Meci de gală la Piatra Neamț, în play-off-ul Cupei României. Ceahlăul întâlnește finalista ediției trecute, ”U” Cluj. Cum vede Cristian Pustai meciul și jucătorul fost la FC Brașov achiziționat de nemțeni

Narcis POHOAȚĂ 30 Aug. 2023, 12:26 Cupa României
Meci de gală la Piatra Neamț, în play-off-ul Cupei României. Ceahlăul întâlnește finalista ediției trecute, ”U” Cluj. Cum vede Cristian Pustai meciul și jucătorul fost la FC Brașov achiziționat de nemțeni

După două victorii fără emoții obținute în fazele preliminare în fața unor adversare din Liga 3, 3-0 cu Șomuz Fălticeni și 2-0 cu Bucovina Rădăuți, Ceahlăul Piatra Neamț va disputa, joi, 31 august, un meci de gală în Cupa României.

Divizionara secundă pregătită de Cristian Pustai va întâlni Universitatea Cluj, pe teren propriu, de la ora 17:00, în play-off-ul competiției, echipa ardeleană fiind prima din elită venită sub Pietricica pentru un meci oficial în ultimii ani.

Cristian Pustai, înaintea meciului cu ”U” Cluj: ”Pornim cu șansa a doua, dar ne dorim să mergem mai departe”

Ceahlăul și-a atins un prim scop în acest sezon al Cupei României, a adus o primă echipă din SuperLigă la Piatra Neamț, dar oficialii nemțeni speră să ajungă în faza grupelor, pentru a juca și alte meciuri ”tari” în fața propriilor suporteri.

Antrenorul Cristian Pustai a lăsat să se înțeleagă că va juca împotriva finalistei din ediția trecută cu o formulă cât mai apropiată de cea standard.

”În general, Cupa e o sărbătoare și sperăm să fie un meci spectaculos. Aducem la Piatra Neamț una dintre cele mai iubite echipe din Ardeal, o echipă de tradiție. Noi suntem echipa cu șansa a doua, dar vom face tot posibilul să ne calificăm în grupe. Întâlnim un adversar cu un lot foarte bun, cu o experiență cel puțin în Cupa României, pentru că anul trecut a fost finalistă și sperăm ca spectatorii să vadă un meci frumos. Vom da minute și altor jucători, vor fi și cei care au jucat mai mult, pentru că întâlnim o echipă de Liga I, este play-off-ul unei competiții și ne-am bucura să fim în grupe”, a declarat Cristian Pustai.

”Nu trebuie să ne plângem de oboseală. Cel mai bun antrenament este jocul”

Antrenorul Ceahlăului a mai spus că elevii săi nu trebuie să se plângă de oboseală, întrucât cel mai bun antrenament este jocul. În plus, campionatul se va întrerupe după etapa din acest week-end.

”Cupa nu cred că ne încurcă. Din contră, sunt meciuri oficiale și ar fi bine să avem cât mai multe. În două săptămâni am avut cinci jocuri, dar avem un lot suficient pentru a acoperi două competiții. Până la urmă cel mai bun antrenament este jocul. Nu cred că este cazul să ne plângem de oboseală, pentru că se întrerupe campionatul”, a mai spus Pustai.

La rândul său, căpitanul Stejărel Vișinar a declarat: ”Suntem bucuroși că reușim să aducem o echipă de prima ligă la Piatra Neamț, după foarte mult timp. Sper ca suporterii să vină la meciul cu Universitatea Cluj în număr cât mai mare și sperăm să-i facem fericiți, să ne calificăm în faza grupelor.

Tudor Oltean a semnat cu Ceahlăul

Cu două zile înaintea partidei cu Universitatea Cluj, clubul Ceahlăul l-a prezentat oficial pe Tudor Oltean, un fundaș stânga în vârstă de 20 de ani venit de la FC Brașov.

”Piatra Neamț are de azi un nou component și anume Tudor Oltean, un fundaș stânga ce a evoluat ultima dată la FC Brașov, în Liga 2. Tânărul fotbalist este născut la data de 25 februarie 2003.
În sezonul 2022-2023, Oltean a bifat 25 de prezențe pentru FC Brașv, din care 24 în Liga 2 Casa Pariurilor și una în Cupa României Betano.
În campionatul anterior, 2021-2022, a îmbrăcat tricoul celor de la FC Gloria Buzău, tot în Liga 2 Casa Pariurilor. A jucat în total 22 de meciuri, din care 19 în campionat și trei în cupă. Din postura de fundaș, Tudor Oltean are două goluri înscrise în ultimele două sezoane (ambele pentru Gloria Buzău) și două pase decisive (câte una pentru FC Brașov și pentru Gloria Buzău).
Tudor Oltean este originar din Agnita, județul Sibiu, iar junioratul a fost făcut la Gaz Metan Media, club pentru care a evoluat în Liga Elitelor U19”, a anunțat clubul Ceahlăul pe pagina de Facebook.

Tudor Oltean și Marin Mitran, unul dintre groparii noului FC Brașov, echipă pe care a prezidat-o în sezonul trecut, la capătul căreia clubul nu a luat certificarea de Liga 2, a fost retrogradat în Liga 3 și a decis să-și desfiinteze echipa de seniori. Acum, Mitran este al treilea președinte la Ceahlăul!?

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-5-a-a-ligii-2-are-mai-multe-meciuri-programate-duminica-si-se-incheie-marti-cu-un-derby-de-clasament-s-a-revenit-la-trei-partide-televizate-19282570

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primele-patru-meciuri-incep-la-ora-1730-intra-la-joc-doua-echipe-din-prima-liga-trei-din-liga-2-si-trei-din-liga-3-19282586

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-cs-mioveni-0-1-19282105

Narcis POHOAȚĂ 30 Aug. 2023, 12:26 Cupa României
Pe aceeași temă