Farul eliminată în prelungiri de Săgeata. Marinarii au acuzat maniera de arbitraj a lui Illyeș

A fost nevoie de prelungiri, pe stadionul „Farul” din Constanța, pentru a se desemna câștigătoarea meciului din faza a V-a a Cupei României dintre FC Farul și Săgeata. Năvodărenii s-au impus cu 3-1, într-o partidă aspră, în care arbitrul a acordat și două cartonașe roșii.

Atât Farul, cât și Săgeata au jucat fără menajamente, uitând, pentru 120 de minute, că sâmbătă au meciuri importante de campionat. „Marinarii” au încercat să se ridice la nivelul unui adversar redutabil și nu s-au făcut de râs, ducând meciul în prelungiri. Ambele echipe și-au creat ocazii, cu un plus în dreptul Săgeții, care, având avantaj numeric din minutul 83, a trimis și de două ori balonul în bară. În timpul partidei, Farul a acuzat maniera de arbitraj a lui Adrian Illyeș, din Ploiești, căruia i s-au reproșat, printre altele, eliminarea lui Robert Neagoe și faptul că, în minutul 61, Vezan nu a primit cartonaș roșu, ci numai galben.
 
Pentru Farul, a marcat Ochia (în minutul 34, din penalty), iar Săgeata a punctat prin Guerra (în minutele 30 și 106, de fiecare dată cu capul) și Vezan (în minutul 116, din lovitură liberă). Oaspeții au lovit bara la 1-1, în minutul 90+2 (Muzac, din lovitură liberă) și în minutul 95, când a deviat mingea faristul Ciobanu. Al doilea eliminat al meciului, pe lângă Neagoe, a fost Pătrașcu, de la Săgeata, trimis la vestiare în minutul 120.

„Pentru mine, este foarte important că am ieșit destul de onorabil din acest meci din punctul de vedere al evoluției echipei și al atitudinii jucătorilor. Asta mă interesa cel mai mult. Bineînțeles însă că cel care rămâne este rezultatul, pe care Săgeata, într-un fel, l-a meritat. Este o echipă foarte bună. Dar alta era desfășurarea meciului dacă Neagoe nu era eliminat, destul de ușor, după părerea mea. Se putea da galben, nu direct roșu. Ne-am bătut cât am putut de mult. Dacă eram puțin atenți, puteam și câștiga. Dar trebuie și să fim realiști și să spunem că adversarul și-a creat câteva ocazii bune. Sunt mândru de băieți, dar trebuie să înțeleagă și ei că, dacă vom fi puțin mai pragmatici, va fi și mai bine”, a declarat antrenorul Farului, Marian Pană,.

Marinarii au evoluat în formula: Vl. Neagu – Băjan (112 Cl. Popa), D. Ciobanu, Miulescu, Szalkai – Cârstoiu – Scărlătescu (74 Igiroșanu), Ochia, R. Neagoe (cpt.), Ivănică (98 Plămadă) – M. Enciu.
Bardu nu a fost folosit din cauza unei accidentări, în finalul ultimului antrenament înaintea meciului, când exersa lovituri de la 11 m. De cealaltă parte, Cătălin Anghel, principalul Săgeții, i-a utilizat pe: Albuț – M. Cârjă, Fl. Pătrașcu, R. Damian, Bruno (105 Vieru) – Muzac, D. Stana (112 Bărbulescu) – Cr. Ganea, Vezan (cpt.), Eloy (56 Deletic) – Guerra.

Sursa: Ziua Constanța
Foto de Alexandru RAITA

Pe aceeași temă