„Matulevicius nu se trezește la ora 7, ca să meargă la lucru, ca noi”

Mihai Andries 29 Oct. 2013, 03:52 Faza națională

Ripensia Timișoara întâlnește marți, de la ora 16, pe stadionul „Dan Păltinișanu” echipa vicecampioană a României, Pandurii Târgu Jiu, în sferturile Cupei României. Jucătorii echipei din liga a cincea văd acest joc ca pe o oportiunitate de a acumula experiență, dar nu exclud varianta producerii unei surprize.

„Eu și colegii mei suntem în fața celui mai important joc din cariera noastră. Întâlnim vicecampioana României, care are un singur joc pierdut în acest sezon, joacă un fotbal combinativ, un fotbal plăcut ochiului, la fel ca și noi. Sper să fie un meci dsputat și să câștige cea mai bună echipă. Ei pleacă cu prima șansă, indiferent cu ce echipă abordează această partidă. Colegii mei sunt foarte motivați, ne pregătim deja de o lună pentru meciul ăsta și sper să mai aducem o bucurie în sufletele suporterilor, conducerii, familiilor și tuturor celor care ne urmăresc. Sper să vină cât mai multă lume la stadion, unii probabil vin din curioziate, alții pentru că țin cu Ripensia, alții vor să vadă un meci frumos. Chiar dacă se joacă la ora 16, sper să vină cât mai multă lume la meci. E clar că sunt diferențe din punct de vedere fizic. Sigur că Matulevicius nu s-a trezit dimineața la ora șapte să meargă la lucru, la fel ca jumătate din echipa noastră. Printr-o dăruire și o voință mai mare o să suplinim și aceste carențe pe care le avem în momentul de față”, a spus Raul Briciu, mijlocașul ofensiv al echipei timișorene.

Briciu speră ca scenariul din meciul cu U Cluj să se repete, iar adversarii Ripensiei să fie surprinși de forța formației din campionatul județean. „Depinde și de atitudinea lor, poate că ei ne vor lua de sus și noi o să reușim să dăm gol, probabil că pe parcursul jocului ei își vor da seama că nu e chiar așa și vor veni peste noi. Sper să nu reușească să ne dea gol. Dar eu cred că va fi un meci frumos, pentru că ambele echipe au un joc plăcut și atunci golurile se înscriu”, a afirmat fotbalistul Ripensiei.

Au tipărit 5.200 de bilete

Oamenii care conduc Ripensia încearcă să îi motiveze pe fotbaliști și în același timp să ia presiunea de pe umerii lor, transmițându-le că o înfrângere nu ar reprezenta un mare necaz pentru echipa timișoreană.

„E o mare oprtunitate pentru noi meciul de mâine, nu atât din perspectiva unei performanțe care ar fi cu adevărat deosebită, ci a acumulării unei experiențe, a parcurgerii unor etape care să ne ajute în a dezvolta această construcție a Ripensiei. Aș vrea să citez un clasic în viață, Pep Guardiola, care spunea că un meci de fotbal se câștigă sau se pierde cu mult timp înainte de a începe. Având în minte această maximă, am încercat imediat după meciul cu U Cluj să luăm acele decizii care să ne ajute în așa fel încât să ajungem la victorie. Bineînțeles că diferențele sunt foarte mari, sorții au hotărât să întâlnim vicecampioana României, care s-a întărit foarte mult în vară și a făcut o performanță deosebită prin accederea în grupele Europa League. Pentru noi, din punct de vedere sportiv, e un test, eu cred că e o experiență care ne va folosi pe viitor, indiferent de deznodământ. Încercăm să construim o mentalitate de învingător. Nu știu dacă visăm imposibilul, dar ca să realizăm ceva trebuie mai întâi să visăm. Cu o astfel de mentalitate trebuie să intre și jucătorii mâine pe teren. Nu va fi nicio problemă dacă nu ne vom califica, important e să câștigăm la capitolul atitudine, la experiență, pentru că avem nevoie de astfel de meciuri oficiale care să stea la temelia a ceea ce construim. Încă sunt foarte multe lucruri de învățat și de construit la Ripensia”, a declarat președintele Ripensiei, Radu Ienovan.

În ceea ce privește publicul, șefii lui Ripi nu așteată o afluență mare de fani, din cauza faptului că meciul este programat într-o zi de marți, la ora 16.
„Am emis 5.200 de bilete. Ora nu este cea mai potrivită, dar noi trebuie să fim pregătiți. Poate că și vremea frumoasă îi va convinge pe oameni să se învoiască de la serviciu sau să-și facă timp pentru un meci care e inedit”, a mai spus Ienovan.

Radu Suciu: „Nu vom abdica de la a încerca să jucăm fotbal”

Managerul echipei roș-galbene știe că antrenorul Pandurilor, Cristi Pustai, va menaja mulți jucători de bază mâine, însă chiar și așa se așteaptă la un meci foarte dificil.

„Noi nu avem ce pierde. E o bucurie că am ajuns să jucăm cu campioana României, o echipă angrenată în grupele unei competiții europene și o echipă pe care eu, cel puțin, o apreciez foarte mult din punctul de vedere al jocului. Noi nu vom abdica de la a încerca să jucăm fotbal. Lotul lor este foarte valoros în ansamblul său, există suficienți jucători de atac în special care pot face diferența, de aceea trebuie să fim foarte atenți la modul în care îi vom contracara pe aceștia și cum vom reuși să ne impunem și jocul nostru în anumite momente. Eu anticipez mâine un joc mult mai ofensiv al Pandurilor. Probabil că nu vor avea doi închizători, ci cu unul și al doilea mijlocaș central va fi probabil mai ofensiv. Cu modestia pe care e normal să o avem în acest caz, noi încercăm să facem un fotbal asemănător cu al lor, adică un fotbal ofensiv, în care construcția este un factor determinant. Noi o facem la un nivel, ei la un cu totul alt nivel”, a spus Radu Suciu.

 

Articol scris de Radu FAUR
Foto de Sebastian TĂ‚TARU

 

Mihai Andries 29 Oct. 2013, 03:52 Faza națională
Pe aceeași temă