Talna Orașu Nou în turul trei al Cupei României

Mihai Andries 01 Aug. 2013, 08:45 Faza națională
Talna Orașu Nou** în turul trei al Cupei României

Fericire mare în tabăra echipei sătmărene Talna Orașu Nou, care ieri a reușit să treacă de FC Zalău și să se califice în turul trei al Cupei României. Pe un teren excelent, echipa pregătită de Dacian Nastai s-a impus cu 4-2, după ce formația din Liga a III-a a condus cu 1-0 și 2-1 și a aliniat la start echipa de juniori. Însă asta nu șterge din evoluția foarte bună a echipei sătmărene, care s-a calificat în premieră în această competiție.

Prima repriză a fost dominată cap-coadă de Talna, care a ratat incredibil prin Câmpan, care în minutul 7 a trimis o minge în bară, după o lovitură liberă bătută de Cristian Cozma și Bârle, singur cu portarul în câteva faze. Cei care au deschis scorul au fost oaspeții, în minutul 20, atunci când Marian l-a văzut ieșit din poartă pe Nagy și a trimis o boltă de la aproape 30 de metri. Acesta avea să fie și scorul pauzei, după ce aceiași Câmpan și Bârle au ratat exasperant.

Imediat după revenirea de la cabine Bârle își răscumpără greșeala și marchează, în minutul 49. Zălăuanii reușesc să marcheze pentru 1-2, în minutul 58 prin Pop. După cinci minute Bârle este faultat în suprafața de pedeapsă, iar fundașul Criste vede al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. Rareș Demian transformă spectaculos lovitura de pedeapsă, cu un șut la vinclu, pentru 2-2. Același Demian aduce echipa din Orașu Nou în avantaj, după o greșeală în defensiva celor de la FC Zalău. Acesta a preluat pe piept la 10 metri și a șutat cu sete în poarta goală. Același Demian, care poate fi desemnat jucătorul meciului, putea reuși hat-trick-ul, dar șutul său a lovit transversala. În prelungirile partidei, noul intrat Kovacs stabilește scorul final, Talna Orașu Nou – FC Zalău 4-2.

Printre evidențiați, îi putem aminti, pe lângă Demian, pe Alin Lung și Ionică Cozma, în linia defensivă, respectiv mijlocașul de creație, Cristian Cozma, un jucător care merită să joace la un alt nivel. După meci, spectatorii, aproximativ 100, s-au bucurat alături de jucători, care au sărbătorit această calificare istorică. O calificare meritată, muncită, jucătorii pregătiți de Dacian Nastai au dat dovadă de multă seriozitate, chiar dacă au întâlnit un FC Zalău alcătuit din juniori. În turul trei, care se va disputa pe 14 august, Talna va întâlni, probabil, o echipă din Liga a II-a.

Talna: Nagy – Cseh (75 M. Erdei), I. Cozma, Lung, Pajzos, Ignat, S. Erdei, C. Cozma (84 Kovacs), Demian, Bârle (90 Istvanfi), Câmpan (65 Crăciun).
Zalău: Chiș – Lazăr, Criste, Marian (36 Muscan), Gliguța, Hossu, Gorga, Ghiuruțan, Pop, Olar (75 Fluieraș), Mate. Au mai intrat Ciaca și Suveroșan.
 

Sursa: Gazeta Nord-Vest

Mihai Andries 01 Aug. 2013, 08:45 Faza națională
Pe aceeași temă