Dorinel Munteanu, roșu de furie pe arbitraj după eșecul cu CS Mioveni în Cupă: ”Este incredibil. Nu suntem proștii proștilor.” SC Oțelul a pierdut acasă după 25 de meciuri de invincibilitate

Marius ANGHEL 21 Oct. 2022, 13:47 Cupa României

SC Oțelul a pierdut, joi, meciul din Cupa României cu CS Mioveni și a suferit prima înfrângere pe teren propriu după o pauză de 25 de jocuri fără eșec, desfășurate în Liga 3 și Liga 2.

Cu 1-0 s-a impus echipa din prima ligă la Galați, în prima etapă din faza grupelor competiției KO, însă, după joc, Dorinel Munteanu a tunat la adresa arbitrajului, considerându-l principalul vinovat pentru această înfrângere.

Dorinel Munteanu, înfuriat pe arbitraj după eșecul cu CS Mioveni

La finalul partidei în care SC Oțelul a dat o replică bună Mioveniului, ultima clasată din SuperLigă, Dorinel Munteanu a ”executat” arbitrajul lui Andrei Moroiță și al brăgăzii conduse de el, însă nu a dat niciun exemplu concret despre ce nemulțumiri a avut. Singurele remarci au fost că a fragmentat jocul și că s-au dictat faulturi pentru Oțelul în propria jumătate de teren.

Nici măcar site-ul clubului din Galați, în așa-zisa cronică a meciului, nu a precizat nicio fază litigioasă care să fi defavorizat Oțelul.

”O înfrângere dureroasă, care îmi pică foarte greu. Într-adevăr, adversarul nostru ne-a surprins la acea față în care a marcat și a mai avut, probabil, două centrări. Dar supărarea mea este că echipa noastră a făcut eforturi ca să echilibreze jocul, am dominat în a doua repriză, am avut ocazii, însă diferența a făcut-o, a văzut toată lumea, arbitrajul. Nu pot să-mi dau seama de ce se face diferențele acelea între Divizia B și Divizia A. Este incredibil. Ce să spun jucătorilor mei care au încercat tot timpul. Ei (n.r. – arbitri) au fragmentat jocul în orice moment. Îmi dădea niște lovituri libere în terenul meu. Să fim serioși, că nu suntem proștii proștilor aici. Îmi pare rău, că nu am vorbit niciodată, dar nu pot, trebuie să-mi apăr echipa. Este incredibil ce s-a întâmplat astăzi”, a spus Dorinel Munteanu, roșu de furie.

Arbitru central a fost Andrei Moroiță (Ploieşti), iar la cele două tușe au arbitrat Erchian Ionus (Medgidia) și Claudiu Şchiopeţ (Braşov). Arbitru de rezervă a fost Andrei Baciu (Botoşani), în timp ce observator de arbitri a fost delegat Marian Salomir (Cluj-Napoca). Delegat de joc a fost Ionuţ Sebastian Dragomir (Gălbinaşi – Buzău).

SC Oțelul în meciul cu CS Mioveni: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Sîrghi (cpt.)(Azinovic 59′), Yabre, D. Panait (Mih. Adăscăliței 78′) – Jardan (Farcaș 59′), Cireș (Gorovei 59′) – Cisotti, V. Markovic, A. Nica – Bokhashvili (Berisha 69′). Rezerve neutilizate: R. Pop – Ilieș, Kip, Laur. Maxim.

Eșec pe teren propriu pentru SC Oțelul după 25 de meciuri

Unicul gol al meciului desfășurat pe stadionul Galați, în fața a aproximativ 4.000 de spectatori, a fost marcat în minutul 11, după o centrare a lui Antal din flancul stâng și o reluare a lui Nicolae Cârnaț din 6 metri, cu latul, pe lângă Dur-Bozoancă.

Cisotti (39) putea să își creeze o bună ocazie de egalare pentru SC Oțelul înainte de pauză, însă italianul s-a grăbit să tragă din careu, din dreapta, și a avut o execuție ratată, mult peste, iar spre finalul jocului, în minutul 73, Yabre a trimis mult peste poartă dintr-o poziție ideală, din 6 metri.

