Astra Ciorani a făcut eventul în Prahova

Mihai Andries 13 Jun. 2014, 19:43 Faza județeană
Astra Ciorani** a făcut eventul în Prahova

Cele mai bune echipe din județ – Astra 2 Ciorani și Petrolistul Boldești – și-au disputat finala Cupei, duelul orgoliilor și al marilor ambiții fiind câștigat de echipa pregătită de Valeriu Aristan. Trupa susținută de Ion Mihai și Marin Voicu a reușit astfel eventul, câștigând tot ce se putea, în județ, dar succesul din partida cu „Boldeștina” a fost unul obținut „la potou”, după un meci dârz, în care și Petrolistul a lăsat o bună impresie, având ocazii clare de gol.

Meciul în sine nu a fost unul spectaculos, cele două grupări începând prudent partida. Cea mai mare ocazie a primului act a aparținut lui Ciobanu, dar golgheterul lui Astra 2 și al Ligii A nu l-a putut învinge pe Al. Petre, din poziție de „unu la unu” cu acesta (minutul 23)! De partea cealaltă, „Boldeștina” a contat prin șuturile lui Bridinel (39 și 42), la cel de-al doilea fiind reținut de A. Catană. După pauză, partida s-a animat mai mult, dar de această dată jucătorii Petrolistului au fost cei care au ratat din situație de singur cu portarul advers, Ene fiind cel care nu l-a putut învinge pe A. Catană (71), după o greșeală a fratelui lui Alex – Răzvan, care a fost „salvat” astfel, fiind clar că echipa care marca prima lua o opțiune decisivă pentru câștigarea trofeului.

Una dintre cele mai controversate faze ale întâlnirii s-a petrecut în minutul 74, când Bociu este faultat la limita careului, puțin în afara suprafeței de pedeapsă (după cum s-a văzut pe înregistrarea TV a partidei, decizia centralului Căunei a fost absolut corectă), iar lovitura liberă executată de Micu a trecut peste poartă. Singurul gol al partidei a venit în minutul 83, când după un fault la Petculescu, antrenorul jucător Valeriu Aristan a executat perfect lovitura liberă și Butufei a marcat, din 5 metri, în stânga lui Al. Petre. De fapt, acesta a fost și scorul final al partidei, iar cupa a ajuns la echipa din Ciorani, după ce sezonul trecut Petrolistul Boldești a fost gruparea care a ridicat trofeul deasupra capului.

Bucurie și… absență la premiere

Jucătorii echipei din Ciorani au avut parte de un final de sezon perfect, în care au câștigat tot ceea ce se putea câștiga, ultimul „obiectiv” de bifat rămânând meciul de baraj din 21 iunie. Astra 2 a primit medaliile de câștigători și superba Cupă din partea oficialilor AJF, în timp ce boldeștenii au lipsit de la premierea rezervată finalistei, refuzând trofeul pregătit pentru ei!

Incident cu un spectator boldeștean

Cele două tabere au avut parte de susținerea unor galerii, ciorănenii fiind prezenți în număr mare, peste 150, la meci, galeria câștigătoare având și sprijin din partea fostei galerii a Astrei Ploiești.
Din galeria Boldeștiului, un fan a fost la un pas să sară în teren, în fața băncii echipei din Ciorani, acesta împiedicându-se în acoperișul tunelului care ducea spre teren! S-a evitat astfel un incident care putea avea urmări neplăcute!
Meciul în sine nu a oferit momente tensionate deosebite, jucătorii celor două echipe păstrând ambițiile și rivalitățile în spiritul sportivității.

AFC Astra II-Ciorani – Petrolistul Boldești 1-0 (0-0)

Stadion: „Conpet”, Strejnic. Spectatori: circa 900. A marcat: Butufei (83)/-.
AFC Astra II: Al. Catană – R. Catană, Neagu, Iordache, Zegheru – Bărăgan (cpt) (77 Răileanu) – Chiși (14 Petculescu), Butufei, Munteanu (90+4 Constantinescu), Petrescu (58 Aristan) – Ciobanu. Antrenor: Valeriu Aristan.
Petrolistul: Al. Petre – Cl. Lișiță, D. Petre, Ionescu, Cioc (90+1 Stoica) – Micu (cpt), M. Tudor – Bădu, Bridinel, Bociu – M. Ene. Antrenor: Marian Ilie.
Avertismente: Butufei (6), Zegheru (87), Petculescu (87), Răileanu (90+3)/Cioc (25), Ene (27), D. Petre (33), Bridinel (87).
Arbitri: Viorel Căunei (Plopeni) – Valentin Dumitru (Gherghița) și Cristian Lefter (Urlați). Arbitru de rezervă: Ionuț Neagu (Poienarii Apostoli). Observatori: Tudor Negoiță (Măgurele), Decu Crângașu (Ploiești) – organizare, Marian Deaconu (Ploiești) – arbitraj.
Jucătorul meciului: Alexandru Catană (AFC Astra II).

Info Cupa României

• Partida de la Strejnic a fost vizionată de foarte mulți oameni de fotbal, de la antrenorul secund al Naționalei lui Pițurcă – Valeriu Răchită (care a stat la meci doar o repriză), până la fostul secretar al LPF – Vali Alexandru. Nu au lipsit antrenori – Eusebiu Tudor, Florin Pârvu – și reprezentanți ai majorității colegelor de eșalon din Liga A Prahova,
• Juniorul Astrei, Ionuț Chiși a ținut să joace în această finală, forțând după o accidentare suferită la meciul de campionat, de la Boldești, dar a „cedat” repede, cerând schimbare în primul sfert de oră al meciului.
• Jucătorii echipei din Ciorani au serbat al doilea trofeu la un restaurant din Ploiești, iar astăzi au programat primul antrenament în vederea barajului de săptămâna viitoare, cu FC Aninoasa, de la Sf. Gheorghe. De altfel, emisari ai clubului dâmbovițean au fost prezenți la meci pentru a-și vedea viitoarea adversară.
• Autorul unicului gol al partidei, Vladimir Butufei a fost urmărit din tribună de tatăl său – Petrică Butufei, fostul petrolist bucurându-se pentru succesul băiatului, care a jucat cu o proteză la mână, din cauza unei fisuri

Sursa: Ziarul Prahova

 

Mihai Andries 13 Jun. 2014, 19:43 Faza județeană
Pe aceeași temă