Federația își dă peste degete cu masa verde

07 Aug. 2012, 16:41 Faza națională
Federația își dă peste degete cu masa verde

Tragerea (dirijată sau nu) la sorți a celei de-a treia runde a fazei naționale a Cupei României a adus în prim plan o situație inedită. Pentru a doua oară consecutiv, Berceniul s-ar fi calificat la masa verde, după ce în turul anterior a avut ca adversar Snagovul, iar acum urma Chimia Brazi!

După câteva ore de somnolență, spre meritul lor, oficialii federali au remediat situația, nu de alta, dar au pus clubul ilfovean într-o postură delicată. Prin programarea cu Chimia Brazi, neținând cont că președintele Berceniului, Ștefan Stana, este reprezentant al cluburilor din Liga a III-a în Comitetul Executiv, federația a dat naștere inutil unor discuții și comentarii care nu își aveau rostul într-o competiție și așa văduvită de echipe ca urmare a numeroaselor abandonuri.

Acum vine partea și mai amuzantă a poveștii, „corecția” făcută la meciul Berceniului prin schimbarea cu meciul dintre Urban Titu și Conpet Ploiești a dus la altă boacănă. În programul actualizat, Berceniul va juca la Titu, dar acum Conpetul se va afla la a doua calificare consecutivă la masa verde, fiindcă meciul cu Chimia Brazi vine după ce în turul trecut au primit un alt 3-0, dar cu Filipeștii de Pădure.

Așteptăm cu încredere sfârșitul zilei, poate se mai schimbă ceva și se nimerește în sfârșit o echipă care nu s-ar afla la al doilea 3-0 consecutiv. În acest sens, pentru a ușura munca celor de la FRF, iată și o listă cu echipele din partea de Sud a țării care s-au calificat în turul 3 la masa verde: Caracal, Conpet, Chimia Brazi, FC Voluntari, Berceni.

PS: Unirea Dej era până acum singura echipă care s-a calificat de două ori consecutiv la masa verde. Însă în primul meci a fost vorba de o culpă a gazdelor care nu au asigurat asistența medicală la teren.

Articol de Mihai ANDRIEȘ

07 Aug. 2012, 16:41 Faza națională
Pe aceeași temă