Dorinel Munteanu, mai obosit după partida cu Jiul Petroșani decât după jocurile din Liga 2. SC Oțelul, calificare pe muchie de cuțit în grupele Cupei României: ”Foarte mari emoții am avut la penalty-uri, n-am putut să mă uit”

Andrei PASCU 29 Sep. 2022, 15:22 Cupa României

SC Oțelul a trăit într-un mod dramatic partida cu Jiul Petroșani, din deplasare, din play-off-ul Cupei României. După 1-1 după 90 de minute și 2-2 după 120 de minute, gălățenii au obținut calificarea în grupe la loviturile de departajare.

SC Oțelul, calificare la loviturile de la 11 metri în grupele Cupei României, în partida cu Jiul Petroșani

SC Oțelul a tras serios în duelul cu Jiul Petroșani, mai ales că prima parte s-a terminat la egalitate, 0-0. În plus, în ultimul sfert de oră din timpul regulamentar de joc a venit prima reușită, chiar în minutul 75, când gazdele au făcut 1-0 prin Gabby Batchabi.

Până la final a condus trupa lui George Zima, care s-a văzut egalată la una din ultimele faze, în minutul 90+1, când Yevhen Bokhashvili a rămas singur în careu și l-a învins pe portarul Mureșan.

S-a intrat în reprizele adiționale, unde SC Oțelul a marcat repede, în minutul 92, prin același Yevhen Bokhashvili. Reușita care a făcut 2-2 și a dus partida la loviturile de departajare a venit din partea lui Mihai Istratie.

Dorinel Munteanu, mai obosit ca după meciurile din Liga 2, după partida Jiul Petroșani – SC Oțelul

A fost dramatism total la loviturile de la 11 metri pentru Dorinel Munteanu, pentru că emoțiile și tensiunea l-au făcut să stea pe banca de rezerve și să nu privească seria. Însă, SC Oțelul a demonstrat mai multă stăpânire de la punctul cu var, terminând execuțiile cu 3-0.

La finalul partidei, Dorinel Munteanu a oferit o scurtă declarație. Avea vocea răgușită, iar Jiul Petroșani a reușit să îi dea mari emoții, mai mari decât a avut când a întâlnit anumite formații din Liga 2.

Știam că e o echipă foarte agresivă pe teren propriu, cu jucători cu calitate. Ne-a surprins adversarul cu începutul de meci, când putea să marcheze, dar după am echilibrat. Am demonstrat caracter, am egalat la ultima fază a primelor 90 de minute, am marcat apoi pentru 2-1, dar am primit un gol pe care nu trebuie să îl primim.

Am controlat jocul, Jiul a egalat și o felicit pentru cum a jucat. Pentru noi au fost multe lucruri bune azi, dar și lucruri mai puțin bune. Îmi felicit echipa și sper să câștigăm meciul din Liga 2.

Foarte mari emoții am avut la loviturile de la 11 metri, pentru că țin mult la club. Nu am putut să mă uit la execuții, dar am văzut reacția staffului și a băieților, s-au bucurat. Felicit și Jiul Petroșani, a făcut un meci foarte bun”, a spus Dorinel Munteanu.

  • SC Oțelul: R. Pop – Ilieș (Andr. Rus 58′), Mih. Adăscăliței, Sîrghi (cpt.)(Azinovic 105′), D. Panait (A. Nica 58′) – Gorovei (Berisha 66′), Markovic, D. Cireș (Kip 78′) – Mitoi (Laur. Maxim 58′), Bokhashvili, Farcaș
    Rezerve neutilizate: Paharnicu – Bordun, Rîpan

Dorinel Munteanu, laude și reproșuri pentru Rareș Pop

Referitor la portarul Rareș Pop, care a ghicit colțurile adversarilor la loviturile de la 11 metri, pe toate, Dorinel Munteanu l-a lăudat, dar a recunoscut că au fost momente în meci când a greșit și că rezultatul de la finalul celor 120 de minute a fost și din cauza prestației sale.

Rareș a făcut lucruri fantastice la 11 metri, dar am fost supărat pe el în tot timpul jocului. S-a scos la final. Acum nu pot să spun decât că sunt bucuros, dar bucuria durează numai în seara asta, pentru că vom începe pregătirea jocului de duminică (n.r. – cu Viitorul Pandurii) ”, a mai afirmat Dorinel Munteanu.

SC Oțelul, duel cu Viitorul Pandurii în etapa 8 din Liga 2

SC Oțelul este pe locul 1 în Liga 2, cu 15 puncte acumulate în urma a patru victorii și trei rezultate de egalitate, înaintea rundei a 8-a. Gălățenii devansează următoarele patru clasate, Unirea Slobozia, CS Comunal Șelimbăr, Poli Iași și Unirea Dej, cu numai un punct.

Așadar, în etapa a 8-a a Ligii 2, SC Oțelul va juca pe teren propriu, la Galați, cu Viitorul Pandurii, locul 9 cu 12 puncte.

Foto: Adrian Farcaș / Jiul Petroșani
Video: SC Oțelul

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primele-doua-jocuri-ale-zilei-incep-de-la-ora-1600-la-suceava-si-petrosani-cele-cinci-echipe-calificate-pana-acum-in-faza-grupelor-19246863

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-ocna-mures-surpriza-actualei-editii-a-cupei-romaniei-dan-roman-conduce-echipa-din-liga-3-calificata-in-faza-grupelor-traim-ceva-unic-facem-istorie-19247121

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-afumati-nu-se-astepta-la-prea-multe-din-partida-cu-rapid-echipa-din-liga-3-nu-si-dadea-mari-sanse-in-giulesti-vasile-neagu-daca-intalneam-un-adversar-mai-usor-poate-ajungeam-in-grupe-19247116

https://liga2.prosport.ro/seria-1/serie-cruciala-pentru-poli-iasi-echipa-lui-claudiu-niculescu-va-intalni-in-urmatoarele-patru-runde-doar-adversari-din-partea-a-doua-a-clasamentului-19247115

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-resita-fara-sanse-in-fata-prim-divizionarei-cs-mioveni-in-cupa-romaniei-calin-cheregi-ma-bucura-nespus-de-mult-reactia-de-dupa-meci-a-spectatorilor-a-galeriei-19247094

Andrei PASCU 29 Sep. 2022, 15:22 Cupa României
Pe aceeași temă