Vâlcea cu ratările, Craiova cu golurile

Mihai Andries 12 Sep. 2013, 08:59 Faza națională

Colege de serie și aspirante la promovare, CSM Rm.Vâlcea și Universitatea Craiova s-au înfruntat în Zăvoi, în Cupă, acolo unde trupa lui Nicolo Napoli s-a impus cu 2-1. Vâlcea nu a pus mare preț pe cupă și antrenorul vâlcenilor, Claudiu Niculescu a mizat pe rezerve, folosind doar doi dintre titularii din prima etapă, de la Slatina. În schimb, Universitatea lui Mititelu s-a prezentat cu formula de bază, deși sâmbătă va avea un joc mult mai important, derbyul Craiovei.

În tribunele din Zăvoi au fost peste 2.000 de spectatori, printre care și o galerie de 250 suporteri veniți de la Craiova, care au scandat nestingheriți trivialități la adresa lui Adrian Mititelu, Claudiu Niculescu și Olguța Vasilescu. Chiar și fără majoritatea titularilor, plecați la un meci demonstrativ în comuna Șirineasa, Vâlcea a avut o evoluție bună, însă a irosit câteva ocazii mari de gol prin Cataramă și Negruț.

Partea secundă a fost mult mai animată. Mai pragmatică, Craiova lui Mititelu a deschis scorul în minutul 58, prin Mârzeanu, care a reluat în poartă un balon ricoșat în teren după șutul superb în bară al lui Baird. Antrenorul vâlcenilor, Claudiu Niculescu a fost eliminat pentru proteste, dar CSM a reușit egalarea în minutul 74, din penalty, prin Lircă. Cu trei minute înaintea finalului, când toată lumea se pregătea de prelungiri, apărarea vâlceană a gafat după o lovitură liberă, Acka a recentrat în fața porții de unde Săceanu a împins balonul în poartă, pecetluind calificarea.

La final, fanii Universității au intrat pe pista de atletism, pentru a sărbători victoria alături de echipa lui Napoli. Pătimașii suporteri craioveni au oprit autocarul Științei și la ieșirea din Râmnicu Vâlcea pentru un nou episod de bucurie, dar au sărbătorit apoi și în fața Primăriei condusă de Olguța Vasilescu.

CSM RÂMNICU VÂLCEA – FC UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-2 (0-0)
Lircă (74 – pen.) / Mârzeanu (58), Săceanu (87)

Vâlcea: A. Popescu – Samson, I. Stoica, Pârvulescu, Briceag – Ov. Popescu (Lircă 62), Al. Neagu – Cataramă (Ad. Popa 57), B. Geantă (Arnăutu 70), Iancu – Negruț. Antrenor Claudiu Niculescu.

Craiova: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciucă, Cruceru (Cosic 90) – V. Gheorghe (Bușu 46), Săceanu, Frăsineanu, Mârzeanu – Cl. Bălan, Baird (Stoianof 75). Antrenor Nicolo Napoli.

Articol scris de Adi GEORGESCU
Foto: Florin CEAUȘU

Mihai Andries 12 Sep. 2013, 08:59 Faza națională
Pe aceeași temă