Zece titluri de campioană în duelul din Cupă: Ripensia – UTA

Mihai Andries 03 Sep. 2013, 17:38 Faza națională
Zece titluri de campioană** în duelul din Cupă: Ripensia - UTA

Federația Română de Fotbal a stabilit partidele din cadrul turul V al Cupei României-Timișoreana, ediția 2013/2014. Din această fază intră în competiție și restul echipelor de Liga a II-a, deci și UTA, care, în cazul în care ar fi trebuia să dispute și turul anterior, ar fi declarat forfait în lipsa unei echipe. De data aceasta, lucrurile par să stea altfel, iar Eugen Trică are mari șanse să alinieze formație așa cum își dorește.

Mai mult, arădenii au mari șanse să treacă în turul următor și asta pentru că întâlnesc cel mai slab cotat adversar rămas în cursă. Ripensia Timișoara evoluează în Liga a V-a, dar de un an și două luni, de când echipa a pornit la drum prin grija lui Radu Ienovan, nu a cunoscut gustul înfrângerii în partidele oficiale. Teamul de pe Bega este susținut de mai mulți oameni de afaceri din orașul vecin, dar are susținere și din partea celor aproximativ 1000 de socios (între care și Dragan Petricevic, fostul antrenor al baschetbaliștilor de la West Petrom Arad), care plătesc anual o indemnizație de 120 de lei. Intrarea în rândul socios costă 200 de lei, iar de 80 de lei fiecare „acționar” primește din partea clubului diverse materiale promoționale.

Câștigători ai fazei județene a Cupei României, în detrimentul celor de la Ghiroda, elevii lui Ovidiu Olariu au trecut până acum în ediția națională de Muncitorul Reșița (1-0), Millenium Giarmata (5-4), dar a avut parte și de două tururi libere, ca urmare a retragerii celor de la Făget și CS Turnu Severin. Cum Ripensia a câștigat patru titluri de campioană a țării 1933, 1935, 1936 și 1938, iar „Bătrâna Doamnă” este de șase ori deținătoare a trofeului suprem în fotbalul românesc, este clar că duelul de pe 10 septembrie, de pe arena „Electrica” din Timișoara, va opune cele mai titrate combatante din turu 5 al Cupei.

 

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 03 Sep. 2013, 17:38 Faza națională
Pe aceeași temă