E oficial: Damila merge în 16-imi! Vezi componența urnelor!

13 Sep. 2012, 17:23 Faza națională
E oficial: Damila merge în 16-imi!** Vezi componența urnelor!

Orice urmă de dubiu privind rezultatul final al meciului dintre Voința Lupac și Damila Măciuca a fost lămurit după ce federația a anunțat oficial lista echipelor calificate în 16-imile Cupei, dar și componența celor trei urne valorice pe baza cărora se va face tragerea la sorți pentru această fază a competiției.

Iată mai jos comunicatul oficial al FRF:

În conformitate cu prevederile art.31.5.1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), la faza șaisprezecimilor de finală participă cele 18 echipe din Liga I și cele 14 echipe calificate în urma desfășurării fazelor anterioare. Jocurile din cadrul șaisprezecimilor de finală se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:

Urna A: 1. SCS FC CFR Cluj SA
2. SC Sporting Club SA Vaslui
3. SC FC Steaua București SA
4. SC FC Rapid București SA
5. SC Dinamo 1948 SA București
6. SC FC Oțelul SA Galați

Urna B: 1. CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu
2. SC FC Universitatea Cluj SA
3. CS Concordia Chiajna
4. SC FC Brașov SA
5. SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamț
6. CS FC Astra Ploiești
7. CS Gaz Metan Mediaș
8. SC FC Petrolul Ploiești SA
9. ACF Gloria 1922 Bistrița
10. CSM Studențesc Iași
11. SC FC Viitorul Constanța
12. CS Turnu Severin

Urna C: 1. FC Botoșani
2. CF Brăila
3. CS FC Farul Constanța
4. FC Delta Tulcea
5. SC FC Sportul Studențesc SA
6. AS Damila Măciuca
7. CS Mioveni
8. CSU Voința Sibiu
9. AFC Municipal Târgu Mureș
10. FC Zagon
11. ACS Berceni
12. FC Caracal
13. CS Șoimii Pâncota
14. FC Olimpia 2010 Satu Mare

Se împerechează echipe din urna A cu echipe din urna C (6 jocuri) și, în continuare, echipe din urna B cu echipe din urna C (8 jocuri). Cele 4 echipe rămase în urna B se împerechează între ele. Jocurile din șaisprezecimile de finală se desfășoară în sistem eliminatoriu într-o singură manșă, pe terenul clubului stabilit prin tragere la sorți. În cazul jocurilor care se televizează în direct și sunt programate în nocturnă, în cazul în care clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe terenul celeilalte echipe, dacă aceasta dispune de instalație de nocturnă (situație în care clubul organizator se schimbă), în caz contrar urmând ca FRF să programeze jocul pe un alt stadion dotat cu instalație de nocturnă, pe cât posibil în apropierea sediului clubului care a fost desemnat ca organizator prin tragere la sorți (conform art.31.6.2 din ROAF).
În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedeaza la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă (art. 31.9 din ROAF).
Echipele pot efectua câte 3 înlocuiri de jucători și nu sunt obligate sa folosească jucători sub 21 de ani.
Cheltuielile de organizare a jocului se efectuează de clubul organizator, iar beneficiul se repartizează în mod egal între ambele echipe (art. 31.11 din ROAF).
Jocurile din cadrul șaisprezecimilor de finală vor avea loc miercuri, 26 septembrie 2012, cu începere de la ora 16.30, cu excepția jocurilor televizate în direct, acestea urmând să aibă loc la datele de 25/26/27 septembrie 2012, după caz, programul lor
urmând a fi stabilit de Comitetul de Urgență al FRF si comunicat oficial până la data de 19.09.2012.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

13 Sep. 2012, 17:23 Faza națională
Pe aceeași temă