Pâncota, atât de aproape de un nou triumf în Cupă!

Mihai Andries 26 Sep. 2012, 12:31 Faza națională

Frumoasa aventură a pîncotanilor în Cupa României s-a încheiat marți după-amiază, dar Șoimii au ieșit cu fruntea sus din competiție. Pe lângă prezența în „16-imi”, Dan Cuedan și echipa lui au jucat de la egal la egal cu o prim-divizionară, căreia, așa cum a promis Pavel Piroș, i-a făcut viața foarte grea.

Păcat însă de o primă repriză pe care poate dacă Mitu și colegii săi ar fi abordat-o cu ceva mai mult aplomb lucrurile ar fi stat cu totul altfel. În esență, primul act a consemnat două ocazii imense ale formației arădene, pe care au încurajat-o 2000 de spectatori și două goluri ale Chiajnei, ambele marcate din faze fixe. Rezumatul începe cu Bulzan ajuns față în față cu portarul Niță la 9 metri, dar șutul „copilului Pîncotei” a fost slab și reținut de oponent (20). Elevii lui Ilie Stan au răspuns concret, D. Stan, fiul antrenorului, a aruncat mingea în careu din lovitură liberă laterală, de unde Lengyel, presat de Fl. Ilie, a deviat nefericit în plasă, 0-1 (35). Scenariul s-a repetat cu Huțanu singur cu același Niță la 6 metri, colț drept de careu mic, dar reluare mult sub așteptări. La ultima fază a reprizei, Chiajna a marcat iar: Purece a jucat rolul lui Brutus față de fostul său antrenor de la Nădlac, executând bine o lovitură liberă din lateral dreapta, Irimia a respins, dar acolo se afla Simion, a cărui reluare a fost simplă formalitate, pentru că jucătorul era la 3 metri de linia porții, 0-2.

Actul secund a arătat o echipă a Șoimilor mult mai curajoasă și rezultatele au venit. Cuedan a mutat inspirat, mai întâi cu Uibariu, care a centrat perfect pentru golul de 1-2 (71), semnat de Alin Mihai cu o frumoasă lovitură de cap. Euforia a cuprins apoi tabăra gazdelor, când o execuție din lateral a lui Mitu a purtat balonul la alt nou-intrat, Sorin Leucuța, necruțător din fața suprafeței de pedeapsă (81), 2-2.

O nouă și ultimă fază fixă avea să marcheze însă capătul de drum: lovitură de colț de pe dreapta (90+2), fructificată de Florin Ilie, scăpat din marcaj, și s-a încheiat 2-3… Pîncota merită toate felicitările după acest joc, iar fanii au găsit de cuviință să-și consoleze favoriții, scandându-le câteva minute bune „Nu contează!”

Șoimii: Irimia – Românu, Lengyel, Suciu, Nistor (79 Leucuța) – Huțanu (61 Uibariu) Mitu, Pavel, Bulzan (73 Filaret) – Mihai, Burian

Concordia: Fl. Niță – Belu, Belica, Fl. Ilie, Damian – Leca, D. Stan (84 S. Pană), Purece (66 Ciupitu), Popovici – Zuluf (73 Serediuc), V. Simion.

Arbitri: Dorian Micloșină – Ciprian Danșa, Iulius Timar. Observatori: Octavian Ștreng, Iosif Vigu.

Sursa: Sport Arad

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

VEZI O GALERIE FOTO DE LA MECIUL DE CUPĂ‚ PÂNCOTA – CHIAJNA 2-3

Mihai Andries 26 Sep. 2012, 12:31 Faza națională
Pe aceeași temă