CSC Dumbrăvița, debut cu dreptul și în Cupa României. CSC Peciu Nou i-a făcut, însă, viața grea pe final

Anda DELIU 08 Aug. 2024, 17:40 Cupa României
CSC Dumbrăvița, debut cu dreptul și în Cupa României. CSC Peciu Nou i-a făcut, însă, viața grea pe final

CSC Dumbrăvița a triumfat cu scorul de 2-1 contra CSC Peciu Nou, din Liga 3, în Turul 2 al fazei naționale din Cupa României.

Deși s-au întâlnit echipe din eșaloane diferite, Dumbrăvița nu a arătat o formă sportivă mult superioară, trupa lui Cosmin Stan având de muncit până a găsit drumul spre gol.

Tribună la Peciu Nou cu scaune luate de pe ”Dan Păltinișanu”

Meciul a fost unul cu bilete de intrare la preț de 10 lei, iar în tribune s-a auzit, ca pe vremuri și la Timișoara, și limba sârbă. Pe scaune ce au prins și fotbalul mare în Banat, căci pe micuța arena din Peciu, una lângă o pescărie unde există crapi japonezi de peste 1 metru, s-au montat scaune violet luate chiar de pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Altfel, jocul nu a mulțumit prea mult oamenii veniți la fotbal, căci chiar spectatorii remarcau că nivelul partidei nu a fost grozav, mai ales pentru că dumbrăvițenii au utilizat mai mulți dintre jucătorii neutilizați în weekendul trecut în prima etapă din Liga 2.

Dumbrăvițenii, care au jucat în vișiniu, au ratat ocazii în prima repriză prin Olaru, Pădurariu, Paulevici sau Sofran, dar echipa din Peciu, echipă în alb-verde de data aceasta, care va începe al doilea sezon consecutiv în Liga 3, a avut o replică destul de bună.

”Dublă” pentru Nicolae Sofran

Peciu a fost periculoasă în minutul 52, la o acțiune finalizată de Enciu, dar care nu a prins spațiul porții. Până la urmă, în minutul 58, Nicolae Sofran a deschis scorul după ce portarul Traia a respins un șut inițial al lui Olaru. Același mijlocaș a fost pe fază și la golul marcat peste patru minute, de data aceasta cu un șut fără preluare.

Istoricul meciului nu se scrisese încă, pentru că echipa din Peciu a crezut în șansa ei și a mai presat. În minutul 89, Marco Enciu, fost și prin Liga 1 acum ceva sezoane, a marcat cu capul.

Publicul din satul numit după orașul maghiar Pecs a sperat pe final, dar nu a mai venit și reușita care să ducă partida în prelungiri.

CSC Peciu Nou: Traia, Gania (Macovei 68’), Mera (cpt.), Hecsko, Pamfile, Sporin (Giuricici 68’), Ferțu (Nicolescu 46’), Bud (Fandel 68”), Ignea, Mura (Ciubotariu 79’), Enciu

CSC Dumbrăvița: Trifon – Vasluian, Burdeț, Apro, Ghinescu (cpt.) – Andr. Olaru, Bg. Sima – Sofran, Pădurariu, Anișorac (Cibi 72’) – Paulevici (L. Bodri 72’)

Cosmin Stan, în mare parte mulțumit

Cosmin Stan a fost mulțumit de joc, dar maniera relaxată în care echipa a jucat la final nu a fost pe placul antrenorului principal al divizionarei secunde.

”O victorie muncită, dar o victorie meritată. Am fost echipa care a cam fost în control. Poate finalul de meci, ultimele cinci minute, în rest am cam fost în controlul meciului aproape tot timpul. Un prim obiectiv îndeplinit pentru săptămâna aceasta. Am făcut un lot numeros de 25 de jucători tocmai ca să jucăm mai multe meciuri și în Cupa României. Atunci, ai nevoie de un lot mai numeros, pentru că fotbalistul român e greu să joace miercuri-sâmbătă. Sunt mulțumit de marea majoritate a celor care au jucat astăzi. Mă bucur că au prins mulți dintre ei 90 de minute și mă bucur pentru cele două goluri ale lui Sofran. Săracul, n-a mai marcat de foarte mult și avea nevoie. Cumva, de prin minutul 70 am început să ne gândim mai mult la meciul de la Reșița, asta nu prea mi-a plăcut. N-am mai fost așa de atenți și concentrați, iar adversarii chiar au venit peste noi în ultimele 5 minute. Lucrul acesta nu mi-a plăcut”, a precizat Stan. El a punctat că nu are preferințe de adversar pentru Turul 3, programat în data de 14 august. Ar putea fi Ghiroda sau Poli Timișoara, nu cumva o echip din județul Arad.

  • În campionat, CSC Dumbrăvița joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la ACSM Reșița, în cadrul etapei a 2-a.

Vlad Bura: ”E păcat că am pierdut, dar consider că prospețimea lor a făcut diferența”

Echipa din Peciu este, la fel ca toate din eșalonul terț, în perioada de pregătire. Formația nu a făcut un cantonament, ci are o perioada de acumulări cu pregătire cu minge, fără acumulări fizice de tip alergări de rezistență. Antrenorul principal din acte, cu Licența A, este Robert Frușa, dar, de facto, Vlad Bura îndeplinește acest rol.

”E clar că sunt echipe din ligi diferite și, în plus față de asta, sunt momente diferite de pregătire. Noi mai avem încă trei săptămâni de pregătire până începe campionatul. Ei sunt în plin campionat. Cu toate acestea, cred că am făcut un meci destul de echilibrat. Am reușit să le punem probleme în foarte multe momente din joc. Până la urmă, e păcat că am pierdut, dar consider că prospețimea lor a făcut diferența. În momentul când ești pregătit, mingea sare la tine și ai avantajul asta. Da, am sperat la prelungiri. Au fost puține minute, 3, consider că dacă am fi marcat mai repede, la ce ocazii am avut, putea fi alta soarta partidei”, a declarat Bura.

CSC Peciu Nou a mai jucat și ea un meci oficial înainte de acesta, la fel ca CSC Dumbrăvița. Echipa lui Bura a evoluat în Turul 1 al Cupei României, unde a trecut cu 2-1, în deplasare, de Avântul Periam.

FRF va anunța zilele viitoare împerecherile din Turul 3 al Cupei României.

Foto principal și video: CSC Dumbrăvița
Foto text: Anda Deliu

Anda DELIU 08 Aug. 2024, 17:40 Cupa României
Pe aceeași temă