”Ceea ce au arătat băieții până acum vine exclusiv din inimă, din suflet.” Robert Ilyeș a prefațat într-un mod special partida FK Miercurea Ciuc – Unirea Slobozia, din play-off-ul Cupei României

Andrei PASCU 28 Aug. 2024, 15:46 Cupa României
”Ceea ce au arătat băieții până acum vine exclusiv din inimă, din suflet.” Robert Ilyeș a prefațat într-un mod special partida FK Miercurea Ciuc - Unirea Slobozia, din play-off-ul Cupei României

FK Miercurea Ciuc este de neînvins în acest sezon, având chiar victorii pe linie până în momentul de față, patru victorii în Liga 2 și una în Cupa României. Joi, de la ora 17:30, formația ciucană va întâlni, pe teren propriu, Unirea Slobozia, în play-off-ul Cupei României.

În cazul unui succes, trupa lui Robert Ilyeș va îndeplini un prim obiectiv trasat pentru acest sezon, accederea în faza grupelor din Cupa României.

FK Miercurea Ciuc, la un meci de grupele Cupei României

FK Miercurea Ciuc și Unirea Slobozia au fost adversare în Liga 2 sezonul trecut, iar întâlnirile directe au consemnat trei dueluri. FK Miercurea Ciuc a învins în campionatul regular, pe teren advers, scor 1-0, în timp ce în play-off Unirea Slobozia a bifat două succese, 2-0 în tur și 1-0 în retur.

Robert Ilyeș a transmis faptul că echipa lui poate face surpriza și știe la ce să se aștepte de la formația lui Adrian Mihalcea. A urmărit meciurile Sloboziei din prima divizie și a sesizat faptul că ”principalul” adversarilor imprimă Unirii aceleași idei ca în stagiunea trecută.

Robert Ilyeș a prefațat partida cu Unirea Slobozia, din plahy-off-ul Cupei României

Când a vorbit de principalul motiv pentru care FK Miercurea Ciuc speră la o victorie și o calificare în grupele Cupei României, Robert Ilyeș a remarcat faptul că forța colectivă a echipei va fi decisivă în întâlnirea de joi, așa cum s-a întâmplat până acum, în Liga 2.

Pot spune că pentru club, pentru noi, pentru jucători urmează un meci foarte important. Dacă vom ajunge în grupe, vom evolua probabil împotriva unor echipe din primul eșalon. Poate fi o experiență pozitivă atât pentru noi, membri din stafful tehnic, cât și pentru jucători.

Ne punem mari speranțe în calificare, sperăm că jucătorii vor aborda meciul într-un spirit care să ne ducă mai departe.

(N.r. – Despre Unirea Slobozia) Pot spune că lotul nu s-a schimbat foarte mult, au plecat câțiva jucători, au aceeași conducere tehnică. Părerea mea este că antrenorul lor imprimă același stil ca anul trecut, nu a făcut mari ajustări. Am urmărit meciurile lor din campionat.

Au produs surprize, așa că pot să afirm că nu vom avea un meci ușor, însă ceea ce mă face încrezător este faptul că evoluăm bine pe teren propriu și sper că vom reuși să demonstrăm la acest meci de Cupa României că acasă suntem într-adevăr foarte buni.

(N.r. – Principalul argument pentru care FK Miercurea Ciuc poate avansa în grupele Cupei României) Mai mult ca sigur, spiritul de echipă care domină vestiarul. Am văzut și la ultimul nostru meci, în care echipa, deși suferea ca joc, fotbaliștii au luptat din răsputeri.

Ceea ce au arătat băieții atunci poate veni exclusiv din inimă, din suflet. Așa că este meritul colectiv al echipei”, a spus Robert Ilyeș în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul Ligii 2, aproape de grupele Cupei României

FK Miercurea Ciuc are partida cu Unirea Slobozia după un succes în Liga 2, în etapa a 4-a, 1-0 cu Campionii FC Argeș, în deplasare, pe stadionul de la Mioveni. În celelalte partide din campionat, ciucanii au învins și AFC Câmpulung Muscel (scor 4-1), Viitorul Pandurii (scor 4-1) și ACSM Ceahlăul (scor 3-1), fiind pe primul loc în campionat.

În turul 3 din Cupa României, care i-a adus calificarea în play-off, FK Miercurea Ciuc a trecut cu 3-1 de Kids Tâmpa Brașov, pe teren advers.

De partea cealaltă, Unirea Slobozia va face deplasarea la Miercurea Ciuc după un rezultat bun în SuperLiga României, trecând, în weekendul trecut, de Sepsi OSK, scor 1-0, la Sfântu Gheorghe.

Conferința de presă organizată de FK Miercurea Ciuc înaintea jocului cu Unirea Slobozia:

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 28 Aug. 2024, 15:46 Cupa României
Pe aceeași temă