Minerul a realizat eventul la Mehedinți, dar a refuzat să participe la festivitatea de premiere

Minerul a realizat eventul la Mehedinți,** dar a refuzat să participe la festivitatea de premiere

Ultimul act al competiției s-a disputat în acest an, în premieră, pe terenul din comuna Gruia, iar adversare au fost noua câștigătoare a Ligii a IV-a, CS Minerul Mehedinți, și campioana sezonului trecut, AS Recolta Dănceu. Victoria a revenit Minerului, care s-a impus cu 4-2, după ce în campionat câștigase cu 1-0 partida de pe Stadionul Termo din Dr. Tr. Severin și remizase, scor 1-1, la Dănceu.

La Gruia, echipa antrenată de Cristian Boboescu a deschis scorul prin Andrei Enea (27), dar Cosmin Tăerel a egalat înainte de pauză. Alexandru Marinaș (52) a readus Minerul în avantaj, iar Mario Porcescu a făcut 3-1 în minutul 55. Cătălin Chirfot a redus din handicap la scurt timp, din penalty, însă ultimul cuvânt l-a avut golgheterul Porcescu, în minutul 79. În fazele anterioare ale competiției, Minerul eliminase CS Strehaia (3-0) și Dunărea Gruia (4-0), în timp ce Dănceul trecuse de Viitorul Cujmir (3-0) și Pandurii Cerneți (1-0).

La Mehedinți, nu se mai realizase eventul din 2010

Ultima echipă care a realizat eventul la Mehedinți a fost CS Termo Severin, în 2010, după ce a dispus, pe propriul teren, în finala Cupei României, cu 4-0 de CS Strehaia, unul dintre marcatori fiind chiar Porcescu. Tot CS Termo a fost și ultimul club mehedințean care a câștigat barajul pentru promovare în Liga a III-a, scor 2-1 cu FC Chișoda, la Caransebeș, însă după doar un tur de campionat, încheiat pe locul al VII-lea, s-a desființat.

Al doilea event pentru Minerul

Pentru Minerul, echipă care între 2003-2010 a evoluat în Liga a III-a, a fost cel de-al doilea event din istoria clubului, după cel din urmă cu 11 ani, când, în finala Cupei României, disputată la vremea respectivă pe Stadionul Severnav, învingea cu 3-1 Agromec Șimian. Cu un an înainte, pe același teren din cartierul Schela Kladovei, ajuns în prezent în paragină, Șimianin se impunea cu 2-1. Suprinzător, de data aceasta Minerul a refuzat premierea făcută de AJF Mehedinți, care consta în mingi, medalii și cupe! Motivul invocat de câștigători a fost legat de faptul că, la finalul partidei, jucătorul Marinaș a fost scuipat și lovit cu piciorul în burtă de Chirfot, iar o parte a spectatorilor de la Dănceu aveau de gând să pătrundă pe gazon.

Recolta a pierdut finala și anul trecut

Tot la cea de-a treia finală disputată s-a aflat și Dănceul. În 2011, pe Stadionul „Termo”, Recolta învingea CS Strehaia cu scorul de 5-4 (3-3 în timpul regulamentar), după loviturile de departajare, iar anul trecut, pe „Municipalul” severinean, a fost învinsă de AS Baia de Aramă, cu 1-0, în prelungiri. Anterioara finală disputată în afara Severinului avusese loc în 2008, la Vânju Mare, când Dunărea Pristol învinsese cu 2-0 Pandurii Cerneți. Cu un an înainte, FC Diesel Severin trecuse, pe Stadionul Dierna din Orșova, cu 3-2 de Victoria Devesel, ambele echipe desființându-se între timp.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă