S-au bătut singuri: Unirea a ratat trei din cele patru penaltyuri de departajare

Mihai Andries 11 Sep. 2014, 23:59 Faza națională

Dacă meciul de fotbal ar fi durat 80 de minute, cât unul de rugby, Unirea Slobozia ar fi așteptat acum cu sufletul la gură să afle ce adversar va avea în faza următoare. Până în acel minut echipa de ligă secundă a dominat tactic și teritorial ruda ialomițeană mai săracă din liga a treia, reușind să deschidă scorul încă din minutul 10, atacantul Ene profitând de pasul la ofsaid ratat de linia de fundași. Cu Ivașcă mintea limpede la mijlocul terenului, Unirea Slobozia și-a ținut adversarii departe de propriul careu și a marcat imediat după pauză golul doi prin Jianu, atacantul distrându-se prin dribling cu trei adversari înainte de a șuta la poartă.

Cu un sfert de oră înainte de fluierul de final antrenorul Adrian Mihalcea l-a scos de pe teren pe Ivașcă, gândindu-se, probabil, deja la meciul din campionat cu Săgeata Năvodari. Și din acel moment s-a rupt totul. Nou-intratul Coconașu s-a prezentat fără vlagă și fără chef de joc, de la o greșeală de-a lui mingea ajungând pe extremă la Badea care prinde un șut de generic în diagonală lăsându-l spectator pe Oprea. Era minutul 80 și gazdele care și până atunci crezuseseră în șansa lor iau cu asalt careul advers și primesc premiul mult așteptat: golul de 2 la 2 vine ca la antrenament, pătrundere pe dreapta, centrare perfectă în centrul careul mic și șut din prima Luca cu două minute înainte de final.

Jocul intră în prelungiri tot cu Viitorul Axintele în rol de primadonă, golul de 3 la 2 venind firesc având în vedere letargia din jocul Unirii Slobozia, de data aceasta Croitoru păcălindu-l pe Oprea cu un șut din afara careului. Cu avantaj pe tabelă, Axintele joacă fair-play și nu apelează la arhicunoscuta tragere de timp iar la ultima fază a meciului, exact când centralul dusese fluierul la gură pentru sfârșitul prelungirilor, căpitanul Soare impinge mingea în plasă și mai dă de doi bani speranță oaspeților. Până la urmă se face dreptate și echipa mai serioasă și mai muncitoare înscrie la trei din patru lovituri în vreme ce Unirea ratează de trei ori din patru încercări.

VIITORUL AXINTELE – UNIREA SLOBOZIA 6-4 (0-1, 2-2, 3-3)
Al. Badea (80), M. Luca (88), Croitoru (103) / D. Ene (10), Jianu (55), R. Soare (120)

Articol și foto: Petronel TUDOR

Mihai Andries 11 Sep. 2014, 23:59 Faza națională
Pe aceeași temă