Ripensia joacă fără prime: „Mulți dintre noi am aduce bani de acasă pentru a juca meciul ăsta”

Mihai Andries 23 Sep. 2013, 16:54 Faza națională
Ripensia joacă fără prime:**

Ripensia Timișoara joacă mâine cu U Cluj, în șaisprezecimile Cupei României. Este prima dată, de la reînființarea echipei, când gruparea galben-roșie întâlnește o echipă din prima ligă.

Fotbaliștii antrenați de Radu Suciu și Ovidiu Olariu speră ca Universitatea să menajeze mai mulți jucători în partida de mâine și astfel șansele lor să crească. „E o dublă premieră pentru noi. Jucăm pentru prima dată cu o divizionară A și jucăm pentru prima dată în nocturnă. U Cluj este o echipăpe care putem să o învingem. Sigur, cu mai mulți de „dacă”. În primul rând, contează cu ce echipă se vor prezenta mâine. Situația lor în clasament este dificilă și pentru ei urmează un meci de șase puncte în campionat, după ce vor juca împotriva noastră. De aceea, e posibil să menajeze câțiva jucători. De aici înainte, noi nu avem nimic de pierdut, avem doar de câștigat. Putem câștiga și notorietate, iar jucătorii noștri ar putea fi monitorizați”, a declarat managerul echipei timișorene.

Chiar dacă joacă în liga a cincea, jucătorii Ripensiei sunt foarte mulțumiți de felul în care conducerea clubului și-a respectat promisiunile față de ei. „Conducerea nu ne-a promis nicio primă pentru meciul acesta, dar nici înaintea meciului cu UTA nu am avut o primă anunțată și, cu toate acestea, la noi s-a plătit întotdeauna performanța, conducerea nu a rămas niciodată datoare”, a declarat Călin Uzun, căpitanul echipei galben-roșii. „E un meci la care mulți dintre noi am aduce bani de acasă pentru a-l juca. Nu am promis vreo primă, dar cu siguranță jucătorii vor fi recompensați în cazul în care câștigă. Sumele nu sunt mari, poate chiar ridicule, dacă le comparăm cu primele din Liga I sau a II-a, dar chiar cred că suntem în stare să facem un joc bun”, a spus președintele clubului din eșalonul al cincilea, Radu Ienovan.

S-au tipărit 8.700 de bilete

Ripensia și U Cluj se vor întâlni mâine, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, de la ora 18:30. Pe același stadion, la ultimul meci de pe teren propriu, ACS Poli a fost urmărită pe viu de 2.500 de oameni. Șefii Ripensiei speră ca echipa lor să atragă mai mulți spectatori decât a adunat meciul ACS Poli – Viitorul. „Am tipărit 8.700 de bilete. Noi nu ne dorim să facem nicio comparative între noi și ACS Poli. Am jucat trei meciuri amicale cu ei și le mulțumesc că au acceptat să joace cu noi. Cred că nu ar fi nicio problemă dacă în viitor Timișoara ar avea două echipe la nivel înalt”, a spus Radu Ienovan.

Al doilea căpitan al Ripensiei, Adrian Popa, a vorbit despre rezonanța istorică a unui meci Ripensia – U Cluj. „Am picat cum nu se putea mai bine, meciul acesta ne aduce aminte de fotbalul din anii 30. Trebuie să demonstrăm că nu am ajuns din întâmplare în șaisprezecimi. Istoria ne obligă să avem rezultate remarcabile și Ripensia să redevină o elită”, a declarat Popa.

 

Articol scris de Radu FAUR

Mihai Andries 23 Sep. 2013, 16:54 Faza națională
Pe aceeași temă