Cosmin Stan, la primul mare succes ca antrenor, ultimul ca jucător

22 Jun. 2012, 13:53 Stiri
Cosmin Stan,** la primul mare succes ca antrenor, ultimul ca jucător

Antrenor-jucător la CSM Lugoj în sezonul 2011-2012, Cosmin Stan a anunțat, după barajul câștigat cu Pandurii Cerneți, că își pune ghetele în cui. Acesta se gândește la viitoarea sa carieră și vrea să ajungă cât mai repede să se afirme, de ce nu, cu Lugojul în Liga a II-a!

„După un an de zile de muncă a venit acest meci care e încununarea sezonului. Cu toate că am ratat foarte mult în acest meci sunt foarte mulțumit de băieți, de cum au evoluat, au arătat că sunt de caracter pe tot parcursul spre Liga a III-a, am realizat ce am dorit”, a spus la final Cosmin Stan. Antrenorul a strâns doar trei apariții în campionat pentru lugojeni dar și-a confirmat forma bună arătată la meciul de Cupă cu Auto și la baraj. Stan (38 de ani) reușind ultimul gol al partidei după ce l-a înlocuit pe Călin Bota în minutul 50.

„Nu am simțit nevoia să intru neapărat, dar probabil pentru că am ratat foarte mult în prima repriză și ratările au venit de la jucători cu experiență, de valoare, am zis că poate prin introducerea mea, poate vom reuși să marcăm. Am marcat de trei ori, nu neapărat că am intrat eu, meritul cel mai mare e al lui Dobra Beniamin, un fotbalist de 18 ani în care am mare încredere și sunt convins că va face pasul spre eșaloanele superioare”, și-a lăudat Stan elevul cu numărul 10. Dobra fiind autorul primelor două goluri din meciul cu Cernețiul, scor 3-0.

„Cariera mea s-a încheiat probabil cu meciul de astăzi, eu am cam spus tot ce am avut de spus în fotbal, sunt la început ca antrenor și sper că încet încet să-mi fac un nume ca antrenor în fotbalul românesc”, a conchis Stan care le-a mulțumit tuturor pentru susținerea echipei. De la suporteri până la cei doi conducători care l-au sprijinit mult, Călin Dobra (director) și Marius Maier (președinte) și bineînțeles fotbaliștilor. „Noi nu am făcut azi un meci extraordinar, probabil și din cauza căldurii și emoțiilor acestui meci de baraj, am avut încă vreo zece ocazii mari, pe lângă goluri, și la un meci de asemenea încărcătură să ai 13-14 ocazii e un lucru bun”, a adăugat tânărul tehnician.

Liga a II-a în doi ani?!

Ambițiile la Lugoj cresc după ce echipa a făcut pasul într-un eșalon național. Formația se va numi Vulturii 2009 în noul sezon și va avea probabil ca obiectiv să ajungă cât mai repede pe a doua scenă a fotbalului autohton.

„Cred că în Liga a III-a Lugojul își va propune un obiectiv îndrăzneț, poate în primul an va fi menținea, dar personal doresc promovarea în Liga a II-a, chiar dacă nu reușesc din primul an, eu sper că din al doilea an să putem. În doi ani de zile sper să ajungem în B, dacă rămân la echipă”, a concluzionat Cosmin Stan.

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

22 Jun. 2012, 13:53 Stiri
Pe aceeași temă