AJF Suceava are o nouă organigramă

Marius ANGHEL 07 Jul. 2014, 15:27 Faza județeană
AJF Suceava** are o nouă organigramă

Sâmbătă dimineață, sala de ședințe a Liceului Teoretic Filadelfia din Suceava a găzduit prima Adunare Generală Extraordinară a Asociației Județene de Fotbal Suceava de la schimbarea noii conduceri, ședință ce a fost inițiată de Comitetul Executiv al AJF.

Membrii afiliați din județ s-au întâlnit în special pentru a aproba afilierea de noi cluburi sau asociații sportive, pentru a discuta regulamentul de desfășurare a sezonului viitor, dar și pentru a schimba organigrama AJF, mai exact componența comisiilor de specialitate.

Șapte cluburi noi s-au afiliat la AJF

După o prezentare a activității desfășurate în cele trei luni, susținută de președintele AJF Suceava, Ciprian Anton, reprezentanții cluburilor din județ au aprobat afilierea a noi membri. Astfel, dacă până sâmbătă AJF avea 52 de membri, în Adunarea Generală Extraordinară s-a aprobat afilierea a șapte noi membri, ACS Junior Câmpulung Moldovenesc, Omnia Suceava. ACS Juniorul Suceava, AS Știința Mitoc, AS Știința Negostina, AS Silva Udești și AS Vicovu de Sus, astfel încât numărul total a crescut la 59.

„Ne bucurăm că numărul membrilor afiliați a crescut și sperăm ca pe viitor să avem cât mai multe cluburi și asociații la AJF. Pot spune că este un pas înainte, și asta deoarece în doar trei luni au venit șapte noi membri, lucru ce nu s-a mai întâmplat în trecut”, a explicat președintele AJF, Ciprian Anton.

Membri noi în comisiile de specialitate ale AJF Suceava

La trei luni după schimbarea conducerii AJF Suceava, membrii afiliați au votat și schimbarea organigramei, mai exact a comisiilor de specialitate. Astfel, la Comisia de Disciplină au fost aleși oameni care au performat în sport, nu neapărat în fotbal, mai exact Ioan Radu, directorul LPS Suceava, Florin Leuciuc, profesor universitar la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, și avocatul Mihai Gudula.

Comisia de Recurs are trei noi membri, Valerică Gherasim, director adjunct la CSM Suceava, Iustin Tătărău, profesor și antrenor la LPS Suceava, și Adrian Cojocaru, profesor la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.

În Comisia Tehnică au fost aleși trei antrenori suceveni ce au licență A, Bogdan Grosu, Ovidiu Murariu și Marius Lup, în timp ce în Comisia de Copii și Juniori au fost validate trei persoane implicate în activitatea copiilor și juniorilor, Claudiu Sevaciuc, Bogdan Pantea și Mihai Irimia. Comisia de Competiții are un nou președinte, fostul mare jucător al Sucevei Gheorghe Păiuș, care va fi ajutat de reprezentantul Ligii a IV-a, Gheorghe Vicol, și de reprezentantul Ligii a V-a, Mihai Szekely. Antrenorii Aurel Constantin și Ovidiu Căldăruș sunt noii membri ai Comisiei pentru Statutul Jucătorului, iar Comisia de Arbitri va fi condusă de șeful arbitrilor din județ, arbitrul internațional Sebastian Gheorghe, ajutat de Ionuț Ignat, Ghiță Ignătescu, Vasile Tacu, Marius Șuhan și Dumitru Antoniu.

Noul regulament de disciplină va avea o formă finală în luna august

În cadrul aceleiași Adunări Generale Extraordinare s-a discutat și pe marginea noului regulament de disciplină, care va fi definitivat undeva în luna august, după propunerile membrilor.

„Până la 1 august așteptăm sugestii de la membrii afiliați și ne dorim ca în luna august să ajungem la o formă finală a regulamentului de disciplină, pentru a fi implementat. Acest regulament vine de la federație, dar el trebuie adaptat în funcție de condițiile din fiecare județ. Ne dorim să avem un regulament ce nu lasă loc de interpretări, așa cum era până acum, și care să stopeze cât mai mult posibil actele de indisciplină în teren și în afara acestuia, precum lovirile adversarului sau arbitrilor, injuriile și toate comportamentele nesportive”, a explicat Ciprian Anton.

AJF Suceava dorește ca pe 30 august să înceapă competițiile în județ

Deși nu s-a putut stabili o dată exactă a începerii noului sezon în Liga a IV-a, Liga a V-a și la juniorii C, D, E, F și G, conducerea AJF Suceava își dorește ca la finalul lunii august să înceapă campionatul, în special la seniori. Mai mult, din acest an se intenționează schimbarea formatului în cele două ligi de seniori, pentru a evita deplasările lungi și costisitoare.

„Avem un județ cu o suprafață mare, și de aceea ne-am gândit să schimbăm formatul competițiilor. Astfel, în funcție de numărul de echipe înscrise ne dorim o Ligă a IV-a cu două serii de 12 sau 14 echipe, împărțite pe zone geografice, și o Ligă a V-a cu două serii de 12, împărțite pe același criteriu. Așteptăm să vedem câte cluburi vom avea și abia după aceea vom putea stabili data startului în noul sezon, o posibilă dată fiind 30 august”, a completat Ciprian Anton.

Șeful AJF Suceava a mai adăugat că va fi o problemă cu juniorii, și asta deoarece ei sunt în vacanță până pe 15 septembrie, dar se va găsi și aici o soluție care să se adapteze la acest inconvenient.

Sursa: Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 07 Jul. 2014, 15:27 Faza județeană
Pe aceeași temă