Farul dă peste încă un adversar din Liga 1 în Cupa României. Reacția lui Ianis Zicu, după ce constănțenii au fost împerecheați cu Chindia Târgoviște în 8-imile competiției

Răzvan STÎNGĂ 12 Jan. 2021, 15:08 Cupa României
Farul dă peste încă un adversar din Liga 1 în Cupa României. Reacția lui Ianis Zicu, după ce constănțenii au fost împerecheați cu Chindia Târgoviște în 8-imile competiției

Farul și-a aflat adversara din 8-imile Cupei României. Constănțenii au fost împerecheați cu o echipă din Liga 1, Chindia Târgoviște, dar antrenorul Ianis Zicu are încredere că jucătorii săi pot produce surpriza și pot merge în faza sferturilor de finală.

Ianis Zicu: ”Este o tragere la sorți bună, chiar dacă se putea și mai bună și să întâlnim o formație din Liga a 2-a” 

Zicu a recunoscut însă și că Farul a fost puțin lipsită de noroc, pentru că putea să înfrunte adversari teoretic mai ușori, din Liga 2. Cu toate acestea, a punctat și că echipa sa putea să fie împerecheată cu echipe și mai puternice din Liga 1 decât Chindia Târgoviște. Un argument pentru care Ianis Zicu are încredere că meciul poate să fie tranșat în favoarea Farului este legat de avantajul terenului propriu.

”Este o tragere la sorți bună, chiar dacă se putea și mai bună și să întâlnim o formație din Liga a 2-a. Ținând cont de formațiile care rămăseseră în urnă, este totuși cea mai bună variantă. Pe teren însă, lucrurile se schimbă față de ceea ce gândim și ce este pe hârtie. Trebuie să ne pregătim, să fim concentrați și să dăm mai mult decât putem ca să ne calificăm. Este un avantaj că jucăm acasă, pentru că suntem obișnuiți cu clima de la Constanța și cu reperele terenului.

Sunt încrezător sută la sută că putem să mergem mai departe, dar trebuie să dăm totul pentru a câștiga. Avem o șansă bună să fim în primele opt din România în această de competiție. Ținând cont de perioada pe care o traversăm, ar fi o performanță extraordinară și am aborda cu o altă stare de spirit cele cinci etape rămase din sezonul regular în Liga a 2-a”, a declarat Ianis Zicu, după tragerea la sorți, pentru FC Farul Constanța.

Tiberiu Curt: ”Chindia este o formație pe val în Liga 1, unde se afla în prima parte a clasamentului” 

Un discurs pozitiv a afișat și managerul Farului, Tiberiu Curt. A făcut trimitere chiar la meciul din 16-imile Cupei României, când ”marinarii” au scos Academica Clinceni, tot o echipă din Liga 1, scor 2-1.

”Nu ne așteptam să avem un adversar ușor, pentru că în această fază a competiției nu sunt decât echipe redutabile. Chindia este o formație pe val în Liga 1, unde se afla în prima parte a clasamentului, dar vom aborda meciul la victorie, așa cum am făcut-o și împotriva celor de la Academica Clinceni, și sperăm să mergem mai departe.

Mă bucur, totodată, că vom juca unui adversar puternic înainte de reluare campionatului, pentru că avem ocazia de a vedea la ce nivel suntem și a pune la punct ultimele detalii înaintea luptei decisive pentru calificarea în play-off-ul Ligii a 2-a. Pentru noi urmează cinci finale și ne dorim ca la finalul sezonului regular să fim acolo unde ne-am propus, în primele șase locuri”, a spus Tiberiu Curt.

Meciul dintre Farul și Chindia Târgoviște va avea loc în jurul datei de 10 februarie, la Constanța. În ultima confruntare directă dintre cele două, din 30 martie 2019, formația antrenată acum de Ianis Zicu s-a impus cu 1-0. Partida a făcut parte dintr-o etapă din Liga 2, iar la finalul campionatului respectiv Chindia Târgoviște a promovat în Liga 1.

  • Farul ocupă locul 12 din 21 în clasamentul Ligii 2 după 15 etape, în timp ce Chindia se află pe poziția a 7-a din 16 în Liga 1, tot după 15 etape.
  • Farul s-a calificat în optimile Cupei României după ce a trecut în tururile precedente de Axiopolis Sport Cernavodă (Liga 3, scor 0-0, 1-1, 5-3 la lovituri de departajare) și Academica Clinceni (Liga 1, 2-1). Chindia a eliminat-o în turul trecut pe FC Hermannstadt (1-1, 1-1, 4-2 la lovituri de departajare).

Foto: Daniel Ciuc / Sport Pictures și Leczki Jozsi / Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/acum-are-loc-tragerea-la-sorti-pentru-stabilirea-meciurilor-din-8-imile-cupei-romaniei-19164666

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-inceput-pregatirea-fara-noutati-in-lot-ianis-zicu-a-avut-22-de-jucatori-la-dispozitie-la-primul-antrenament-condus-in-2021-19164574

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/uta-intalneste-u-cluj-in-cupa-romaniei-iar-statistica-aprinde-la-arad-speranta-castigarii-unui-nou-trofeu-laszlo-balint-doar-la-prima-vedere-e-un-adversar-accesibil-19164691

 

 

Răzvan STÎNGĂ 12 Jan. 2021, 15:08 Cupa României
Pe aceeași temă