Sportul Chiscani a câștigat Cupa României, faza județeană Brăila

Sportul Chiscani** a câștigat Cupa României, faza județeană Brăila

Sâmbătă dimineață, pe stadionul „Ștefan Vrăbioru” din Ianca, a avut loc finala Cupei României, etapă pe județul Brăila, meci în care s-au întâlnit Sportul Chiscani și Old Boys Însurăței. La capătul unui joc destul de spectaculos, gruparea din Chiscani a învins cu scorul de 2-1 (0-0), intrând asrfel în posesia trofeului, urmând a reprezenta Brăila în faza națională a competiției!

Prima ocazie a aparținut grupării din Însurăței, dar Tănase a ratat deschiderea scorului din poziție foarte bună! Replica chiscănenilor a venit în minutul 32, atunci când Stoian a fost și el aproape de a marca, dar a ratat din poziție ideală! La fel a ratat și Pârciulescu în minutul 34, și cam acestea au fost ocaziile de gol din prima repriză, încheiată cu un rezultat de egalitate: 0-0!

După pauză, Sportul Chiscani va marca prima în minutul 52, prin Stoian, cel care a trimis în plasă o minge venită dintr-o lovitură de colț executată deZărnescu: 1-0! În minutul 62, putea fi 2-0, dar Ghighimoc a respins greu un șut al aceluiași Stoian! Old Boys va reuși să egaleze prin golul marcat de Sava, la capătul unei curse solitare de aproximativ 50 de metri 1-1 (min. 75)! Aurmat apoi golul victoriei reușit de Stoian, marcat cu un șut năprasnic de la 30 de metri: 2-1 (min. 80)! Putea fi 3-1 în minutul 89, dar Ghighimos a scos incredibil șutul lui Zărnescu de la 35 de metri!

Cam asta a fost în linii mari „istoria” unui meci destul de aprig disputat încheiat cu victoria Sportului din Chiscani, echipă care a reușit în premieră o astfel de performană, și va reprezenta județul Brăila la faza Națională a Cupei României!

În meciul de la Ianca, cele două echipe au avut următoarele alcătuiri:

Old Boys: Gheorghiță, – Movileanu, Crivăț, R. Trandafir, Florea – Pârciulescu, Șerbănescu, Moldovan, Dumitrana – Arsene, Buriu. Au mai jucat: Sava, M. Trandafir și Decu.

Sportul Chiscani: Ghighimoc – Bălan, Milea, Lepădatu, Harabagiu – Drăguș, Jercăianu, Bogdan, Stoian – Zărnescu, Merloi. Au mai bjucat: Mitrea și Cioceanu.

La meci au asistat aproximativ 250 de spectatori, marea lor majoritate, veniți de la Chiscani, dar și oficialii de la AJF, în frunte cu președintele Laurențiu Vărgatu

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Pe aceeași temă