FC Bihor Oradea continuă parcursul în Cupa României. Nu a avut emoții cu Sănătatea Cluj și începe să se gândească la duelurile cu echipele din prima ligă

Andrei PASCU 17 Aug. 2023, 17:52 Cupa României

FC Bihor Oradea merge mai departe în Cupa României după ce, în Turul 3, a trecut de o altă formație din Liga 3, Sănătatea Cluj, cu scorul de 2-0. A marcat câte un gol pe repriză formația din Oradea, care acum se pregătește să debuteze în campionat, dar și să afle adversara din play-off-ul Cupei României.

Pentru FC Bihor Oradea au marcat Florin Chitaş şi Sergiu Jurj.

FC Bihor Oradea, victorie contra Sănătatea Cluj în Turul 3 de Cupa României

FC Bihor Oradea și-a respectat statutul și a învins Sănătatea Cluj. A făcut-o la o diferență confortabilă. A controlat, după cum a anunțat, duelul, iar în prima repriză putea marca de mai multe ori. Însă, și clujenii au avut câteva incursiuni importante.

Prima mare ocazie a venit la mijlocul primei reprize, atunci când Marius Hosu a scăpat periculos în careu, dar nu l-a putut învinge pe portarul Bogdan Checicheş și a ratat șansa deschiderii scorului. Execuția sa din careu a fost parată de portarul clujenilor.

Imediat după, în minutul 25, Andrei Chindlea a pasat în fața porții, iar Florin Chitaş a făcut 1-0. Gazdele partidei de miercuri, care s-a disputat pe Stadionul Clujana, puteau restabili egalitatea în minutul 33, dar reluarea cu capul a lui Andrei Ceaca s-a dus puțin pe lângă poartă.

Până la pauză, în minutele 36 și 41, Florin Chitaş și Andrei Chindlea puteau să mărească diferența pentru FC Bihor Oradea, dar nu au nimerit ținta.

FC Bihor Oradea, 2-0 cu Sănătatea Cluj, în Turul 3 de Cupa României

În partea a doua, Sănătatea Cluj a ieșit mai mult la joc, a pus mai multă presiune, iar ocaziile au fost împărțite. Însă, cea mai importantă a fost trecută tot în dreptul oaspeților, Sergiu Jurj trăgând în bară în minutul 70. Două minute mai târziu, același Jurj nu a mai ratat ținta și a făcut 2-0, scor cu care s-a terminat partida din Turul 3 al Cupei României.

În ultimele minute, Sănătatea Cluj putea marca un gol cel puțin, dar Espinosa și Goga nu au reușit să găsească ținta.

Florin Farcaş, mulțumit de faptul că FC Bihor Oradea merge mai departe în Cupa României

Florin Farcaş, antrenorul echipei FC Bihor Oradea, s-a declarat mulțumit de evoluția jucătorilor, pe lângă faptul că au reușit calificarea în play-off-ul Cupei României, unde pot da peste echipe mult mai puternice.

Felicit băieţii pentru rezultat şi pentru efort! Am întâlnit un adversar care era considerat specialist al cupei. Jocul a fost la discreţia noastră. Am avut o posesie şi o progresie bună în joc, ne-am creat destule momente de finalizare.

Una peste alta, sunt mulţumit de joc şi de rezultat”, a declarat la finalul partidei antrenorul principal al FC Bihor Oradea, Florin Farcaş.

  • Jucătorii pe care a mizat Sănătatea Cluj: Checicheş – Creţ, Cimpoeşu, Mureşan, Cîmpean (Vescan 77’), Ştefan, Lakatoş (Zanc 46’), Saroşi (Goga 77’), Dioszeghi (Espinosa 46’), Paul, Ceaca (Zărnescu 66’). Antrenor: Francisc Dican
  • Jucătorii pe care a mizat FC Bihor Oradea: Pînzariu – Călin Jurj, Bactăr, Farcaş, Stoian – Gunie, Calugher (Serediuc 64’) – Chindlea (Moga 78’), Sorian (Ioviţă 79’), Florin Chitaş (Ban 64’) –Hosu (Sergiu Jurj 64’).

Foto: FC Bihor Oradea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cheregi-a-demisionat-de-la-csm-resita-19280830

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fk-miercurea-ciuc-victorie-la-limita-in-cupa-romaniei-1-0-cu-afc-odorheiu-secuiesc-19280838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-ii-ia-locul-lui-dragos-militaru-la-chindia-19280782

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-slatina-eliminata-de-csm-alexandria-din-cupa-romaniei-0-1-19280817

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/viitorul-pandurii-eliminata-din-cupa-romaniei-de-viitorul-simian-19280814

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/patrick-petre-a-facut-diferenta-intre-ceahlaul-si-bucovina-radauti-19280800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-demis-de-la-chindia-targoviste-19280774

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

Andrei PASCU 17 Aug. 2023, 17:52 Cupa României
Pe aceeași temă