SC Oțelul pierduse ultimul meci oficial pe teren propriu în data de 17 aprilie 2021, acel 1-2 cu Dacia Unirea Brăila din etapa a 16-a a sezonului 2020-2021 de Liga 3. Ulterior, echipa gălățeană a înregistrat 19 partide în Liga 3 în care a înregistrat 18 victorii și un egal, iar, mai apoi, în Liga 2, a disputat 6 partide acasă, în care a obținut 5 victorii și un egal. În total, SC Oțelul avea o serie de 25 de meciuri în care nu pierduse. Până la acest joc cu CS Mioveni, un adversar, totuși, din prima ligă.

”După foarte mult timp e prima înfrângere și îmi pare rău pentru suporterii noști, care au fost prezenți la meci, dar am și eu limitele mele, de nervozitate. Dar, sincer, astăzi nu meritam să pierdem. Categoric nu meritam să pierdem”, a spus Dorinel Munteanu.

În urmă cu două etape, în Liga 2, SC Oțelul a pierdut la Dej, 0-2 cu Unirea, suferind primul eșec în acest sezon de Liga 2. Echipa gălățeană rămăsese ultima neînvinsă.

Dorinel Munteanu încă mai speră în calificarea mai departe în Cupa României

Pentru SC Oțelul urmează acum meciul din campionat cu liderul Steaua, în Ghencea, marți, 25 octombrie, de la ora 17:00, iar în Cupa României va mai avea partide cu FCSB (acasă, în jurul datei de 9 noiembrie) și Gloria Buzău (acasă, în jurul datei de 7 decembrie).

Dorinel Munteanu nu-și pierde încrederea că poate merge mai departe în Cupa României, chiar dacă va avea cel puțin un meci foarte greu, cu FCSB, deci șanse mici să termine cel puțin pe locul 2 în grupa sa.

”Aștept următoarele meciuri să le câștigăm. Dacă avem șanse, ne jucăm șansa, cum am făcut-o și astăzi. Dar, încă o dată, diferența nu s-a făcut pe teren, ci s-a făcut… (n.r. – a făcut o pauză de trei secunde, s-a uitat în altă parte, a dat dat din cap și s-a abținut să spună ceea ce gândea cu adevărat) în altă parte”, a declarat Dorinel Munteanu.

În campionatul Ligii 2, SC Oțelul Galați ocupă locul 3, cu 21 de puncte acumulate în 10 meciuri, la fel ca Unirea Dej, care e pe locul 2, dar are un golaveraj mai bun. Lider este Steaua, chiar următorul adversar al gălățenilor, cu 23 de puncte.

Foto: Sorin Pană (Mediafax Foto) și SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-sc-otelul-si-minaur-baia-mare-joaca-astazi-meciul-de-la-galati-incepe-de-la-ora-1500-19250385

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/mihai-iosif-start-promitator-la-minaur-baia-mare-antrenorul-a-vazut-primele-parti-bune-in-partida-cu-campionii-fc-arges-din-cupa-romaniei-dar-a-remarcat-si-unde-trebuie-lucrat-19250444

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/foto-csm-alexandria-raspunde-acuzelor-lui-gica-hagi-si-lamureste-situatia-prin-fotografii-explicite-presedintele-bogdan-ciobanu-dezmintim-acest-lucru-arena-din-turnu-magurele-a-19250377

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-ocna-mures-victorie-istorica-in-fata-prim-divizionarei-chindia-targoviste-in-cupa-romaniei-anton-petre-a-refuzat-sa-vorbeasca-dan-roman-a-fost-in-extaz-traiesc-cel-mai-frumos-moment-a-19250330

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gloria-buzau-a-dat-o-replica-buna-botosaniului-insa-a-pierdut-cu-gol-primit-din-penalty-adrian-mihalcea-si-a-laudat-jucatorii-am-vazut-o-atitudine-mult-schimbata-in-bine-19250276

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-s-a-declarat-surprins-placut-de-jucatorii-sai-dupa-victoria-cu-concordia-antrenorul-otelului-nu-e-interesat-ca-o-parte-a-publicului-e-nemultumita-la-final-19249908

Marius ANGHEL 21 Oct. 2022, 13:47 Cupa României
Pe aceeași temă