Povestea din Cupă a Olimpiei ia sfârșit cu un set la zero în Giulești

Marius ANGHEL 28 Sep. 2012, 14:15 Faza națională

Venită după eșecul cu Steaua de luni, trupa lui Ioan Sabău avea de luat revanșa în fața propriilor suporteri și au găsit să se răzbune tocmai pe Olimpia Satu Mare, liderul seriei a V-a din eșalonul trei. Suporterii giuleșteni au creat o atmosferă formidabilă chiar dacă au fost în număr redus față de meciurile de campionat, iar în „dreptunghiul verde”, vișinii sătmăreanului Copos au dat impresia că pot înscrie la fiecare fază de atac.

Sătmărenii au rezistat mai bine de jumătate din prima repriză, după care „neamțul” Ioniță a reușit „dubla” în minutele 25 și 31, cu două goluri superbe, de mare atacant. Recitalul a continuat cu brazilianul Renan să stabilească scorul pauzei în minutul 35 cu un stâng imparabil de la peste 25 de metri. Sătmărenii au irosit o ocazie monumentală prin Feier care nu l-a putut învinge pe Albuț de la șase metri în minutul 37.

Renan a dus scorul la 4-0 în minutul 53, cu un șut de la 30 de metri, cu largul concurs al portarului Șuta, care a scăpat mingea în propria poartă. Dragoș a ratat o nouă ocazie monumentală a oaspeților din poziție de singur cu portarul (min. 58), În timp ce Renan a și-a încheiat recitalul cu un nou gol în minutul 71, reușind un hat-trick curat. Introdus în teren in minutul 58, Ciolacu a închis tabela cu un șut spectaculos în vinclu (min. 74). Sătmărenii au avut ocazia golului de onoare în ultimul minut al jocului, însă Dan Gavrilescu a înălțat un zmeu de la punctul cu var, ratând un penalty pe care tot el îl obținuse.

S-a terminat 6-0 pentru rapidiști, dar sătmaăenii părăsesc competiția cu capul sus, după ce au eliminat două echipe din eșalonul secund, FC Maramureș Universitar Baia Mare (1-0) și FC Bihor Oradea (3-2).

Rapid București: Albuț – Wallace, Grigore, Roman, Coman, Bozovic (Milisavjevic 58′), Grigore, Ioniță (Ciolacu 58′), Glauber (Goga 46′), Ilijoski, Renan. Antrenor Ioan Ovidiu Sabău.

Olimpia Satu Mare: Șuta- Moș, Micaș, Iuhas, Homorozan, Ghiriti (Gavrilescu 26′), Mihai Pop, Villand, Molnar, Feier (Marinaș 46′), Dragoș (Dănilă 68′). Antrenor Tiberiu Csik.

Articol scris de Veronica HODAS

Foto: Gabriel FLUERARIU

Marius ANGHEL 28 Sep. 2012, 14:15 Faza națională
Pe aceeași temă