:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fliga2.prosport.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F05%2Fcsm-unirea-alba-iulia-scm-ramnicu-valcea-1-0-1-1024x576.jpg)
”Războiul” dintre Adrian Mititelu și Mihai Rotaru în ceea ce privește adevărata Universitatea Craiova e încă departe de a se fi încheiat! Procesul pentru sigla care conține leul, pe care o folosește clubul aflat acum în prima ligă, se va rejudeca!
Decizia l-a bucurat pe finanțatorul FCU Craiova, ținând cont că omologul de la U Craiova a avut câștig de cauză în primă instanță. Se întâmpla în vara anului 2022.
În cursul zilei de miercuri, 21 mai, Curtea de Apel București a admis recursul înaintat de Adrian Mititelu. Dosarul se va întoarce, astfel, la Tribunalul București pentru rejudecare.
”Curtea de Apel București a anulat, azi, 21.05.2025, sentința Tribunalului București prin care i se atribuise ilegal sigla istorică a echipei de fotbal ”Universitatea Craiova” unei asocieri politice înființate în anul 2013 de Mircea Sandu și de PSD. Cauza a fost trimisă spre rejudecare Tribunalului București.
Suntem încrezători că, într-un final, toate abuzurile vor fi anulate de justiție.
–
Precizăm că, în prezent, clubul înființat de Mihai Rotaru, Lia Olguța Vasilescu și F.R.F., în 2013, a deturnat ilegal activitatea FC Universitatea Craiova, cu sprijinul F.R.F, L.P.F. și ai unor funcționari corupți din statul român. Însă, în curând, toate aceste acte și fapte vor fi scoase la lumină.
–
Precizăm că, în prezent, clubul înființat în anul 2013, Blue Lions Capital SA București, devenit Club Sportiv U Craiova SA, devenit U Craiova 1948 Club Sportiv, în prezent, auto-intitulat Universitatea Craiova, nu este afiliat la F.R.F. și participă în activitatea fotbalistică în afara cadrului legal prevăzut de Legea 69/2000.
–
În paralel, singurul club de fotbal afiliat în mod legal din Craiova la FRF este FC Universitatea Craiova”, sună anunțul FCU Craiova, care a încheiat sezonul în play-out-ul Ligii 2.
U Craiova, clasată pe locul 4 în play-off-ul SuperLigii, a avut, la rândul său, reacție după decizia Curții de Apel București.
”Curtea de Apel București a pronunțat azi în dosarul 43926/3/2018, fază procesuală apel, următoarea soluție:
«Admite apelurile. Anulează sentința atacată și trimite cauza spre rejudecare aceluiaşi Tribunal», respectiv Tribunalului București.
Pentru a înțelege mai bine situația, reamintim faptul că obiectul acestui dosar îl constituie mai multe cereri conexate, rezumate astfel:
(a) cererile de anulare a mărcilor/semnelor Campioana unei Mari Iubiri, Știința Craiova, UCV, Craiova cu element figurativ (capetele 7 si 8 din dosarul 25171/3/2017);
(b) cererile de anulare a 15 mărci și depozite (Renaștem împreună, CSUC, Echipa ta, Campioana unei Mari iubiri, UCV 1948, U Craiova 1948 Club de Fotbal, Fotbal Club Universitatea Craiova, FC Universitatea Craiova, LioNelu, Universitatea Craiova (dosar 35998/3/2018);
(c) anularea înregistrării mărcii combinate FCU 1948 cu reprezentarea grafică U și leu precum și acțiune în contrafacerea mărcii Universitatea Craiova (dosar 31006/3/2018).
Tribunalul București (prima instanță) a respins cererile de la punctele (a) si (b) de mai sus și a admis cererile de la punctul (c), întemeindu-se în principal pe efectele soluției pronunțate în anul 2015 de Tribunalul București în care s-a reținut faptul că Clubul Sportiv Universitatea Craiova este continuatorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova din 1948 și că deține marca notorie neînregistrată Universitatea Craiova. Soluția primei instanțe a fost favorabilă, însă are următoarele neajunsuri: 1) nu a analizat explicit argumentele părților și 2) faptul că cererea de recuzare formulată în dosar în prima instanță, după rămânerea în pronunțare și înainte de emiterea soluției, a fost pronunțată de același judecător, fiind încălcată astfel regula potrivit cu care nu se emite o soluție înainte de soluționarea unei cereri de recuzare.
La acest moment nu cunoaștem care este motivul pentru care instanța de apel a dispus această soluție, dar cel mai probabil privește unul dintre cele două aspecte indicate mai sus.
În ceea ce privește consecințele soluției de azi, din punct de vedere juridic, putem spune că nu sunt semnificative, fiind practic repuși în situația în care nu există o soluție cu privire la cererile de mai sus.
În speța noastră, cel puțin până la rămânerea definitivă a cazului, este important de menționat că avem de partea noastră soluția din cadrul ordonanței președințială, iar acea soluție din ordonanță își produce efectele până la finalizarea definitivă a procesului, deci nu schimbă absolut nimic.
Soluția pronunțată azi se poate ataca cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. În funcție de motivele concrete vom aprecia daca formulăm sau nu recurs.
În ceea ce privește dosarul de la ICCJ cu numărul 333/59/2023 având ca obiect palmaresul, acesta a fost repus pe rol, având termen la data de 12 Iunie 2025. Motivul repunerii pe rol îl reprezintă pensionarea doamnei magistrat asistent, în vederea respectării principiului continuității completului de judecată.
Așteptăm cu încredere deciziile Instanțelor de judecată pe care ne ferim să le discutăm până la soluția finală”, sună comunicatul clubului lui Mihai Rotaru.
Vestea că procesul se va relua de la zero l-a făcut pe Adrian Mititelu să debordeze de optimism. Din punctul său de vedere, Instanța îi va da dreptate în foarte scurt timp.
”Se rejudecă pentru că am dat de nişte judecători care n-au mai vrut să fie corupţi ca alţii. Nu e gata. Să vedeţi acum ce urmează. O să fie o restabilire totală a adevărului.
Ştiu pe ce mă bazez şi ştiu că pare aşa, o nebunie, după 14 ani, dar chiar sunt optimist. Săptămâna viitoare o să fac nişte precizări la tot acest război pentru că au apărut elemente noi. Dar acum pot să vă spun că sunt foarte optimist că, deşi au trecut 14 ani de zile, în maximum un an se va face dreptatea care trebuia să se facă în urmă cu 14 ani”, a spus finanțatorul FCU Craiova, citat de Fanatik.