„Parcă UTA e blestemată”

27 Dec. 2011, 19:17 Seria 2

Cu toate că anul 2011 a fost unul dintre cei mai buni din cariera sa, gândurile mijlocașului lui Gaz Metan Mediaș, Cristian Todea, duc tot către echipa sa de suflet, UTA Arad. Căpitanul sibienilor nu înțelege cum un club cu tradiție și de talia unui oraș atât de mare nu are puterea să promoveze și să evolueze în Liga I. Fostul jucător al „Bătrânei Doamne” speră să mai evolueze la arădeni până își va pune ghetele în cui.

„A fost cel mai bun an al clubului, nu doar al meu. Se fac eforturi mari la Mediaș, un oraș destul de mic al României, și cred că i-am făcut mândri pe toți cei care ne susțin cu rezultatele noastre din returul sezonului trecut și preliminariile Europa League. Revenind la mine, se poate spune că participarea în cupele europene a fost una dintre țintele carierei mele. Era și mai frumos dacă ajungea în grupe, dar chiar și așa cel puțin eliminarea lui Mainz a fost o performanță pentru un club ca Mediașul. Mi-ar place să fie altfel, dar nu cred că Mediașul, la fel ca Oțelul Galați care a câștigat titlul, vor mai ajunge să repete performanța din acest an.”, spune Todea, care comentează și parcursul UTA-ei din Liga a II-a: „Inevitabil, în mintea mea fac mereu comparații între Mediaș și Arad și echipele lor. Câteodată, mi-e greu să înțeleg cum un oraș mult mai mic ca Aradul poate să ofere condițiile pe care le oferă, are baza sportivă pe care o are și rezultatele încep să fie din ce în ce mai bune. Nu știu, parcă UTA e blestemată. Când au fost bani, poate domnul Bara nu a fost bine sfătuit, iar când au apărut rezultatele, nu au prea fost bani. E trist că UTA, o fostă campioană a României, nu poate reveni în Liga 1 și rămâne acolo și alte echipe care nu prea spun nimic din punct de vedere al tradiției sunt acolo bine mersi. Aradul și oamenii de aici merită să o aibă pe UTA în Liga 1.”

„Într-o zi aș juca din nou pentru UTA”

La 33 de ani, Cristian Todea vrea să se lase de fotbal în 2-3 ani, însă până la finalul carierei speră să se întoarcă să joace pentru UTA, echipa lui de suflet, pentru care ar evolua indiferent de eșalonul în care se va afla.

„Cât mă țin balamalele, dar nu prea mult. Cred că lumea s-a cam săturat de mine, o să mă retrag la un moment dat. În doi-trei ani cred că o s-o termin cu fotbalul, dar nu mă gândesc până acolo. Mai am contract cu Mediașul până în vara anului viitor și, deși au fost ceva discuții, încă nu am semnat prelungirea.
Într-o zi aș juca din nou pentru UTA, fiindcă se știe că e echipa mea de suflet, la care am crescut și m-am lansat în fotbalul mare. O să joc mereu cu plăcere la UTA, indiferent de eșalonul în care se află. Dar, nu știu dacă acest moment va veni încă din această iarnă.”
, a mai spus Todea pentru Sport Arad.

27 Dec. 2011, 19:17 Seria 2
Pe aceeași temă