„Vreau să joc cu Vladimirescu în Liga a 2-a”

28 Jan. 2012, 07:22 Bursa transferurilor
„Vreau să joc cu Vladimirescu** în Liga a 2-a

Lansat în fotbal la Zimandul Nou și CNM Pâncota de Marius Bâc, Dacian Cozea era considerat una dintre marile speranțe ale fotbalului arădean. Din diverse motive, mijlocașul ofensiv nu a reușit să se impună la UTA, unde a fost legitimat în sezonul de tristă amintire 2005-2006 și a ajuns să debuteze în Liga a 2-a în orașul rival, pentru CFR Timișoara.

În ultima jumătate de an, fotbalistul de 23 de ani a evoluat în eșalonul secund și la FC Olt, sub comanda lui Dan Oprescu. Arădeanul a evoluat în șapte partide din turul seriei de vest fără să marcheze niciun gol, dar și-a trecut în trecut în cont mai multe pase decive, una dintre ele chiar în meciul cu UTA (scor 2-2). Dar, ceva s-a rupt în relația Cozea – Oprescu și fotbalistul a fost cedat lui CS Vladimirescu, echipă cu care are planuri mari.

Dacian, bine ai revenit în fotbalul arădean. De ce ai ales Vladimirescu?
Mi-a plăcut proiectul expus de cei de aici, niște oameni serioși și sufletiști. Am venit cu inima la Vladimirescu, veau să pun umărul la salvarea echipei de la retrogradare și apoi la promovarea ei. Vreau să joc cu această echipă în Liga a 2-a peste un an și jumătate.

Chiar crezi se poate realiza acest obiectiv?
Trebuie să luăm totul pe rând. Mai întâi, avem datoria să facem un retur bun, să ne salvăm de la retrogradare, iar din vară să ne dorim mai mult. La ce condiții avem la club, Vladimirescu merită să joace mai sus.

Să revenim puțin la FC Olt, îți pare rău că nu ai rămas alături de ceilalți jucători arădeni pentru returul ligii secunde?
Pe undeva, regret că am plecat, adică îmi pare rău de gașca unită pe care am avut-o acolo. Am fost ca o familie, dar, pentru mine, au intervenit alte probleme și nu mai puteam continua la FC Olt. Dar, le doresc multă baftă foștilor mei coechipieri, sper să se salveze și ei de la retrogradare.

Totuși, l-ai luat cu tine pe Alin Mihai…

Alin e un fotbalist bun și un prieten, sper să-și rezolve și el transferul aici. Ar fi o achiziție importantă pentru Vladimirescu. Cu mine mijlocaș de bandă și el atacant, sper ca echipa să dea cât mai multe goluri și să ne atingem obiectivul.

Oprescu și Sculici sunt doi atrenori tineri, ce asemănări mai există între ei?
Nu prea multe. Ambii iubesc mult acest sport, își fac cu pasiune meseria, dar au stiluri diferite de a antrena și comunica cu jucătorii. Dar, nu mai vreau să mă gândesc la ce a fost, sper să mă înțeleg cât mai bine cu noul meu antrenor și cred voi reuși acest lucru doar dacă îmi voi face cât mai bine treaba la antrenamente și jocuri.

Despre noii tăi colegi ce ne poți spune?
Sunt băieți buni aici, din toate punctele de vedere. Dar, nu pot avea decât admirație pentru jucători ca Ciubăncan sau Georgiu, care au făcut lucruri importante în fotbal. Experiența și valoarea lor ne va ajuta în retur.

După cât timp ești din nou în cantonament la Moneasa?
Nu a trecut mult timp de când am fost aici cu Ineul. E o stațiune unde chiar poți să faci o pregătire fizică foarte bună. Cu siguranță, ne va fi de folos.

Sunteți cazați în același hotel cu UTA. Nu te uiți cu invidie la cei îmbrăcați în „alb-roșu”?
Deocamdată nu, sunt la Vladimirescu și vreau să joc cât mai bine pentru a fi îndreptățit să sper la o echipă de talia UTA-ei. Ca arădean, normal că mi-aș dori să joc la echipa fanion a județului, dar toate la timpul lor.

sursa: Sport Arad

28 Jan. 2012, 07:22 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă