Gabi Paraschiv la primul trofeu: Flacăra Moreni a defilat în finala Cupei după ce a umilit echipa lui Zotic la Fieni

Mihai Andries 15 Jun. 2014, 08:00 Faza județeană

Flacăra Moreni a devenit noua deținătoare a Cupei României – faza județeană, după ce a depășit pe FCM 2 Târgoviște, la scor de neprezentare (3-0). Gruparea de pe Cricov a oferit pe stadionul din Fieni o adevărată lecție de fotbal, iar apoi, a intrat în posesia trofeului precum o mare echipă. Susținută necondiționat de cele două galerii (Peluza Sud și Peluza Marian Pârșă), pe toată durata jocului, divizionara D a arătat un fotbal de calitate și unul distrugător pentru trupa finanțată de Ghiorghi Zotic și antrenată de Puiu Becheanu. Așezați perfect în teren de Paraschiv, morenarii au uitat rapid că în teren înfruntă prima echipa a Municipalului, ci nu „satelitul” așa cum ar fi fost corect.

Iliescu, „dublă” în prima repriză

Pe fondul unui joc ofensiv și plăcut ochiului, „junii” lui „Pară” s-au instalat rapid în terenul advers. Simțind marile lacune ale adversarului, tinerii componenți de la Flacăra au început să-i bage în fibrilații pe roș-albaștrii. În prima fază, Vlădescu a șutat teleghidat pe spațiul porții adverse, după care șutul lui Negrea, expediat la rădăcina barei, a fost scos cu greu de Bica în corner. Adevăratul recital morenar a apărut la finalul celor mai mari ocazii de gol ale FCM-ului 2 din prima repriză. Imediat, după Halcu a parat execuția lui Dragnea, iar lovitura de cap al lui Coman a trecut peste transversală, Iliescu și-a adus aminte de cauzele pentru care este unul dintre principalii golgeteri ai echipei. Într-un interval de opt minute „Iască” a făcut suporterii morenari să tresare de bucurie. În prima fază, l-a executat fără speranțe pe Bica, din afara careului (25), după o combinație de efect cu Vlădescu, iar apoi, a ridicat scorul cu capul (33), dintre visători apărători ai Municipalului, în urma unui corner bătut perfect de Negrea. Pe final de repriză, „satelitul” FCM-ului nu s-a regăsit nici un moment, fapt care a dus Moreniul să iroseească alte mari ocazii de poartă prin același Iliescu și Vlădescu.

Paraschiv, la primul trofeu ca antrenor

La reluare, „vorbele” de duh spuse de Zotic în vestiar nu au putut să-i treazească din letargie pe elevii lui Becheanu. Chiar dacă au încercat în trei rânduri buturile lui Halcu, prin Gâldău, Olteanu și Dragnea, tot morenarii s-au dovedit mai eficienți pe tabela de marcaj. În final de joc, când toată lumea sugera că Flacăra ar mai fi meritat să mai puncteze măcar o dată, în urma ocaziilor irosite de Iliescu, Palamariu și Vlădescu, ultimul încheie disputa printr-o bijuterie de gol, reușită dintr-o lovitură de cap, din zona careului mic. Ultimul fluier al centralului Mălău a dus ca în rândul morenarilor să se evidențieze din plin momentele de fericire, iar în ale adversarului rușinea și tristețea unui joc execrabil arătat pe gazon. După ce președintele AJF Dâmbovița Emil Tudor a înmânat trofeul învingătorilor, aceștia au sărbătorit alături de fani cucerirea primului trofeu din cariera de antrenor al lui Gabi Paraschiv.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA ACEST MECI

FCM 2 Târgoviște – Flacăra Moreni 0-3 (0-2)

Stadion „Cimentul” (Fieni). Spectatori: 500. Au marcat: Iliescu (25, 33), Vlădescu (90). Au arbitrat: Marian Mălău – Răzvan Dobre, Ionuț Duțu. Observator AJF: Emil Tudor. Cartonașe galbene: Cernea (53), Bica (66)/ M. Plăcintă (44), Tronaru (90+3).

FCM 2: Bica – Daia, Coman, Olteanu, Cernea – Dragnea, (86 Enescu), Gâldău, Lungeanu, Mândru (60 Mihăilă) – Popa, Lețu. Antrenor: Haralambie Becheanu
Flacăra: Halcu – Mocanu, Acasandrei, Ciornovschi, Palamariu – M. Plăcintă (90+1 G. Preda), L. Plăcintă, Bergheaua (63 Tronaru), Negrea – Iliescu (85 Vișan), Vlădescu. Antrenor: Gabriel Paraschiv

Sursa: Sport Dâmbovițean

Mihai Andries 15 Jun. 2014, 08:00 Faza județeană
Pe aceeași temă