Stăncioiu, dator Regiei cu 200.000 de euro

22 Jan. 2009, 15:33 Liga 2
Stăncioiu, dator Regiei** cu 200.000 de euro

Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor l-a suspendat ieri pe portarul Eduard Stăncioiu până la achitarea unei datorii de 200.000 de euro către Sportul Studențesc, fostul său club.

Eduard Stăncioiu este probabil primul fotbalist dator financiar unui club. O dispoziție de plată pentru o sumă situată în jurul sumei de 200.000 de euro și semnată de Stăncioiu „ca primarul“ i-a fost fatală portarului campioanei. Vasile Șiman, patronul Sportului, a depus memoriu la FRF, iar ieri Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor a dat o sentință definitivă: l-a suspendat pe Stăncioiu până la achitarea datoriei. Aflat în cantonament în Antalya, cu CFR Cluj, portarul a negat existența unei datorii.

„Nu am nicio datorie la Sportul!“, a spus Stăncioiu. Potrivit unor surse, jucătorul l-a dat în judecată pe Șiman la un tribunal civil și va încerca acolo să-și găsească dreptatea. Până atunci însă este bun de plată, iar suma de 200.000 de euro va fi achitată cu ajutorul actualului său club. „Sentința este definitivă, așa că vom plăti noi acei bani. CFR nu-și lasă jucătorii la greu“, a dezvăluit președintele Iuliu Mureșan la un post TV.


Avocatul său îl atacă pe Șiman

Marin Tudorașcu, unul dintre cei doi avocați care îl reprezintă pe Edi Stăncioiu, a explicat cazul la Sport.ro. „Acel ordin de plată în baza căruia a fost suspendat Stăncioiu reprezintă un avans pentru prelungirea contractului. Or, acel contract nu există. Nu este nici măcar un ante-contract. De ce a semnat Stăncioiu acel ordin de plată nu pot spune acum, dar este ilogic. Trebuie să fii nebun ca, după ce ai luat 200.000 de euro avans de la un club, să pleci la o altă echipă pentru o sumă de cinci ori mai mică“, a dezvăluit Tudorașcu.

"Nu pot să comentez nimic în legătură cu acest caz. Există un comunicat pe site-ul FRF"
– Gabriel Manu, președintele CNSL din cadrul FRF

"E un caz care se judecă de mult timp, iar azi (n.r. – ieri) s-a dat decizia" – Vasile Șiman, patron Sportul

articol scris de George Stan

22 Jan. 2009, 15:33 Liga 2
Pe aceeași temă