Progresul a ajuns cu juniorii în finala Cupei pe București

Mihai Andries 02 Apr. 2014, 23:28 Faza județeană

Marți a avut loc penultimul act al Cupei României pe București, care a adus o mare surpriză la Bragadiru, acolo unde formula de Cupă a Progresului – competiție în care au fost folosiți mai mult juniorii republicani și B – a dat lovitura și s-a calificat în finală, după ce au învins satelitul Voluntariului!

După o primă repriză albă, dar cu o dominare destul de vizibila a Progresului, scorul a fost deschis de internaționalul de juniori U15 al gazdelor Curt Cadolar. Golul acestuia a fost urmat la putin timp de o dublă a lui Boiangiu, căpitanul juniorilor B ai Progresului, fiind titular ieri. Cu 10 minute înainte de final, Erimia, antrenorul-jucator al Progresului primeste cartonas rosu, pentru un fault in apropierea careului de 16 metri.

Juniorii la putere

Voluntariul profită de omul în plus și reduce din diferență, dar Progresul obține un penalty în minutul 90, prin Mustafa Sidek, cel care în ianuarie a fost și la lotul U19 al României, dar și în probe la Tărlungeni, și tot acesta închide tabela la 4-1.

Trebuie spus că în toate meciurile de cupă, în afara de antrenorilor-jucători, Andrei Erimia și Robert Oancea, Progresul a preferat să folosească o garnitură de juniori, de la cei mari până la cei de categoria C. Printre aceștia s-au numărat și cele trei talente care au cochetat cu loturile naționale de juniori ale României în acest an: Mustafa Sidek – U19, Mihai Șandru – U17 și Curt Cadolar – U15.
 
Dar iată și formula folosită de Progresul în meciul de ieri: R. Săndescu – Hanek (Paul Constantin 67), P. Gheorghe, R. Oancea (Rotaru 78), Ed. Radu, Erimia, Cârjan, Curt Cadolar, M. Șandru, Boiangiu, Sidek
 
Finala cu LSM
 
Trebuie amintit că în această formulă, juniorii Progresului au făcut victime pe bandă rulantă, numele grele învinse fiind Chitila și Athletico Floreasca. În cealaltă semifinală s-a consemnat o altă surpriză, pentru că echipa de Liga a V-a LSM a învins pe deținătoarea trofeului, Ilie Oană, cu un gol în prelungiri, marcat din penalty. Astfel, finala va fi una inedită, Progresul urmând a da piept cu cei de la LSM, la o dată care va fi anunțată ulterior.
 
Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
 
Mihai Andries 02 Apr. 2014, 23:28 Faza județeană
Pe aceeași temă