Arădenii, convinși cu greu să se antreneze!

21 Jan. 2009, 15:27 Seria 2

Primul antrenament din 2009 al Bătrânei Doamne a avut loc în miercuri dimineață pe stadionul UTA. Deși echipa a fost chemată la ora 10, ședința de pregătire a fost întârziată din două motive. În primul rând trebuie precizat faptul că au fost destui jucători nemulțumiți de situația actual a clubului care nu ar fi dorit să se antreneze în aceste condiții. După o ședință care a durat mai mult de jumătate de oră, echipa a ieșit la ora 11 la primul antrenament din acest an, unul de readaptare la efort.

Al doilea motiv de întârziere a fost reprezentat de prezența lui Florin Hidișan, care a dorit să se antreneze alături de ceilalți jucători.
După multe tergiversări și spirite încinse, fotbalistul a fost înștiințat printr-o hârtie oficială că nu va fi primit la antrenament și a fost îndrumat spre echipa de juniori, acolo unde va avea toate condițiile de pregătire. A fost însă nevoie de discuții la vestiar, una chiar între Chirilă și Hidișan, iar între timp a fost chemat la stadion și un echipaj al Poliției. Hidișan s-a conformat în cele din urmă și se va pregăti alături de juniorii Bătrânei Doamne.


„Deși nu este corect, pentru că eu nu sunt suspendat și sunt sub contract cu UTA, mă conformez și o să mă pregătesc cu echipa de juniori. Eu doream să fac antrenament alături de ceilalți colegi, de aceea m-am și prezentat la stadion”
, a spus Hidișan, imediat la ieșirea de la vestiare.


Cristi Todea:
„Aștept să mă cheme cineva din conducere la o discuție serioasă”

În afara celor cinci fotbaliști care au lipsit și de la reunirea de marți, nu s-au antrenat miercuri nici Todea, Florin Dan, Buican, Văsâie și Radovanovic, deși ei s-au prezentat la stadion. Varianta oficială este că aceștia acuză probleme medicale, dar probabil există și o doză mare de nemulțumire în ceea ce privește situația incertă de la club:

Eu sunt într-adevăr răcit și dacă mă voi simți mai bine mâine voi veni la antrenament, pentru că deocamdată sunt sub contract cu UTA. Sigur că majoritatea jucătorilor sunt nemulțumiți de această situație. Eu aștept să se rezolve problemele la club, să mă cheme cineva și pe mine la o discuție serioasă, sunt dispus chiar să renegociez cu cei din conducere, dar văd că până acum nu vorbește nimeni ceva oficial cu mine”, spune căpitanul Cristian Todea.

„Dulăul” Bătrânei Doamne, care regretă că s-au pierdut doi jucători tineri, foarte importanți pentru viitorul echipei, confirmă încă o dată că are o ofertă concretă de la alt club: „E clar că mingea în terenul lor acum, lucrurile trebuie rezolvate foarte repede, pentru că deja majoritatea echipelor sunt în pregătiri sau au plecat în cantonament. Nu știu ce se dorește la UTA, pentru că s-au pierdut doi jucători tineri, care și-au făcut datoria față de această echipă, este vorba de Ibeh și Toc. Eu am o ofertă concretă, am depus și un memoriu la federație, dar aștept să văd ce se întâmplă la UTA, încă nu pot să vă spun nimic sigur despre viitorul meu.”



UTA se mută de mâine, cel mai probabil, pe „Șega”, suporterii – interziși la antrenamente?!

La antrenament au participat 24 de jucători, dintre care o serie de juniori și cei trei portari, care s-au pregătit separat alături de Dan Țapoș.

„Începem cu aceste antrenamente de reacomodare la efort, a fost bine pentru început. De joi ne mutăm probabil pe Șega, pentru că aici terenul e moale. Cei care nu s-au antrenat sunt accidentați sau acuză ușoare probleme medicale, nimic altceva. Nu am avut timp să discut încă cu jucătorii, inclusiv cu cei declarați liberi de contract, dar urmează să port discuții cu fiecare în parte. Sigur că nu vom renegocia contractele cu toți, pentru că sunt între ei care au contracte de nivelul ligii secunde. Aștepăm în continuare să se rezolve problema investitorilor și vă spun că dacă UTA va fi preluată de acești italieni, această echipă va face performanță în fotbalul românesc, dar nu vreau să mai promit nimic”, spune Chirilă.

Articol scris de Daniel BERAR

21 Jan. 2009, 15:27 Seria 2
Pe aceeași temă