Dan Alexa vrea în grupele Cupei României cu FC Brașov, dar trebuie să elimine surpriza primei ligi. Episodul cu Marius Măldărășanu care l-a impresionat pe ”Chirurg”

Adi MARICA 28 Sep. 2022, 17:00 Cupa României
Dan Alexa vrea în grupele Cupei României cu FC Brașov, dar trebuie să elimine surpriza primei ligi. Episodul cu Marius Măldărășanu care l-a impresionat pe ”Chirurg”

FC Brașov nu a avut șansă la tragerea la sorți pentru Play-off-ul Cupei României. Brașovenii se vor duela cu FC Hermannstadt, revelația acestui sezon de SuperLigă (noua denumirea a Ligii 1), unde echipa sibiană nou-promovată este neînvinsă după meciuri disputate și se află pe locul 3!

Dan Alexa vrea în grupele Cupei Românie: ”Acesta e obiectivul”

Antrenorul Dan Alexa recunoaște că nu și-ar fi dorit să întâlnească pe FC Hermannstadt în această fază a competiției.

”Va fi un meci greu, pentru că vom întâlni un adversar dificil, o echipă de Liga 1 care nu a pierdut în acest sezon. FC Hermannstadt a surprins în Liga 1 prin organizarea jocului și prin rezultatele obținute. Este o echipă tare, cu un spirit foarte bun și nu întâmplător nu au pierdut în acest sezon. Sincer, nu mi-aș fi dorit să întâlnim pe FC Hermannstadt în această fază a competiției. Obiectivul nostru este accederea în grupe, vom încerca să ne ridicăm la nivelul adversarului. După meciul din Cupă vom juca la trei zile în campionat cu Slatina, astfel că problema mea este cum voi face primul 11. Mulți jucători revin după accidentări, unii după accidentări de lungă durată. Sper să avem concurență, mai ales în atac, unde atacanții sunt restanți în acest start de sezon. Un lucru este clar, vom trata meciul foarte serios și vom încerca să obținem calificarea”, a spus antrenorul Brașovului.

Alexa îl apreciază pe Măldărășanu

Dan Alexa spune că Marius Măldărășanu a confirmat ca antrenor în prima ligă și a povestit un episod din perioada în care el era antrenorul Rapidului, iar șefii clububului intenționau să-l înlocuiască chiar cu Măldărășanu.

”Marius Măldărășanu este un antrenor pe care îl apreciez încă din perioada în care antrena Astra. Este și un caracter frumos, chiar am o întâmplare cu el atunci când eram și nu eram antrenor la Rapid. Îmi amintesc că a dat un interviu și a spus că atât timp cât Dan Alexa este antrenor în Giulești nu va negocia. Și asta în condițiile în care nu avem o relație foarte apropiată. Asta spune multe despre caracterul lui Măldă. Merită tot ce i se întâmplă la FC Hermannstad, este un antrenor care a confirmat”, a povestit Dan Alexa.

Restanțe și promisiuni la FC Brașov

La FC Brașov, pe lângă un nou start modest de sezon în Liga 2, echipa se confruntă, în continuare, cu problemele financiare. Fotbaliștii sunt neplătiți de două luni, iar Alexa încearcă să țină în frâu vestiarul cu promisiunile conducerii.

”Avem promisiuni că la începutul lunii octombrie se vor rezolva problemele financiare. E important, jucătorii cunosc aceste probleme, le înțeleg și acum așteptăm să se rezolve”, a spus Alexa.

Meciul FC Brașov – FC Hermannstadt din Play-off-ul Cupei României se va disputa joi, de la ora 16:00, pe stadionul Tineretului. Echipa antrenată de Dan Alexa ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 2, cu 8 puncte acumulate în șapte meciuri, în timp ce trupa sibiană e pe locul 3 în SuperLigă, cu 22 de puncte obținute în zece jocuri.

FC Brașov s-a calificat în play-off-ul Cupei României după o victorie cu 5-0 obținută pe terenul celor de la KSE Târgu Secuiesc.

https://www.youtube.com/watch?v=VonjjIBXC5o

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primele-doua-jocuri-ale-zilei-incep-de-la-ora-1600-la-suceava-si-petrosani-cele-cinci-echipe-calificate-pana-acum-in-faza-grupelor-19246863

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/marin-magiun-barbu-64-fotbalul-brasovean-ceva-nu-e-in-regula-la-brasov-daca-asa-a-decis-primarul-19246657

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vesti-bune-pentru-dan-alexa-inaintea-celor-doua-meciuri-din-aceasta-saptamana-patru-jucatori-ai-fc-brasov-au-revenit-la-antrenamente-19246610

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/alexandru-vagner-lupta-pentru-viata-in-spital-fostul-jucator-al-bistritei-fc-brasov-concordia-sau-petrolul-a-suferit-un-infarct-dupa-un-antrenament-19246518

Adi MARICA 28 Sep. 2022, 17:00 Cupa României
Pe aceeași temă