Ciprian Danciu a evidențiat secretul succesului echipei sale, în fața Politehnicii Iași: ”Fotbalul e imprevizibil.” Cum a reușit Minaur Baia Mare să-i învingă pe moldoveni în Cupa României și ce adversar își dorește în 8-imi

Răzvan STÎNGĂ 22 Sep. 2021, 19:18 Cupa României
Ciprian Danciu a evidențiat secretul succesului echipei sale, în fața Politehnicii Iași: ”Fotbalul e imprevizibil.” Cum a reușit Minaur Baia Mare să-i învingă pe moldoveni în Cupa României și ce adversar își dorește în 8-imi

Minaur Baia Mare este prima echipă din Liga 3 care a reușit să se califice în 8-imile Cupei României, în acest sezon. Formația antrenată de Ciprian Danciu a trecut cu 3-1 de echipa din Liga 2 – Poli Iași, iar acum așteaptă să vadă ce adversară va avea pentru lupta la un loc în sferturi.

Ciprian Danciu a fost extrem de relaxat la finalul partidei jucate acasă de Minaur Baia Mare, chiar dacă performanța nu este una de neglijat, mai ales prin prisma turului atins în Cupa României. Tocmai relaxarea a făcut ca echipa sa să producă surpriza, după cum a afirmat la finalul partidei.

Ciprian Danciu: ”Pot să spun că am fost și eu fără tensiune psihică” 

Dat fiind faptul că Minaur Baia Mare a început partida cu Poli Iași cu șansa a doua, presiunea era pe moldoveni. Jucătorii lui Danciu, după cum chiar antrenorul a declarat, au abordat diferit confruntarea față de jocurile din Liga 3, iar astfel au avut succes de cauză. În plus, analiza amănunțită a Politehnicii Iași a contat și ea.

Danciu a identificat minusurile trupei lui Constantin Enache și a reușit să profite cât a putut de ele.

Pot să spun că am fost și eu fără tensiune psihică, pentru că până la urmă meciurile de Cupa României e starea de spirit de moment, ziua în care se joacă. Până la urmă, această echipă are deja în spate o lună și jumătate de când nu pierde. Cândva, se va întâmpla să pierdem și trebuie să fim pregătiți.

Am fost relaxați, dar ritmul de joc a fost același, indiferent de schimbări, am introdus cinci juniori pe teren. Tot timpul am jucat cu juniori pe teren. Oricând mă pot baza pe ei sau pe ceilalți jucători, care nu au intrat. Nu îmi fac probleme de lot, pentru că am un lot bun.

Zilele acestea, după meciul cu Zalău, am văzut Poli Iași de câteva ori, am văzut sistemul pe care îl folosește în mod normal și, împreună cu băieții, găsim până acum soluțiile care ne aduc victoriile. Asta pot să spun, că ne pregătim la fiecare meci în funcție de adversar, să contracarăm și să folosim și calitățile jucătorilor noștri”, a spus Ciprian Danciu la finalul victoriei surprinzătoare a Minaurului Baia Mare, în fața Politehnicii Iași.

Ciprian Danciu vrea un adversar cât mai accesibil în 8-imi 

Ciprian Danciu nu s-a ascuns în spatele unor cuvinte mari, precizând că, în 8-imi, își dorește un adversar pe care Minaur Baia Mare să îl poată învinge. Chiar dacă e convins că aducerea în oraș a unui club important din Liga 1, precum FCSB, Dinamo sau Rapid ar fi pe placul fanilor, Danciu speră ca sorții să fie de partea echipei sale.

Fotbalul e imprevizibil, meciul începe de la scorul de 0-0, mingea e rotundă. Eu mi-aș dori ca mai multe echipe de Liga 3 să ajungă cât mai departe, pentru că sunt echipe care își doresc la 10, 20, 30 de ani să aibă un meci de această manieră. Mi-aș dori din suflet ca și alte echipe să facă ce am făcut noi. Cupa României e imprevizibilă. Dacă noi suntem unica echipă calificată, felicit băieții noștri, felicit orașul.

Nu am preferințe pentru runda următoare. Știu că suporterii vor Steaua (n.r. – FCSB), Dinamo, Rapid, dar până la urmă e o competiție în care pornești de la 0-0 cu orice echipă. Până la urmă, dacă valoarea unui lot e mai bună decât a noastră, se va vedea pe teren. Noi vrem să jucăm cu un adversar pe care putem să îl batem. Eu nu sunt suporter, sunt antrenor și vreau un adversar pe care pot să îl bat.

(N.r. – Despre Alin Văsălie) Mă bucur pentru Văsălie, înțeleg că în tribune a fost și selecționerul de la under 20 (n.r. – Bogdan Lobonț). E o bucurie pentru cei tineri, că azi au demonstrat că au potențial și ar fi de urmărit și pe viitor”, a mai afirmat Ciprian Danciu.

Minaur Baia Mare s-a impus în fața Politehnicii Iași, în urma reușitelor lui Alin Văsălie, minutele 13 și 65, și Mircea Donca, minutul 61. De partea cealaltă, pentru echipa lui Enache a punctat Alexandru Iulian Zaharia, minutul 39.

Minaur Baia Mare, cu Poli Iași: Gudea (cpt.) – Ant. Lung, Oiță, Mih. Lazăr, Dav. Simion – Micaș (V. Giurgiu 81′), Donca (Cip. Stanciu 62′), D. Matei – Chinde (Ciocan 62′), Teuț (Batchabi 62′), Văsălie (Jucan 84′). Rezerve neutilizate: Băilă – Bura, Potcoavă, Urs.

Rezumatul meciului Minaur Baia Mare – Poli Iași 3-1:

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3QEdm8XWY34Se0zmMyU4z7H6DBr5V9BfuunyrGLjr7AZzi8FBuBoy8pro&v=yb_GYEauEQw&feature=youtu.be

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Baia Mare Sport

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/calificarea-in-8-imile-cupei-romaniei-a-luat-prin-surprindere-si-conducerea-clubului-minaur-baia-mare-vasile-miriuta-dupa-3-1-cu-poli-iasi-nu-ma-asteptam-sa-dominam-ce-asteapta-i-19201980

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/costel-enache-dupa-eliminarea-politehnicii-iasi-din-cupa-romaniei-as-fi-vrut-mult-mai-mult-de-la-acest-joc-meciul-de-la-baia-mare-unul-special-pentru-onea-19202059

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-mihalcea-declaratie-de-dragoste-pentru-fc-brasov-inaintea-meciului-cu-militarii-pentru-mine-conteaza-doar-fc-brasov-nu-fcsb-nu-steaua-19202055

Răzvan STÎNGĂ 22 Sep. 2021, 19:18 Cupa României
Pe aceeași temă