CSM Focșani abia a trecut de AFC Odorheiu Secuiesc în Cupa României, iar apoi s-a lăudat singură că și-a lăsat vestiarul curat! Gazdele n-au fost impresionate

CSM Focșani abia a trecut de AFC Odorheiu Secuiesc în Cupa României, iar apoi s-a lăudat singură că și-a lăsat vestiarul curat! Gazdele n-au fost impresionate

CSM Focșani, nou-promovată în Liga 2, a trecut cu mari emoții în turul următor al Cupei României, deși a avut în fața sa un adversar inferior, din Liga 3.

Echipa antrenată de Călin Moldovan a întâlnit AFC Odorheiu Secuiesc, pe care a învins-o cu un gol înscris în minutul 90+4, din penalty!

După joc, focșănenii s-au lăudat singuri despre cum au făcut curat și au lăsat ”lună” vestiarul în care au stat, de parcă nu ar fi normal așa ceva, într-o lumă civilizată! Gazdele sunt curioase dacă aceeași atitudine ar fi avut-o oaspeții și în cazul în care nu ar fi ieșit învingători pe teren.

CSM Focșani abia a câștigat meciul de la Odorheiu Secuiesc și s-a lăudat că a lăsat vestiarul curat!

Superioritatea valorică a celor de la CSM Focșani nu s-a văzut pe teren în meciul de miercuri, din Turul 2 al Cupei României, contra echipei din Liga 3 AFC Odorheiu Secuiesc. Vrăncenii au fost aproape să intre în prelungiri, însă au evitat să joace cel puțin încă 30 de minute după ce au înscris golul calificării în minutul 90+4, din penalty, prin Cristian Ciobanu.

După meci, CSM Focșani a comunicat scorul, marcatorul, echipa utilizată și cei aflați pe banca de rezerve, cât și o galerie foto.

A doua zi, joi dimineață, pe pagina sa de Facebook, CSM Focșani s-a lăudat singură cu faptul că a făcut curat în vestiarul în care s-a schimbat la Odorheiu Secuiesc! Acțiunea lor a venit după ce a remarcat gestul pe care îl făcuseră cei de la AFC Câmpulung Muscel pe stadionul Milcovul, după jocul din campionat din weekendul trecut!

”Deci, se poate!
După exemplul dat în prima etapă de la Focșani, de către jucătorii echipei din Câmpulung Muscel, a venit și rândul formației noastre să continue acest fapt ieri, prin predarea vestiarului la plecarea de la Odorheiu Secuiesc.
Cu toții ați dovedit că așa ceva este posibil și la noi, în România.
Al doilea meci oficial din noul sezon ne-a adus o nouă victorie.
Felicitări jucătorilor, antrenorilor și membrilor din stafful administrativ pentru această calificare în faza superioară a Cupei României!!
Dorim să mulțumim gazdelor de ieri pentru fair-play-ul de care au dat dovadă!
Reamintim exemplul dat de naționala de fotbal a României la CE din Germania 2024, când aceasta a predat întregii lumi o lecție de civilizație, lăsând vestiarul curat ,,lună” la plecare.
Fotbaliștii și suporterii japonezi au lăsat curate, de fiecare dată, la CM de fotbal din Qatar, vestiarul și sectorul în care au stat pe parcursul meciurilor.
Suntem siguri că exemplele vor continua în această direcție.
Bravo tuturor! FELICITĂRI!”, a scris CSM Focșani pe pagina sa.

Călin Moldovan recunoaște că gestul a fost copiat după ce l-au văzut la cei de la AFC Câmpulung Muscel!

Antrenorul de la CSM Focșani, Călin Moldovan, a recunoscut că gestul echipei sale este unul copiat de la prima adversară întâlnită în Liga 2. ”În prima etapă a Ligii a 2-a, cei de la AFC Câmpulung Muscel au lăsat vestiarul curat la Focșani. Am zis să dăm și noi un exemplu de civilizație la următorul meci din deplasare. Trebuie să ne respectăm mai mult în fotbalul românesc”, a spus, pentru Liga2.ro, Călin Moldovan după primul meci al echipei sale în această ediție a Cupei României.

Probabil, până să vadă gestul celor de la AFC Câmpulung Muscel, cei de la CSM Focșani nu s-au mai întâlnit cu așa ceva, atât din partea adversarilor, cât și din partea sa. E bine și mai târziu decât niciodată!

CSM Focșani: Uțiu – Al. Dumitru (Ungurianu 46′), Fl. Simion, Jalbă, Creț, Andr. Mazilu, Mih. Stancu (Rob. Enache 85′), Pedro Albino, Cr. Ciobanu (cpt.), Dănăilă (Dănilă 77′), D. Oprea (D. Mihai 46′). Rezerve neutilizate: S. Preda – Ciopa.

Laszlo Zsolt n-a fost impresionat de gestul focșănenilor: ”Nu știu dacă ar mai fi lăsat vestiarul lună dacă am fi câștigat noi”

Obișnuiți cu o astfel de practică, de a lăsa curat vestiarul în care s-a schimbat, cei de la AFC Odorheiu Secuiesc n-au fost deloc impresionați de gestul Focșaniului, unul normal într-o lume educată și civilizată. Mai mult, team-managerul harghitenilor se întreabă dacă adversarii ar fi procedat la fel în cazul în care rezultatul de pe teren ar fi fost unul în devafoarea lor.

”Felicitări celor de la CSM Focșani, însă nu știu dacă ar mai fi lăsat vestiarul lună dacă am fi câștigat noi. Au mai fost și alte echipe care au lăsat vestiarul curat la meciurile cu noi și nu s-au lăudat cu asta. Îl apreciez mult pe antrenorul Călin Moldovan încă din perioada în care antrena la Târgu Secuiesc. Este un antrenor cu caracter frumos. Le urez multă baftă celor de la CSM Focșani în Cupa României”, a spus, pentru Liga2.ro, Laszlo Zsolt.

Altfel, pe durata jocului, AFC Odorheiu Secuiesc a oferi informații în timp real despre meci, prin intermediul paginii sale de Facebook, ceea ce CSM Focșani, de exemplu, nu obișnuiește.

AFC Odorheiu Secuiesc: Lukacs – Kovacs, Szoke, Gergely, Gondor (Hadnagy 90+4.), Bara, Lazar, Balint, Gyorgyi, Găvîrliță, Ronai (Botorok 88).

În Turul 1 al Cupei României, AFC Odorheiu Secuiesc trecuse cu scorul de 2-0 de KSE Târgu Secuiesc, adversar tot din Liga 3.

Foto: CNC Media Action și CSM Focșani

Pe aceeași temă