Baia de Aramă și-a adjudecat Cupa la Mehedinți

Mihai Andries 25 Jun. 2013, 14:01 Faza județeană
Baia de Aramă** și-a adjudecat Cupa la Mehedinți

Zdrobită în meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, câștigătoarea Ligii  IV-a Mehedinți, Recolta Dănceu, a pierdut și finala fazei județene a Cupei României. După un joc destul de modest, CS Baia de Aramă s-a impus cu 1-0, prin golul marcat în prima repriză de prelungiri, de Relu Țurai, cu un șut la colțul lung. Același jucător ratase în minutul 67 o lovitură de la 11 metri, obținută de fostul divizionar B Gheorghe Gădăleanu, ajuns la 40 de ani!

De altfel, jumătate din numărul jucătorilor care au intrat pe gazonul „Municipalului” severinean sunt trecuți de 30 de ani!  Per ansamblu, CS Baia de Aramă a controlat meciul, dar putea pierde finala în minutul 90, când transversala s-a opus la șutul lui Cătălin Chirfot.

Jucătorul eliminat la baraj a fost titular!

Recolta Dănceu risca să piardă însă meciul cu 3-0, la „masa verde”, deoarece l-a folosit pe Robert Țogoe, mijlocaș eliminat miercurea trecută, la Motru, în meciul câștigat cu un neverosimil 9-2 de ACS Podari. Echipa din nordul județului n-a făcut însă contestație, la începutul partidei, dar rezultatul i-a fost în cele din urmă favorabil. CS Baia de Aramă și-a luat astfel revanșa după ce pierduse primul loc în campionat, chiar în detrimentul Dănceului.

„Am pierdut pe mâna noastră primul loc. Încheiasem turul cu punctaj maxim, dar pregătirea fizică și-a pus amprenta asupra evoluției noastre de pe finalul sezonului. Majoritatea jucătorilor care formează lotul nostru sunt din Severin și e greu să ne antrenăm zilnic la Baia de Aramă. Oricum, cred că s-a făcut dreptate după finala Cupei. Am câștigat meritat și cred că s-a văzut de partea cui e valoarea, chiar dacă ne-am impus în prelungiri. Cu încă două-trei achiziții de valoare, eu zic că am fi făcut față și în Liga a III-a!”, a spus antrenorul Ovidiu Brehui.

Vor să treacă și de primul tur al fazei naționale

Acesta a evitat să spună dacă Baia de Aramă făcea față echipei din Podari la meciul de baraj, dar speră să promoveze vara viitoare. „După război, mulți viteji se arată,  așa că mi-e greu să spun că noi am fi luat bătaie la mai puține goluri în meciul de baraj. Nici nu ar fi fair-play, atâta timp cât noi nu am câștigat campionatul județean. Nu știu noi ce făceam, dar regret că nu am jucat barajul. Mi-aș fi dorit să fim noi acolo. La Baia de Aramă s-a modernizat stadionul și am avut un proiect pe trei sezoane. În urmă cu doi ani am încheiat campionatul pe patru, acum pe locul secund și am câștigat Cupa. Nu știu ce se va întâmpla în pauza de vară, dar eu îmi doresc ca anul viitor să câștigăm campionatul, să mergem la baraj și să promovăm. Până atunci, ne așteaptă meciul de la jumătatea lunii viitoare, din primul tur al Cupei României, unde vom întâlni o echipă de Liga a III-a. Sper să facem o figură frumoasă și să mergem mai departe”, a afirmat fostul divizionar A Ovidiu Brehui.

Campionate cu trei echipe de juniori!

În pauza finalei Cupei României, președintele AJF Mehedinți, Dumitru Paraschiv, a premiat cele mai bune echipe județene. Astfel, au primit cupe Recolta Dănceu (câștigătoarea Ligii a IV-a), Silvamos Severin (câștigătoarea Ligii a V-a), AS Strehaia (câștigătoarea Ligii a IV-a la juniori A1), CSS Drobeta (câștigătoarea la juniori C), CS Turnu Severin (juniori D), Luceafărul Drobeta (juniori E), Sport Kids Drobeta (turneele Gheorghe Ene și Gheorghe Ola) și CSS Drobeta (Cupa Hagi). Doar șase cluburi de copii activează la Mehedinți, al cărui fotbal, la toate nivelurile, este printre cel mai scăzut din țară, dovadă ca echipele respective nu reușesc niciodată să ajungă la turnee finale! La juniori D și E, campionatul s-a desfășurat doar cu 3 participante!

Recolta Dănceu – Baia de Aramă 0-1
A marcat: Relu Țurai 96

Dănceu: C. Munteanu (cpt) – F. Calea (52 Bălan), Piciorgros, Rapcea (68 M. Calea), Ghițoica (46 Pavel) – G. Enea, Țogoe, Mări, Chirfot (97 Tudorică) – Negrescu, Jilcu. Antrenor Stelian Stăncioiu
Baia de Aramă: G. Brehui – Modoran, Jujan, Gădăleanu (cpt), S. Munteanu (109 Ov. Brehui) – L. Isfan, I. Ilie (56 V. Moraru), L. Prundeanu (102 Gînju) – Vasilică, Stanciu, Țurai. Antrenor Ovidiu Brehui

Stadion „Municipal” (Drobeta Tr. Severin), spectatori 150
Arbitri: Daniel Popescu – Mihaela Popescu și Gheorghe Dănășel (toți din Tg. Jiu)
Observatori: Costel Olteanu (Dr. Tr. Severin) și Emanuel Popescu (Tg. Jiu)

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Mihai Andries 25 Jun. 2013, 14:01 Faza județeană
Pe aceeași temă