Costel Enache s-a declarat mulțumit și cu remiza, chiar dacă Slobozia a terminat meciul cu Dinamo cu trei jucători în plus pe teren. ”Dacă m-ați fi întrebat în minutul 25 ce îmi doresc, ziceați că-s nebun”

Marius ANGHEL 06 Dec. 2022, 23:28 Cupa României
Costel Enache s-a declarat mulțumit și cu remiza, chiar dacă Slobozia a terminat meciul cu Dinamo cu trei jucători în plus pe teren. ”Dacă m-ați fi întrebat în minutul 25 ce îmi doresc, ziceați că-s nebun”

Unirea Slobozia și-a încheiat meciurile oficiale din 2022 cu o partidă cu o desfășurare nebună.

Gazdă pe stadionul Gloria din Buzău, fiindcă jocul cu Dinamo a fost programat în nocturnă, echipa ialomițeană a reușit să revină de la 0-3 și să obțină o remiză (scor 3-3) care să-i aducă un punct în valoare de 2000 de euro, însă și o eliminare din competiție.

Meci nebun la Buzău, cu șase goluri și trei eliminați de la Dinamo

Într-un joc presărat cu o multitudine de erori de arbitraj ale centralului Sorin Vădana și ale asistenților Răzvan Tudor și George Suciu, Dinamo a avut 3-0 prin reușitele lui Lamine Ghezali (17), Costin Amzăr (24) și Iulian Roșu (30), însă galopul de sănătate s-a încheiat odată cu eliminarea lui Quentin Bena (37) pentru un fault în propriul careu, penalty care a fost transformat de Constantin Toma (39) și i-a readus în joc pe ialomițeni.

În partea secundă, cu un jucător în superioritate, Unirea a reușit egalare cu golul lui Ciprian Rus (50) și autogolul lui Alexandru Darius Pop (68), ba chiar ar fi putut să se impună după ce Pop (75) a fost eliminat și el. Totuși, a avut și noroc, fiindcă Dinamo a beneficiat de un penalty pe care Păduraru l-a apărat în fața lui Iulian Rușu (87). În prelungiri, Costin Amzăr (90+1) a fost și el eliminat și Dinamo a terminat jocul cu trei jucători mai puțin pe teren, dar a rezistat fără să mai încaseze și al patrulea gol.

Costel Enache, după egalul cu Dinamo: ”A fost un meci care m-a făcut să trec prin toate stările”

La finalul partidei, Costel Enache a pus evoluția jucătorilor din acest meci pe seama faptului că a fost ultima partidă din acest an și concentrarea nu a mai fost la cote ridicate.

”A fost un spectacol pentru cei neutri, cei care privesc, dar nu şi pentru ceilalţi, care sunt implicaţi direct în joc. A fost un meci care m-a făcut să trec prin toate stările. Nu tratez meciurile din Cupă diferit de cele din campionat.

Meciul ăsta a venit pentru noi pe final, pentru noi și pentru cei de la Dinamo, ca ultimul joc din anul ăsta și probabil si concentrarea jucătorilor a fost un pic mai jos în anumite momente, și la noi, și la ei. A noastră la început de meci, în care am fost foarte vulnerabili, lenți, grei, fără agresibitate, ușor de depășit. Am încercat să reechilibrăm puțin (n.r. – cu cele două schimbări făcute în minutul 32), sufeream foarte mult defensiv. Orice atac al adversarului devenise periculos”, a spus Enache la microfonul Orange Sport.

”Câteodată reziști, dar mentalul e așa de sensibil că sunt ușoare scăpări”

Antrenorul Unirii Slobozia a recunoscut că eliminarea lui Bena la faza penalty-ului din care echipa sa a reușit să înscrie prima dată în acest joc a fost un moment important pentru trupa sa. Pe final a sperat la victorie, însă crede că, până la urmă, rezultatul este echitabil, ținând cont că Dinamo a avut 3-0 și la acel moment nu mai spera la prea multe din acest joc.

”Ne-a ajutat și acea eliminare și am intrat în joc. Dacă m-ați fi întrebat în minutul 25 ce îmi doresc, spuneam că un 3-3 la final, dar ziceați că-s nebun. Așa că trebuie să fiu mulțumit cu rezultatul ăsta, că ce putea întâmpla și un dezastru pentru noi. Până la urmă, e bine că a fost un spectacol frumos pentru toată lumea. E un final de campionat și am fost încordați cu toții. Suntem în obiectiv și încercăm să menținem obiectivele. Presiunea e destul de mare pentru fiecare. Fiecare meci a fost important pentru noi și normal că a lăsat urme. Câteodată reziști, dar mentalul e așa de sensibil că sunt ușoare scăpări, care se văd la un meci dintr-ăsta, de exemplu”, a mai declarat Enache despre jocul cu Dinamo.

Unirea Slobozia în meciul cu Dinamo: Păduraru – Dorobanțu (Boțogan 32′), Gab. Lazăr (Golda 46′), Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Ekollo, Coadă – M. Ciobanu, Prejmerean, Ben Levy (Ibrian 32′) – Cip. Rus. Rezerve: Contra – Bolohan, Lemnaru, Cruceru, D. Radu, Gîrbăcea.

Unirea Slobozia e mai bine clasată decât Dinamo în Liga 2

În meciul direct din campionat, din etapa a 8-a, Dinamo s-a impus cu 1-0 pe teren propriu în fața Uniiri Slobozia, la Giurgiu, prin golul marcat de Alexandru Pop în minutul 28.

După 16 etape trecute din Liga 2, Unirea Slobozia ocupă locul 4, cu 29 de puncte acumulate, iar Dinamo se află pe poziția a 8-a, cu 24 de puncte.

Pentru ambele echipe, care au încheiat Grupa A a Cupei României cu câte două puncte, pe locurile 4 și 5, și au fost eliminate din competiție, rămâne de acum doar miza campionatului. Liga 2 se va relua în ultimul weekend din luna februarie a anului 2023, iar Unirea Slobozia și Dinamo vor mai avea trei jocuri de fiecare, în urmă cărora speră să acceadă în play-off-ul de promovare.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/reactia-lui-ovidiu-burca-dupa-poate-meciul-sezonului-de-cupa-romaniei-unirea-slobozia-dinamo-ii-felicit-pe-baieti-au-dat-dovada-de-spirit-surprinzator-cand-a-venit-v-19256049

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-primele-meciuri-din-etapa-a-3-a-au-loc-la-buzau-ploiesti-si-sfantu-gheorghe-de-la-ora-1900-dinamo-inca-pastreaza-sanse-de-calificare-19255987

Marius ANGHEL 06 Dec. 2022, 23:28 Cupa României
Pe aceeași temă