Mozacu: „Dacă venea SMURD-ul, Baicu trăia”

07 Jul. 2009, 11:00 Special

UPDATE

 

Ciprian Mozacu, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Baicu, povestește cum s-a întâmplat tragedia și consideră că viața fostului atacant ar fi putut fi salvată, dacă s-ar fi intervenit cu aparatură de ultimă generație.
 

„A terminat un meci de fotbal in Ghencea. S-a retras pe margine unde a băut o cafea și dintr-o dată a strigat în gura mare: ‘Mi-e rău’. S-a ridicat în picioare și a căzut în cap. Un băiat de acolo s-a ocupat de el și l-a mai ținut în viață câteva minute până a venit o salvare. Din păcate acea salvare a fost una normală. Zic și eu acum, dacă venea SMURD-ul de prima dată, poate era salvat. SMURD-ul, când a venit, s-a chinuit două ore să-l resusciteze, însă degeaba. Murise!”, a spus fostul jucător al Naționalului și Oțelului pentru www.sport.ro

 

 

 

Mihai Baicu a decedat în luni seara, la vârsta de numai 33 de ani! Prezent în Ghencea, acolo unde a jucat o partidă de fotbal cu prietenii pe un teren sintetic, fostul atacant s-a așezat pe bancă la finalul partidei, iar apoi a căzut ca străfulgerat! Verdictul a fost crunt: Baicu a suferit un stop cardiac și a murit pe loc!

 

Ultima oară în Liga a II-a, la Ceahlăul Piatra-Neamț (sezonul 2005-2006), Mihai Baicu a pus ghetele în cui la vârsta de 31 de ani. Fostul atacant a bifat 112 partide în primul eșalon intern și a reușit să înscrie 17 goluri. În Liga secundă a jucat 44 de meciuri, trecându-și numele pe lista marcatorilor de 31 de ori.

 

Mihai Baicu (21 septembrie 1975 – 6 iulie 2009) a evoluat în cariera sa la echipele FC Național, Dacia Unirea Brăila, Gloria IRIS Corești, FC Argeș, Chindia Târgoviște, Foresta Suceava, AS Cittadella, US Cremonese, FC Brașov, FC Ghimbav, Farul Constanța și Ceahlăul Piatra Neamț.
 

07 Jul. 2009, 11:00 Special
Pe aceeași temă