Rapid – Petrolul: Cine se va impune, istoria sau valoarea?

Mihai Andries 30 Oct. 2013, 10:59 Faza națională
Rapid - Petrolul:** Cine se va impune, istoria sau valoarea?

Giuleștenii nu au pierdut decât un meci împotriva petroliștilor în cupă, de-a lungul anilor, dar elevii lui Cosmin Contra sunt deținătorii trofeului și par favoriți mâine. Viorel Moldovan le-a explicat elevilor săi că pe Giulești nicio echipă nu este favorită indiferent de nume

Rapid are istoria de partea sa înaintea meciului cu Petrolul Ploiești  din optimile Cupei României (joi ora 20.30, ProTV). Giuleștenii au jucat zece partide împotriva ploieștenilor în competiția surprizelor și au pierdut doar una, la un meci disputat în urmă cu 51 de ani. Prima confruntare între cele două echipe a avut loc în 1952 și a fost câștigată de Flacăra Ploiești 3-1, chiar la București. Însă de atunci, petroliștii nu au reușit să câștige niciun meci pe care l-au jucat împotriva giuleștenilor în Cupa României.
Ploieștenii au reușit să-și adjudece trofeul în sezonul 1994 – 1995 într-o finală împotriva Rapidului, după lovituri de departajare, dar în statistici meciul a fost trecut egal (1-1). După ce au pierdut Cupa în 1995, bucureștenii și-au luat revanșa în următoarele trei partide disputate în competiția KO. De precizat că în ultimele întâlniri, ploieștenii au fost în liga secundă și au pornit de fiecare dată cu șansa a doua, însă la meciul de joi seara lucrurile vor sta exact invers. Petrolul este deținătoarea trofeului și este văzută ca favorită, în timp ce Rapid este în Liga a doua și se confruntă cu probleme financiare.  

„Nu avem nimic de pierdut”

Viorel Moldovan este convins că mâine seară elevii săi vor face un meci mare împotriva „lupilor galbeni”. „Noi nu avem nimic de pierdut, ci doar de câștigat. Le-am spus băieților să dea drumul la motoare, vreau «turbo» de la ei pentru că vreau să eliminăm Petrolul din Cupa României. Petrolul este o echipă bună, dar noi jucăm acasă. Le-am și spus jucătorilor că pe Giulești nimeni nu începe favorită împotriva Rapidului, indiferent de numele adversarului”, a declarat tehnicianul giuleștenilor.

În Giulești nu trebuie să miște nimeni în front, indiferent că întâlnim Petrolul, Steaua sau orice alt adversar
Viorel Moldovan, antrenor Rapid

 

Articol scris de Victor STOICESCU
Foto de Răzvan LUPICĂ‚

Mihai Andries 30 Oct. 2013, 10:59 Faza națională
Pe aceeași temă