FC Hermannstadt, calificare în 16-imile Cupei României după ce i-a trecut glonțul pe la urechi la Odorheiu Secuiesc! Măldărășanu: „Nu mi-aș fi dorit să trăiesc emoțiile astea la meciul ăsta. În carieră trebuie să trăiești și astfel de momente”

Ovidiu BOICA 08 Sep. 2021, 13:37 Cupa României

FC Hermannstadt și-a creat câteva ocazii la Odorheiu Secuiesc în Faza a IV-a a Cupei României, în fața echipe locale din Liga 3, AFC, dar marile ratări au fost ale gazdelor, două bare și un penalty irosit în minutele finale.

Eroul meciului a fost Vlad Muțiu, portarul sibienilor, rezerva lui Ionuț Pop, care a apărat trei lovituri de la 11 metri, dintre care una în timpul regulamentar.

Echipa antrenată de Marius Măldărășanu s-a calificat în 16-imi după ”ruleta rusească”, loviturile de departajare.

FC Hermannstadt, aproape să fie eliminată de colega de campionat a echipei secunde a sibienilor

Proaspăt intrată în joc și cu un palmares bogat în cupă, în scurta sa istorie, inclusiv o finală, în 2018, cu Universitatea Craiova, pierdută pe Arena Națională cu 2-0, din postura de divizionară secundă, echipa sibiană a fost cât pe ce să părăsească prematur competiția. AFC Odorheiu Secuiesc, colegă de serie cu „satelitul” clubului sibian, în Liga 3, a avut marile ocazii și numai inspirația portarului Muțiu a făcut ca acest meci din Faza a IV-a a competiției KO să nu se termine cu o surpriză.

Cu un ”unsprezece” serios modificat față de meciurile din campionat, echipa Sibiului și-a creat totuși câteva situații de a deschide scorul, însă Călin Popescu (’19), Plazonja (’29) și Năstăsie (’72) nu au reușit să profite de ele.

În replică, Csongor a șutat în bară, apoi a fost faultat de Issah. Nou-intratul Mateiciuc a executat penalty-ul, dar Muțiu a ghicit colțul și a parat, apoi i s-a opus încă o dată șutului din apropiere al aceluiași Mateiciuc (’83).

Mateiciuc putea fi omul meciului, însă a ratat un penalty și o lovitură de departajare. A avut și o bară

S-a ajuns în prelungiri, iar nicio echipă nu și-a mai asumat mari riscuri. Cu toate astea, pe contraatac, Mateiciuc ar fi putut decide echipa care ajunge în 16-imi cu 4 minute înainte de final, dar s-a opus bara.

A urmat loteria penalty-urilor. Oroian a înscris primul, apoi Vasile a tras aiurea, iar Barna i-a apărat șutul lui Balaure. Bodea a egalat, dar Andrei Lungu și Bucuroiu au marcat, în vreme ce Muțiu i-a ghicit pe Barta și Mateiciuc, așa că FC Hermannstadt a făcut pasul în 16-imi, unde are șanse mari să întâlnească o echipă din Liga 1, eșalon în care a evoluat până în vară.

Marius Măldărășanu: ”Până la urmă, este o calificare!”

Marius Măldărășanu, antrenorul echipei sibiene, și-ar fi dorit o victorie în primele 90 sau chiar 120 de minute ale meciului cu echipa AFC Odorheiu Secuiesc. Acesta a recunoscut că este pentru prima dată când obține o astfel de calificare în competiția KO din postura de antrenor, dar a trăit astfel de experiențe ca jucător.

”Mi-aș fi dorit ca (n.r. – meciul) să fie de o altă manieră, ca să zic așa, dar în carieră trebuie să trăiești și astfel de momente. Este primul joc în care ajung la penalty-uri și câștig. Mă așteptam la un meci foarte greu. Am luat niște informații de la antrenorul de la Blejoi, pentru că (n.r. – echipa din Odorheiu Secuiesc) a jucat cu aceasta în prima etapă și exact ce mi-a spus s-a și confirmat. AFC Odorheiu Secuiesc e o echipă care încearcă să joace fotbal. I-am și felicitat (n.r. – pe adversari) la finalul meciului. Este o echipă agresivă… Dar, pe mine mă interesează de noi. Plătim tribut ratărilor, am avut trei ratări singur cu portarul până la faza penalty-ului ratat de adversar. Până la urmă, cei din Odorheiu Secuiesc au avut și ei șansa lor, pe urmă noi am avut șansă, pentru că puteam pierde meciul în decursul celor 90 de minute și chiar și după 120 de minute, cu acea bară, după care șansa ne-a surâs. Este, până la urmă, o calificare! Știți foarte bine că, în general, în competiția asta apar surprizele tot timpul. Și eu am trăit-o, ca fotbalist. Nu mi-aș fi dorit să trăiesc emoțiile astea la meciul ăsta, dar – cum am spus mai devreme – face parte din experiența mea și sigur voi deveni mai puternic după meciul ăsta”, a afirmat Măldărăanu.

