Legea „compensației” și Fortuna „Mala”

20 Jul. 2012, 11:32 Faza națională
Legea „compensației

Acum un an, Prahova Tomșani – „varianta” cu Ion Mihai patron, promova în liga a III-a, după un meci de baraj, dramatic, cu FC Zagon, câștigat după loviturile de departajare! Atunci, Filip egala în ultimele minute, trimițând meciul în prelungiri, acum, Popină, în min. 86, a adus egalarea, „prelungind” partida.

Atunci, Prahova bătea la loviturile de departajare, acum, Zagonul a fost „norocoasa”, calificându-se după un meci în care ai ce povesti. După prima repriză, scorul trebuia să fie… 5-1 pentru prahoveni, apoi, gazdele au revenit în joc, au egalat și au echilibrat meciul. A condus, din nou Prahova, iar revenirea s-a mai „consumat” o dată, Zagonul egalând pe finalul timpului regulamentar! În prelungiri, covăsnenii puteau obține calificarea, la bara fostului petrolist Suciu – omul meciului, dar meciul a ajuns la loviturile de departajare, unde Zagonul s-a impus fără probleme, transformând toate loviturile executate!

Viitoarea Fortuna Brazi a fost Fortuna „Mala” (conform mitologiei, zeița care aduce ghinion) la Zagon, pierzând o calificare pe care a avut-o în mână! Prahovenii au început excelent, au deschis scorul prin fostul chimist Năstase (min. 9), și s-au jucat, apoi, cu ocaziile, la fel de adevărat fiind și că oaspeților le-a fost anulat un gol aiurea (min. 29, Crossman, din lovitură liberă, mingea lovind bara și căzând, foarte probabil, dincolo de linia porții)! Și, conform proverbului care spune că „mingea este rotundă”, Zagonul a scăpat doar cu un gol primit în prima repriză, după care a prins curaj și a jucat din ce în ce mai bine, dominând clar în unele momente, la posesie și cursivitate a jocului o echipă antrenată de Dan Dobai, în care, totuși, se aflau nume „grele”, precum foștii campioni ai României, cu Oțelul – Borbely și Elek.

Repriza secundă a fost din ce în ce mai bună, din punct de vedere al gazdelor, Zagonul lăsând o impresie excelentă – „cheia” jocului fiind dăruirea lor, în primul rând. Chiar dacă Borbely a făcut 2-1, Popină a reușit egalarea la capătul unei faze în care elevii lui Szucs au legat 7-8 pase consecutive! „Prelungirile”, deja, au consfințit „înclinarea balanței”, în favoarea Zagonului, care a renăscut parcă, în ciuda mediei de vârstă superioare și s-a impus la „loteria” penaltiurilor.

Trei accidentați

Pentru Prahova Tomșani, echipă aflată în cantonament la Cheile Grădiștei, în apropiere de Bran, trei dintre jucătorii „de bază”, nu au putut bifa acest meci, Minciună, Ungureanu și Petean fiind accidentați. Ultimul, se pare că va ieși din circuit o perioadă mai lungă, problemele sale fiind complicate. După acest meci, pe lista indiponibililor, pentru cantonamentul care va continua până săptămâna viitoare se adaugă și Huțan, ieșit accidentat.
De asemenea, juniorii aduși de la Oțelul Galați, Butoi și Adăscăliței au fost doar spectatori, ei nefiind încă legitimați.

Zagonul este „pe hartă”

Arena din Zagon a fost foarte bine populată, la acest meci, printre spectatori aflându-se președintele clubului de eșalon secund, Corona Brașov – Andrei Szakal, precum și cel de la Târlungeni, Kiss, brașovenii fiind posibilii adversari ai Zagonului, în turul următor. Arena din comuna covăsneană a lăsat o impresie excelentă, fiind într-un continuu proces de cosmetizare: gazon bun, gard împrejmuitor, vestiare noi, tribună nouă, transformarea în bine fiind una evidentă. Și, în plus, poate ce este mai important, are și o echipă preocupată să joace fotbal!

FC Zagon – Prahova Tomșani 2-2 (6-3, după loviturile de departajare)
Stadion: „Complex Sportiv Zagon”. Spectatori: circa 250. Au marcat: Suciu (58), Popină (86) / Năstase (9), Borbely (62).
La penaltiuri au marcat: Popină, Kiss, Mate, Suciu / Crossman. Au ratat, pentru Prahova: Bilia, A. Gheorghe.

Zagon: Nagy – Cosineanu (97 Axinia), Ceaușel, Postolică, Kiss (cpt) – R. Sala (54 Pușcașu), Suciu, Pânzaru, Bărbătescu (46 Mate) – Tomi (55 Popină), Csiki. Antrenor: Attilla Szucs.

Prahova: A. Vlad – C. Gheorghe, Bilia, A. Gheorghe, Tegzeș (98 Caramalău) – C. Vlad, Crossman, Huțan (19 Căpălău, 93 Matjevic), B. Năstase – Borbely (cpt) (77 Elek), Vișan. Antrenor: Dan Dobai.

Avertismente: Postolică (28), Pânzaru (49), Ceaușel (57), Cosineanu (93), Axinia (99) / Căpălău (19), Crossman (60), Tegzeș (65), Bilia (69), Matjevic (117).
Au arbitrat: Bajko Barna (Miercurea Ciuc) – Simo Zoltan (Cristuru Secuiesc) și Szabo Attila (Odorheiu Secuiesc).
Jucătorul meciului: Daniel Suciu (Zagon)

Articol scris de Marian DIMA

20 Jul. 2012, 11:32 Faza națională
Pe aceeași temă