Să vină Steaua…

Mihai Andries 29 Aug. 2013, 09:28 Faza națională
Să vină Steaua...

…Așa strigau jucătorii, împreună cu suporterii, după calificarea din partida cu CS Mioveni, din turul al IV-lea al Cupei României. Și dorința boldeștenilor de a aduce o „echipă mare” pe arena „Viorel Mateianu” mai are decât un singur hop de trecut, Petrolistul trebuind să depășească încă o divizionară B, până la faza „șaisprezecimilor”. Jocul cu CS Mioveni a fost echilibrat, nespectaculos, cu puține situații de gol, dar finalul a fost cel care a făcut toți banii.

Argeșenii au avut în rândurile sale doi foști jucători A, Roberto Ayza și Cosmin Năstăsie, care au fost și cei mai percutanți jucători ai lor. Un moment important al jocului s-a petrecut în minutul 41, când oaspetele Boboc a fost eliminat, just, pentru două avertismente, luate stupid, având doar scuza celor 18 ani ai săi. În prima repriză merită consemnate ocaziile de gol ale lui Bociu (20), L. Costache (23), respectiv Năstăsie (31) și Răuță (45 – nemarcat, din careu, trimițând pe lângă stâlpul stâng).

Repriza a doua a fost mai animată, cu două ocazii ale oaspeților, prin Ayza (51 – șut deviat în corner) și B. Stoica (52 – lovitură de cap peste transversală). Amfitrionii au răspuns repede prin Micu (67 – lovitură liberă directă de la 30 de metri). Vizitatorii nedorind prelungiri și Ayza, min. 74, la o pasă a lui Năstasie îl remarcă pe A. Petre, dar portarul Boldeștiului a trimis în corner. Năstăsie în min 79 a șutat din lovitură liberă directă prinsă de portarul boldeștean.

Gazdele au reușit deschiderea scorului, exact când trebuia, în minutul 81, când la o centrare înaltă, de la 40 de metri a lui D. Petre, portarul Popescu, ieșit inoportun din poartă la limita careului, în săritură s-a dezechilibrat, lovindu-se de un coechipier și a scăpat balonul din mână, mingea ajungând la Puchea, aflat pe fază, acesta îndeplinind o simplă formalitate și înscriind în poarta goală. Oaspeții au o ultima șansă de a trimite meciul în prelungiri, în minutul 86, dar Biceanu a tras telefonat în brațele lui A. Petre. Tabela s-a închis în prelungirile partidei, când la o pătrundere în viteză a lui M. Ene, de la limita offsaidului, acesta l-a întors pe Cotigă, a centrat apoi perfect în fața porții pentru R. Bădu, care de la 14 metri a plasat mingea, cu latul, la colțul stâng, pentru 2-0, stabilind scorul final și declanșând explozia de bucurie din vestiarul gazdelor, pentru acest rezultat meritoriu.

Petrolistul Boldești – CS Mioveni 2-0 (0-0)

Stadion: „Viorel Mateianu”, Boldești. Spectatori: circa 500. Au marcat: Puchea (81), Bădu (90+3)/-.
Petrolistul: Al. Petre – Cl. Lișiță, D. Petre, C. Ionescu, I. Cioc (46 M. Dinu) -Puchea, Micu (cpt) – L. Costache (63 R. Bădu), Bridinel (90+1 Petrescu), G. Bociu – M. Ene. Antrenori: Marian Ilie și Marius Rădulescu.
CS Mioveni: O. Popescu – Cotigă, M. Olteanu (cpt), B. Stoica, Dumitrache – Răuță (83 Panait), Boboc – Mazilu (64 M. Popescu), Ayza, Gălan (56 Biceanu) – C. Năstăsie. Antrenori: Iordan Eftimie și Alin Chița.
Avertismente: Puchea (15), Cioc (18), Bridinel (77)/B. Stoica (2), Boboc (25, 41), Cotigă (38), Gălan (55), M. Olteanu (84).
Eliminare: -/Boboc (41).
Au arbitrat: Marius Ion Marodin – Andrei Constatinescu și Alexandru Midvichi (toți, din București). Observatori FRF: Radu Petre (București) și Petre Cadar (Brașov).
Jucătorul meciului: Alexandru Puchea (Petrolistul).

 

Sursa. Ziarul Prahova

Mihai Andries 29 Aug. 2013, 09:28 Faza națională
Pe aceeași temă