Voluntariul a dat tabela peste cap la Ciocănești!

Mihai Andries 19 Jul. 2013, 07:55 Faza națională

Noua echipă a Voluntariului, fiindcă s-a făcut o curățenie la sânge în lot, a avut parte de o experiență aparte la Ciocănești, acolo unde au stabilit recordul primului tur al Cupei României, alături de Rapid Dumești, după un năucitor 10-1!

Contrar așteptărilor, ploaia de goluri a venit de abia după pauză, Voluntariul având în față un adversar care a dat dovadă de multă dăruire până a terminat benzina. Din acel moment, dezastrul a fost inevitabil, însă călărășenii s-au putut lăuda cu golul de onoare, marcat când încă situația nu era atât de dramatică pentru Dunărea.

Cu mulți tineri de la Academia lui Hagi sau de la satelitul antrenat de Iatan, Voluntariul nu și-a pus niciun moment problema scorului. Cu Todoran, pe post de dirijor, plus inepuizabilii Irimia și Maxim pe benzi, elevii lui Adrian Iencsi (foto mic), aflat la debutul pe banca Voluntariului, au punctat ca la tenis, pe greșelile neforțate ale adversarului.

Una dintre cele mai interesante noutăți a fost atacantul Florin Tănase, un puști care va împlini 19 ani în ultimele zile ale lui 2013. Tehnic, cu mult tupeu și un bun joc aerian, vârful adus de la Academia Hagi a deschis scorul cu o lovitură de cap din fața porții adverse. Era minutul 9 și se anunța o ploaie de goluri, însă la început au fost doar câteva picături. Un penalty transformat fără emoții de către Maxim (29) a fost urmat de o bijuterie a lui Todoran, care a trimis o pasă de 60 de metri până la zvârluga Elvis Stan și extrema stângă a preluat impecabil și a driblat portarul pentru 3-0 (32). Lovitura de cap a localnicului Pena (39) a extaziat spectatorii, bucuroși că echipa lor de suflet a marcat.

După reluare, am avut parte de o jumătate de repriză plină cu ocazii ale ilfovenilor, dar fără concretizare pe tabelă. Ghinionul s-a rupt în minutul 65, atunci când un fundaș advers a deviat nefericit centrarea lui Cureteu și balonul s-a dus peste portar spre bara a doua. Același „speculant” Tănase, atent pe fază, a fost la locul potrivit, împingând balonul de pe linia porții, pentru 4-1.

A urmat un final de coșmar, cu goluri pe bandă rulantă, majoritatea bifate de rezervele introduse de Iencsi. Astfel, Marinkovici a transformat un penalty just acordat pentru un fault al portarului advers asupra lui Tănase, care driblase cam tot în cale. Spătaru a fost eroul finalului de meci, bifând o dublă, însă între reușitele sale s-au mai intercalat Cureteu (dintr-un ofsaid imens) și Clătinici, ultimul marcator fără voie după ce Marinkovici a șutat în capul lui, iar mingea a ricoșat imparabil în poarta adversă. Lapteș a pus punct chinului călărășenilor, cu golul de 10-1, prilej cu care tabela a trecut de la 1-9 la 1-0, pentru că nu era concepută pentru mai mult de 9 goluri!

În încheiere nu putem să nu remarcăm frumusețea bazei de la Ciocănești, o arenă simplă, dar cochetă, cu un gazon net superior multor suprafețe de joc din Ilfov, chiar și de Liga a III-a.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA DUNĂ‚REA CIOCĂ‚NEȘTI – FC VOLUNTARI 1-10

DUNĂ‚REA CIOCĂ‚NEȘTI – FC VOLUNTARI 1-10 (1-3) Pena (39) / Fl. Tănase (9, 65), Maxim (29 – pen.), E. Stan (32), Marinkovici (70 – pen.), Spătaru (73, 86), Cureteu (78), Clătinici (83), Lapteș (87)

Dunărea: Bădică – Boscornea, Petrache, Vișan, Movilă – Vârban (82 Voicu), D. Munteanu, Ticu (66 Cr. Dan), Pena – Sofrone (66 G. Șerban), D. Constantin (85 Zamfirescu) Rezerve nefolosite: Smaranda – Plătărescu, Bragadiru Antrenor Aurelian Jecu

Voluntari: Vieru – Irimia (58 Spătaru), Al. Ghiță, Mitache, Maxim – Cureteu, Țîru, Todoran, E. Stan (76 Lapteș) – Fl. Tănase (82 Clătinici), A. Voicu (46 Marinkovici). Rezerve nefolosite: Năstase – C. Toader, Palamariu. Antrenor Adrian Iencsi

 

Sursa: IlfovSport

Mihai Andries 19 Jul. 2013, 07:55 Faza națională
Pe aceeași temă