Rapidiștii nu cred că ploieștenii trebuie să se considere dinainte învingători

Mihai Andries 29 Oct. 2014, 23:05 Faza națională
Rapidiștii nu cred că ploieștenii** trebuie să se considere dinainte învingători

Au mai rămas puține ore până la confruntarea de joi, cu Petrolul Ploiești, de la Botoșani, așa că rapidiștii sunt conectați la maxim la importanța acestei partide.

„Fiind una din cele mai bune echipe din România la ora actuală, e clar că că prahovenii pornesc cu prima șansă, însă asta nu înseamnă că sunt dinainte câștigători. Rapid este o echipă de Liga a doua, iar Petrolul este mult peste acest nivel. Noi însă vom da totul pe teren, iar cu sprijinul fanilor, care vor veni în număr mare de la Suceava, vom lupta cu toate forțele, de ce nu, ca să producem surpriza”, a declarat antrenorul sucevenilor, Bogdan Tudoreanu.

Tehnicianul Rapidului spune că este avizat de forța Petrolului, dar spune că băieții săi sunt hotărâți să facă un meci mare, mai ales că nu au nimic de pierdut.

„Sunt conștient de forța Petrolului, am urmărit cu atenție și ultimul lor meci de campionat, cu Astra Giurgiu. Este o formație cosmopolită, cu foarte mulți jucători străini. Ploieștenii stau foarte bine din punct de vedere fizic, sunt puternici la fazele fixe, fac un presing agresiv și au în lot valori individuale precum Texeira, Tamuz sau Priso, care pot decide într-o fracțiune de secundă soarta unui meci. Noi începem încrezători acest joc, atuul nostru principal în fața unei asemenea echipe de top fiind unitatea grupului. Este important să abordăm partida cu calm, să acoperim bine suprafața de joc, ca să nu le dăm spații”, a precizat Tudoreanu.

„Seme” a jucat la Petrolul și a fost coleg cu Tamuz

Dintre fotbaliștii suceveni, cel mai titrat atunci când vine vorba de Cupa României este Dorin Semeghin, care și-a trecut două trofee în palmares, în anii 2004 și 2005, pe când evolua pentru Dinamo București. Interesant este că actualul căpitan al Rapidului a îmbrăcat pentru 10 meciuri tricoul galben-albastru al Petrolului în sezonului 2002-2003, ajungând la Ploiești sub formă de împrumut, de la Dinamo.

„Petrolul era o echipă iubită și atunci. A fost un sezon în care s-a reușit promovarea în primul eșalon, așa că atmosfera era una plăcută, fanii fiind tot timpul alături de noi”, își amintește Semeghin.

Tot ca un amănunt de culoare, legat de meciul cu Petrolul, „Seme” a dezvăluit că a fost coleg de echipă pentru câteva luni, la Hapoel Petah Tikva, cu Toto Tamuz, cel mai temut atacant din lotul prahovenilor.

„Era în anul 2006 când eu am ajuns în Israel. Tamuz, la cei doar 18 ani ai săi, era văzut ca un vârf de mare viitor, juca meci de meci și înscria pe bandă rulantă. Din câte țin minte, în acel an a debutat și pentru naționala mare a Israelului”, a mărturisit fotbalistul în vârstă de 35 de ani.

Partida dintre Rapid Suceava și Petrolul Ploiești, din optimile de finală ale Cupei României la fotbal se va disputa joi, cu începere de la ora 18.30, pe stadionul Municipal din Botoșani și va fi transmisă în direct de postul de televiziune Digisport. Biletele pentru meciul cu Petrolul s-au pus deja în vânzare la sediul clubului Rapid, de la stadionul Areni, dar și la Centrul Comercial „Zimbrul”. La Botoșani, tichetele se comercializează prin punctele de desfacere care deservesc clubul FC Botoșani la jocurile de Liga I. Prețul unui bilet este de 10 lei la peluze și 20 de lei la tribune.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

 

Mihai Andries 29 Oct. 2014, 23:05 Faza națională
Pe aceeași temă