Meciuri de foc în 16-imi: Steaua – Târgu Mureș, Olimpia – Rapid, Vaslui – Botoșani, Berceni – CFR

17 Sep. 2012, 16:29 Faza națională
Meciuri de foc în 16-imi:** Steaua - Târgu Mureș, Olimpia - Rapid, Vaslui - Botoșani, Berceni - CFR

Astăzi, de la ora 16.00, la Casa Fotbalului a avut loc tragerea la sorți a șaisprezecimilor Cupei României. Din această fază intră în competiție și echipele din Liga 1. Unul dintre cele mai interesante dueluri se va duce la Berceni, acolo unde liderul seriei a III-a va primi campioana. Totodată, la Satu Mare, vom asista la reeditarea amicalului de lux din această vară, Olimpia – Rapid București (foto).

Iată cele 3 urne valorice după care s-a făcut împerecherea:

Urna A: CFR Cluj, FC Vaslui, Steaua București, Rapid București, Dinamo București, Oțelul Galați

Urna B: Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj, FC Brașov, Ceahlăul Piatra Neamț, Astra Ploiești, Gaz Metan Mediaș, Petrolul Ploiești, Gloria Bistrița, CSMS Iași, Viitorul Constanța, CS Turnu Severin, Concordia Chiajna

Urna C: FC Botoșani, CF Brăila, Farul Constanța, Delta Tulcea, Sportul Studențesc, Damila Măciuca, CS Mioveni, Voința Sibiu, FCM Târgu Mureș, FC Zagon, FC Caracal, CS Șoimii Pâncota, Olimpia Satu Mare, ACS Berceni

În urma tragerii la sorți televizate de Sport.ro, au rezultat următoarele împerecheri:

Meci 1: Steaua – FCM Târgu Mureș

Meci 2: Olimpia Satu Mare – Rapid

Meci 3: Vaslui – FC Botoșani

Meci 4: ACS Berceni – CFR Cluj

Meci 5: Sportul Studențesc – Oțelul Galați

Meci 6: Voința Sibiu – Dinamo București

Meci 7: CF Brăila – Viitorul Constanța

Meci 8: Șoimii Pâncota – Concordia Chiajna

Meci 9: CS Turnu Severin – Dacia Mioveni

Meci 10: FC Brașov – Farul Constanța

Meci 11: Pandurii Târgu-Jiu – FC Zagon

Meci 12: AS Damila Măciuca – Petrolul Ploiești

Meci 13:
Delta Tulcea – „U” Cluj

Meci 14: Gaz Metan Mediaș – FC Caracal

Meci 15: CSMS Iași – Astra Ploiești

Meci 16: Ceahlăul Piatra Neamț – Gloria Bistrița

Jocurile din șaisprezecimile de finală se desfășoară în sistem eliminatoriu într-o singură manșă, pe terenul clubului stabilit prin tragere la sorți. În cazul jocurilor care se televizează în direct și sunt programate în nocturnă, în cazul în care clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe terenul celeilalte echipe, dacă aceasta dispune de instalație de nocturnă (situație în care clubul organizator se schimbă), în caz contrar urmând ca FRF să programeze jocul pe un alt stadion dotat cu instalație de nocturnă, pe cât posibil în apropierea sediului clubului care a fost desemnat ca organizator prin tragere la sorți (conform art.31.6.2 din ROAF).
În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedeaza la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă (art. 31.9 din ROAF).
Echipele pot efectua câte 3 înlocuiri de jucători și nu sunt obligate sa folosească jucători sub 21 de ani.
Cheltuielile de organizare a jocului se efectuează de clubul organizator, iar beneficiul se repartizează în mod egal între ambele echipe (art. 31.11 din ROAF).
Jocurile din cadrul șaisprezecimilor de finală vor avea loc miercuri, 26 septembrie 2012, cu începere de la ora 16.30, cu excepția jocurilor televizate în direct, acestea urmând să aibă loc la datele de 25/26/27 septembrie 2012, după caz, programul lor urmând a fi stabilit de Comitetul de Urgență al FRF si comunicat oficial până la data de 19.09.2012.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto Veronica HODAS

17 Sep. 2012, 16:29 Faza națională
Pe aceeași temă