Rapid se va confrunta cu Gaz Metan Mediaș în șaisprezecimi

Mihai Andries 17 Sep. 2014, 17:15 Faza națională
Rapid se va confrunta** cu Gaz Metan Mediaș în șaisprezecimi

Sorții i-au scos în cale Rapidului formația de Liga I Gaz Metan Mediaș în șaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal. În condițiile în care formația ardeleană nu este un brand național care să stârnească interesul televiziunilor, mai mult ca sigur că partida se va disputa pe stadionul Areni, în fața unui public care va umple până la refuz arena suceveană. Deocamdată se știe doar că meciurile din această fază a competiției se vor disputa săptămâna viitoare, pe durata a trei zile, 23, 24 și 25 septembrie, urmând ca în cel mai scurt timp Federația să anunțe programul exact de disputare a partidelor.

„Una peste alta, este o tragere bună, mai ales că în proporție de 99% o să evoluăm pe stadionul Areni, împotriva unui adversar abordabil. Ne dorim mult să jucăm cu tribunele pline, ca pe vremuri, și îi asigur pe suporteri că vom da totul ca să facem un meci bun și, de ce nu, să ne calificăm mai departe. Acesta este primul meci oficial din istorie pe care Rapid îl va susține împotriva unei grupări din primul eșalon și dorim să rămânem cu o amintire plăcută după această întâlnire”, a precizat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Mulțumit de tragerea la sorți s-a declarat și președintele Dumitru Moldovan, care a dorit un adversar cât de cât accesibil, care să le ofere sucevenilor șanse reale de calificare în optimi. „Eu sunt prieten foarte bun cu antrenorul ardelenilor, Cristi Dulca, și am început să ne tachinăm la telefon imediat după tragerea la sorți. I-am zis că îl aștept la Suceava, dar nu singur, ci cu 10.000 de spectatori în tribune. Eu zic că avem șansa noastră în acest meci și trebuie să ne-o jucăm cu încredere”, a mărturisit Dumitru Moldovan.

Dintre rapidiști, Dorin Semeghin și Nae Grosu au evoluat în trecut la Mediaș

Referitor strict la Gaz Metan, formația ardeleană nu este tocmai o necunoscută pentru „alb-vișinii”. Astfel, căpitanul sucevenilor, Dorin Semeghin, a evoluat pentru un sezon la Mediaș, în ediția 2008-2009, dar n-a reușit să se acomodeze acolo și a plecat după un singur an. „Dintre fotbaliștii alături de care am jucat la Gaz Metan nu se mai află în lotul echipei acum decât Buzean și Muth. După tragerea la sorți am vorbit cu colegii mei și pot să vă spun că suntem cu toții montați la maxim pentru acest meci. Cine știe, ținând cont că în acest sezon vor retrograda din Liga I nu mai puțin de șase echipe, poate medieșenii se gândesc mai mult la campionat și nu vor fi la fel de motivați la meciul din Cupă”, a conchis Semeghin.

Amintiri de neuitat de pe acele meleaguri are însă organizatorul de competiții al Rapidului, Nae Grosu, care a îmbrăcat tricoul Gazului la sfârșitul anilor ’90. „Am petrecut acolo poate cea mai frumoasă perioadă din cariera mea de fotbalist, izbutind, printre altele, promovarea în Liga I la finalul sezonului 1998-1999. Am întâlnit acolo oameni de mare calitate, cum ar fi antrenorul Jean Gavrilă, cu care mai lucrasem înainte și la Foresta”, a relatat Nae Grosu.

Confruntarea cu Gaz Metan reprezintă și revenirea pe Areni a internaționalului de tineret sucevean Alex Buziuc, care a fost transferat în această vară de medieșeni de la FC Vaslui.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Mihai Andries 17 Sep. 2014, 17:15 Faza națională
Pe aceeași temă