de la Pyunik Erevan. În vara anului 2022, campioana României remiza la Erevan cu Pyunik (scor 0-0), iar în retur, la Cluj-Napoca, pierdea la lovituri de departajare cu 3-4, după 1-1 după 90 de minute și 2-2 după 120 de minute de joc. Acea dublă era în primul tur peliminar din Liga Campionilor.

Președintele CFR-ului a avut puterea să laude Corvinul pentru victorie și calificarea în semifinalele Cupei României, chiar dacă, la fel de bine, putea să și reproșeze faptul că nu i s-au oferit condiții decente la stadion, pentru a putea privi jocul.

”Nu mă simt bine. Nu mă simt foarte bine fizic. Am plecat mai repede. Nu am văzut decât golul 3 și am plecat mai repede. Stăteam în picioare, nu am avut acces. Stăteam în picioare printre suporterii celor de la Corvinul și nu m-am mai putut uita.

Am sentimentul pe care l-am avut după ce am ratat calificare împotriva celor de la Pyunik. E a doua oară când am acest sentiment și nu vreau să am opinii la cald. E greu de digerat. Dacă am acceptat să intru, am intrat ca să-i felicit în primul rând pe cei de la Corvinul, și în mod special spectatorii, a fost o atmosferă frumoasă. Mă bucur pentru ei, că au participat în număr atât de mare. Sper ca fotbalul din Hunedoara să crească, pentru că au o echipă frumoasă”, a spus Balaj.

Balaj: ”Cupa produce surprize în orice țară și nu voiam să ajung să regret că nu am făcut tot ce depinde de noi pentru a vorbi cu jucătorii”

Viorel Lică (43′), Marius Coman (50′), Nicolae Pîrvulescu (67′) și Daniel Pop (90+2′) au înscris pentru Corvinul în marele succes împotriva CFR-ului, iar Cristian Balaj a preferat să fie ponderat în declarații privind evoluția jucătorilor echipei sale.

A repetat că el și ceilalți conducători au făcut tot ce a depins de ei pentru a le transmite jucătorilor că nu vor avea un meci ușor contra divizionarei secunde. Au făcut-o pentru a nu se simți vinovați apoi, însă Balaj nu a spus acum, după eliminarea CFR-ului, dacă se simte și el vinovat în vreun fel.

”Au fost multe greșeli. Cea mai mare greșeală e acel cartonaș roșu pe care l-am luat. (n.r. – Dacă va fi pedepsit Tachtsidis) Vom discuta intern și vom decide. Sunt la cald și nu vreau să vorbesc de rău vreun jucător. Jucătorii trebuie să strângă rândurile. Dacă se ratează cupele europene ar fi un an ratat și vom fi vinovați toți atunci. Rămâne de văzut cum. Nu știu care e starea de spirit a patronului și mi-e greu să am opinii în acest moment. Vorbesc la cald, și la supărare și cred că cel mai potrivit este să încercă să fiu ponderat, pentru că am o frustrare imensă, coroborat cu acel sentiment pe care l-am mai trăit atunci când am ratat calificarea în fața celor de la Pyunik.

Noi, cu Bilașco, am pornit ieri din Cluj, am venit la Hunedoara, la antrenamentul pe care l-a avut echipa, am stat cu ei tocmai pentru a le explica importanța meciului, faptul că vom juca cu un adversar care nu are absolut nimic de pierdut, pe un teren greu, cu spectatorii care e normal să participe într-un număr mare la un asemenea meci și să-și încurajeze echipa. I-am rugat să fie înțelepți, să nu provoace, să aibă atitudine și că doar efortul fizic va face diferența într-un asemenea meci. Cupa produce surprize în orice țară și nu voiam să ajung să regret că nu am făcut tot ce depinde de noi pentru a vorbi cu jucătorii. Ne-am întors după antrenament acasă, la Cluj, azi am revenit din nou, tocmai pentru că nu am considerat că este un efort șivoiam să facem tot ce depinde de noi pentru a-i face pe jucători să înțeleagă că meciurile din Cupă au un specific aparte”, a mai declarat Balaj.

CFR Cluj, aflată pe locul 3 în play-off-ul SuperLigii, nu-i rămâne acum decât meciurile din campionat pentru a termina sezonul pe podium și a prinde un loc în competițiile europene. De la Cupa României, competiție câștigată de patru ori, CFR și-a luat adio în această ediție.

Foto: Sebastian Popescu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/reactiile-cluburilor-corvinul-si-cfr-imediat-dupa-rezultatul-surprinzator-de-la-hunedoara-19304927

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-poate-aduce-demisia-lui-adrian-mutu-19304928

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-a-invins-cfr-cluj-in-cupa-romaniei-19304881

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-cfr-cluj-primul-sfert-de-finala-din-cupa-romaniei-19304818

Marius ANGHEL 03 Apr. 2024, 00:06 Cupa României
Pe aceeași temă