Gloria Buzău, privată de un gol perfect valabil și posibil de o calificare în sferturile Cupei României. Arbitrul Vlad Baban, gafă incredibilă la meciul cu CS Tunari

Marius ANGHEL 06 Dec. 2023, 12:04 Cupa României
Gloria Buzău, privată de un gol perfect valabil și posibil de o calificare în sferturile Cupei României. Arbitrul Vlad Baban, gafă incredibilă la meciul cu CS Tunari

Gloria Buzău se putea număra printre echipele calificate în sferurile de finală ale Cupei României, sezonul 2023-2024. Ar fi fost primul club din Liga 2 care trecea de faza grupelor, în noul format al competiției, aflat la a doua sa ediție.

O eroare gravă de arbitraj a privat-o însă de un posibil succes în meciul disputat marți seară, 5 decembrie 2023, cu CS Tunari, iar trupa lui Andrei Prepeliță a fost eliminată din Cupă, la fel ca adversara întâlnită, și ea cu șanse la accederea în sferturi înainte de startul jocurilor din Grupa D.

1-1 s-a încheiat partida desfășurată la Buftea, pe terenul de iarbă al bazei FRF.

Eroare gravă de arbitraj în meciul CS Tunari – Gloria Buzău 1-1, din Cupa României

La fel ca în campionatul Ligii 2, unde s-au întâlnit în etapa a 2-a a sezonului regular, la data de 12 august, la Buzău, CS Tunari a marcat prima contra Gloriei, însă echipa lui Prepeliță reușea atunci să întoarcă scorul în repriza secundă și să se impună cu 2-1. Paul Mitrică (2), respectiv Sergiu Pîrvulescu (53) și Cristian Dumitru (76) au înscris atunci.

Acum, în jocul din etapa a 3-a a fazei grupelor Cupei României, CS Tunari a deschis din nou scorul rapid contra buzoienilor, în minutul 5, prin Luca Florică. Haymamba a făcut un meci mare în poartă, la Buftea, intervenind cel puțin de trei ori salvator și menținând Gloria în joc. Trupa buzoiană a reușit egalarea în minutul 56, prin Ionuț Nadolu, și ar fi putut trece în avantaj pe tabelă în minutul 63, când a înscris din nou. Numai că arbitrul central Vlad Babar, poate și arbitrul asistent de pe acea parte, Adrian Vornicu, au comis o mare eroare, anulând reușita perfect valabilă a lui Diego Izata.

În acel minut al jocului, 63, Chică-Roșă a executat o lovitură liberă a Gloriei peste fundașii adverși, Pervan a preluat și a avansat ușor în dreapta, a șutat din cădere, din 9-10 metri central, direct în portar, balonul a revenit în centru, iar Diego Izata a înscris în stânga, profitând că goalkeeperul Tunariului nu a mai urmărit faza. Golul a fost însă anulat pentru un presupus fault al lui Pervan la portar. Reluările au arătat încă că Pervan nici măcar nu a atins portarul, iar Isvoranu a fost călcat de unul dintre cei doi coechipiei ai săi care s-au aflat în spatele jucătorului Gloriei, de către Vasile Constantin (foto, momentul în care îl calcă pe picior pe propriul portar).

Arbitrul Vlad Baban a anulat un gol perfect valabil al Gloriei, care i-ar fi putut aduce calificarea în sferturile Cupei

Golul lui Diego Izata a fost perfect valabil și anulat eronat de arbitrul Vlad Babar, aflat foarte departe de fază și probabil incomodat vizuat de jucătorii care s-au aflat între el și faza din care s-a înscris.

Gloria ar fi făcut atunci 2-1 pe tabelă și ar fi fost aproape de o victorie care i-ar fi putut aduce calificarea în sferturile competiției. Bineînțeles că s-ar mai fi putut marca până la finalul jocului, deoarece au mai fost circa 30 de minute rămase din meci, însă despre eroare gravă a arbitrului Vlad Baban se poate spune că a influențat soarta partidei și chiar a unei echipe care putea scrie istorie pentru ea și competiție, cu această calificare pe care ar fi obținut-o dacă se impunea cu acel gol anulat greșit.

”Este definiția golului valabil, bine că jucătorul de la Tunari nu i-a rupt piciorul propriului portar, dar fiind vorba despre echipe care nu sunt în SuperLigă, nu există VAR și neexistând VAR exact unde ar fi trebuit să existe, iată cum Buzău, care a fost condusă, ratează sferturile Cupei României, probabil, mai era jumătate de oră de jucat. Ar fi avut o opțiune să ajungă în sferturi cu acest gol judecat perfect greșit de arbitru”, a comentat moderatorul emisiunii Fotbal Club de la DigiSport, Radu Naum, faza în care Baban a anulat golul Gloriei Buzău.

Gloria Buzău și CS Tunari au fost eliminate din Cupa României în faza grupelor

Partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar Gloria Buzău și CS Tunari au fost eliminate din Cupa României în faza grupelor.

Echipa lui Andrei Prepeliță a terminat pe locul 3, cu 4 puncte și golaveraj 3-3, iar CS Tunari s-a situat pe locul 5 din 6, cu 3 puncte, peste campioana Farul (0 puncte).

S-au calificat mai departe primele două clasate, Universitatea Craiova (7 puncte) și FC Voluntari (5 puncte). Cu o victorie contra Tunariului, Gloria Buzău ar fi acumulat 6 puncte și ar fi mers ea în sferturi în locul Voluntariului, care a remizat la Oradea cu UTA (scor 1-1).

  • Corvinul Hunedoara, cu o victorie joi, la Oradea, cu Progresul Pecica (Liga 3), poate duce o echipă din Liga 2 în sferturile Cupei României. Chindia Târgoviște este deja eliminată matematic înaintea ultimului său joc, iar CSM Alexandria și Steaua, care au meci direct, au șanse mici de calificare în faza următoare.

 

Captură foto: DigiSport

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primele-trei-meciuri-din-ultima-etapa-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19295461

Marius ANGHEL 06 Dec. 2023, 12:04 Cupa României
Pe aceeași temă