Momente istorice pentru Agricola Borcea! Clubul din Liga 3, meciuri cu FCSB și Petrolul în grupele Cupei. Primarul a reacționat: ”Vrem să jucăm în localitate”

Andrei PASCU 25 Sep. 2024, 16:33 Cupa României
Momente istorice pentru Agricola Borcea! Clubul din Liga 3, meciuri cu FCSB și Petrolul în grupele Cupei. Primarul a reacționat: ”Vrem să jucăm în localitate”

Agricola Borcea se numără printre formațiile din Liga 3 care vor juca în grupele Cupei României, iar miercuri, 25 septembrie, și-a aflat adversarele! A fost repartizată în Grupa B, alături de Metalul Buzău, Petrolul Ploiești, Dinamo, FCSB, Universitatea Craiova.

Va disputa meciuri tari pe teren propriu, cu Petrolul (etapa 1) și FCSB (etapa 2), dar și meciul cu numărul trei, din etapa a 3-a, va fi disputat acasă, contra unei formații din Liga 2, Metalul Buzău.

Agricola Borcea speră să organizeze în localitate meciurile din grupele Cupei României

Așadar, două formații din SuperLiga României va întâlni Agricola Borcea, care se află în fața celor mai importante momente de la înființare. Conducerea va face tot posibilul pentru a putea juca acasă partidele cu Petrolul și FCSB în special, dar rămâne de văzut dacă va reuși să le organizeze astfel.

Primarul din Borcea, Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă (foto principal, în cămașă), a declarat, la evenimentul tragerii la sorți, la care a participat, că, în caz contrar, Agricola Borcea ar putea juca la Călărași partidele respective, dacă nu se va reuși organizarea pe stadionul din localitate.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Agricola Borcea în acest caz, dar cert este că jucătorii abia așteaptă să întâlnească echipa campioană a României, dar și Petrolul, o formație care se află de câteva sezoane în SuperLiga.

Pentru noi a fost o surpriză frumoasă Cupa României, a fost un punct de afirmare al echipei din Borcea. Este singura comună din țară care s-a calificat în grupele Cupei României. Carul mic răstoarnă carul mare, s-a demonstrat tot timpul în Cupa României, și sper ca anul acesta să facem o surpriză frumoasă și să dea knockout campioanei țării.

Orice adversar era clar mai bun decât noi. Am picat într-o grupă cu patru echipe din Liga 1: Craiova, FCSB, Petrolul și Dinamo București.

Meciurile de acasă încercăm să le organizăm la Borcea dacă ne vor permite condițiile. Dacă vor fi televizate și ne impune Federația anumite criterii, vom juca ori la Călărași, ori găsim alte soluții. Cel mai aproape e Călărașiul.

Băieții erau și ei emoționați. Vă dați seama, joci cu campioana, cu FCSB, cu Petrolul. Noi suntem o comunicate mică care a scris istorie în fotbalul românesc. Pe FCSB o vom primi cu fotbal de calitate.

La stadion avem anumite proiecte pe baza sportivă, avem un proiect de modernizare. Vor fi undeva la 3.000 de locuri, cu lojă, cu tribună oficială, iar terenul din comună arată impecabil. Credeți-mă, concurăm cu cei din Liga 1.

Cine o să vină acolo, va rămâne surprins. A fost și Mitică Dragomir și a rămas surprins când a văzut cum arată gazonul. Nocturnă nu avem, vedem ce vom face„, a spus primarul din Borcea, după tragerea la sorți.

Agricola Borcea a trecut de CSM Slatina în play-off-ul Cupei

În ceea ce privește parcursul echipei din Liga 3 în Cupa României, a trecut, pe rând, de Înainte Modelu (scor 2-0), Recolta Gheorghe Doja (scor 7-6), Dunărea Călărași (1-1 la finalul celor 90 și 180 de minute, 5-3 la penalty-uri) și CSM Slatina (1-1 la finalul celor 90 de minute, 2-2 la finalul celor 120 de minute și 4-3 la loviturile de departajare).

Parte din Seria 3 a Ligii 3, Agricola Borcea a înregistrat în campionat, în patru etape, două victorii, o remiză și un eșec, acumulând 7 puncte, la trei lungimi de primele trei clasate, Recolta Gheorghe Doja (locul 1), SC Popești Leordeni (locul 2) și Înainte Modelu (locul 3).

Andrei PASCU 25 Sep. 2024, 16:33 Cupa României
Pe aceeași temă