Antrenorul s-a declarat bucuros să afle că peste o mie de suporteri ai sibienilor au urmărit meciul de la Odorheiu Secuiesc în online, pe pagina de Facebook a clubului, și i-a asigurat pe aceștia că nu asta e ”fața echipei”: ”Mă bucur să aud că au văzut meciul ăsta cât mai mulți suporteri. Mi-ar plăcea să vină cât mai mulți aproape de noi. (…) Știu că, la meciul trecut, cu Csikszereda (n.r. – din etapa a 5-a a Ligii 2) a fost dificil să ajungă, ziua și ora erau nepotrivite, nu puteau ajunge din cauza serviciilor… Ce pot să le transmit? Nu asta e fața echipei noastre. Este o experiență din care trebuie să învățăm cu toții. Să creadă în continuare în noi, pentru că, până la urmă, obiectivul primordial este promovarea și ne vom bate până la capăt pentru asta.”

Muțiu, eroul Sibiului: ”Pur și simplu am fost inspirat!”

Cel mai bun jucător al echipei FC Hermannstadt în meciul cu AFC Odorheiu Secuiesc a fost portarul Vlad Muțiu. El a apărat o lovitură de la 11 metri în finalul primelor 90 de minute regulamentare, apoi altele două la loteria penalty-urilor.

Muțiu, aflat la primul meci oficial pentru FC Hermannstadt, a spus, cu modestie, că nu se aștepta să aibă un rol atât de important în această partidă și că a fost inspirat la penalty-uri.

”Pur și simplu am fost inspirat. Mă bucur că am reușit să îmi ajut echipa. Dacă n-am reușit să batem în 120 de minute, adversarul a stat bine în teren, s-a apărat… Am ratat, au avut și ei ocazii, asta este… Nu mai contează acum. Important e că ne-am calificat și suntem bucuroși. Mă bucur că am reușit să-i facem fericiți astăzi (n.a. pe suporteri), a spus portarul lui Hermannstadt.

Lucian Buzan: ”Ne învățăm minte din meciurile astea!”

Lucan Buzan, jucător care, în primele două meciuri ale sezonului din Liga 3 a înscris de trei ori pentru echipa a doua a clubului de pe ”Municipal”, a afirmat, la finalul jocului de la Odorheiu Secuiesc, că sibienii nu au decât de învățat din această confruntare.

Buzan a afirmat că nimeni nu se aștepta ca ”alb-roșii” să obțină calificarea în 16-imi atât de greu.

”Nu mă așteptam, a fost o partidă foarte grea. Nu am reușit să marcăm repede. Ne-am pus în cap să marcăm cât mai repede, să ne facem meciul ușor, dar asta a fost… Ne învățăm minte din meciurile astea și o să continuăm din ce în ce mai bine pe parcurs. Ne-am învățat minte! Așa sunt meciurile astea. Nu face nimic! Suntem bucuroși că am câștigat, chiar dacă am câștigat la penalty-uri. Nu cred că se aștepta cineva, dar asta este!”, a declarat Buzan.

AFC ODORHEIU SECUIESC – FC HERMANNSTADT 1-3 după lovituri de departajare (0-0 după 90 și 120 de minute, 1-3 la lovituri de departajare)

Au înscris de la lovituri de departajare: Ionuț Bobea / Alexandru Oroian, Andrei Lungu, Cosmin Bucuroiu

Au ratat de la lovituri de departajare: Bogdan Vasile, Norbert Barta, Andrei Mateiciuc / Silviu Balaure

AFC Odorheiu Secuiesc: Daniel Bodea – Istvan Baga, Claudiu Merdariu, Attila Berkeczi, Norbert Barta, Bogdan Vasile, Mihai Savin (Elod Tanko 80′), Ovidiu Covaciu (Szilard Mitra 65′), Janos Botorok (Ionuț Bobea 57′), Vasile Petra (Csongor Simo 80′), Darius Pop (Andrei Mateiciuc 65′)
Rezerve neutilizate: Ștefan Georgescu – Csanad Marucza, Rajmond Balint, Barna Racz
Antrenor: Mihai Ianc

FC Hermannstadt: Vlad Muțiu – Marian Chirițoiu (Cosmin Bucuroiu 46′), Paul Antoche, Saeed Issah, Gheorghe Tomșa – Baba Alhassan (Mino Sota 61′), Andrei Lungu – Lucian Buzan, Ionuț Năstăsie (Valentin Buhăcianu 88′), Călin Popescu (Alexandru Oroian 61′) – Stjepan Plazonja (Silviu Balaure 46′)
Rezerve neutilizate: Ionuț Pop – Rareș Iaru, Florin Bejan, Vasile Lascu
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: Municipal (Odorheiu Secuiesc – Harghita); Arbitru: Vlad Baban (Iaşi); Asistenți: Claudiu Şchiopeţ (Braşov) și Ionuț Melinte (Iaşi); Rezervă: Robert Ciorbea (Sânpetru – Braşov); Observatori: Laurențiu Ionașcu (Buzău) și Mihail Băcescu (Braşov).

Foto și video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iv-a-primele-cinci-meciuri-din-acest-tur-sunt-programate-sa-se-dispute-astazi-patru-echipe-din-liga-2-intra-la-joc-19199496

Ovidiu BOICA 08 Sep. 2021, 13:37 Cupa României
Pe aceeași temă