ACSM Reșița și-a anunțat o achiziție înaintea meciului cu Corvinul. Noul jucător al cărășenilor a promovat în vară în prima ligă, unde are deja 43 de prezențe

Marius ANGHEL 18 Oct. 2024, 13:14 Liga 2
ACSM Reșița și-a anunțat o achiziție înaintea meciului cu Corvinul. Noul jucător al cărășenilor a promovat în vară în prima ligă, unde are deja 43 de prezențe

Cu o zi înainte de meciul din etapa 10 a Ligii 2, ACSM Reșița a anunțat oficial achiziționarea unui nou jucător! Bănățenii au bătut palma cu Raul Șteau, ultima dată la Gloria Buzău.

În fapt, fotbalistul care are 43 de partide disputate în prima ligă se afla de câteva zile la echipa din Valea Domanului, el fiind testat în weekendul trecut în amicalul cu UTA, la finalul căruia antrenorul Flavius Stoican a spus că mijlocașul originar din Aiud l-a impresionat.

Raul Șteau a semnat cu ACSM Reșița

Raul Șteau (23 de ani) a avut experiențe în Italia la Sassuolo (Serie A) și Monopoli (Serie C), însă nu a apucat să joace pentru acestea la seniori. A făcut-o, însă, pentru Gaz Metan Mediaș, în 22 de partide din prima ligă în sezonul 2021-2022, în care a înscris și două goluri. Evoluțiile sale l-au dus la UTA, unde a prins alte 21 de meciuri în SuperLigă, în sezonul 2022-2023, iar pentru arădeni nu a mai înscris. Când nu a mai îndeplinit criteriul ”under”, UTA l-a cedat în Liga 2, la Gloria Buzău, pentru care a evoluat în 10 meciuri în sezonul trecut, reușind promovarea în prima ligă alături de echipa din Crâng. O perioadă a fost accidentat, iar după promovare nu a mai intrat în calculele buzoienilor.

Acum își încearcă din nou norocul în Liga 2, de această dată la ACSM Reșița.

”Trupei rossonere i s-a alăturat Raul-Ovidiu ȘTEAU!
Mijlocaș în vârstă de 23 ani
Ultima echipă: Gloria Buzău
Bine ai venit şi mult succes!”, sună anunțul succint al clubului bănățean privind acordul la care a ajuns cu Șteau.

Șteau, Adamcsik și Chicho au fost testați în amicalul cu UTA!

Șteau a fost testat de Flavius Stoican în amicalul pe care ACSM Reșița l-a disputat în weekendul trecut la Arad, cu UTA, pierdut cu scorul de 3-4. Mijlocașul a început ca titular și a fost menținut pe teren până în minutul 55, când a fost înlocuit cu Tucaliuc.

În afară de Șteau, reșițenii i-au mai testat și pe Alexandru Adamcsik și pe un atacant argentinian Chicho.

După joc, Stoican a vorbit despre aceștia: ”Avem trei jucători noi pe care încă îi evaluăm. Sunt foarte mulțumit de Șteau, e un jucător care de două săptămâni se antrenează cu noi și, o să am o discuție și cu președintele clubului, să-i spun exact ce dorințe am în ceea ce-l privește pe Raul. La fel este Chicho, un jucător din Argentina care se antrenează cu noi de două săptămâni și voiam să-l vedem la acest amical. Astăzi mi-au lăsat o impresie bună, dar în funcție și de bugetul pe care îl avem vom analiza dacă ei vor continua cu noi încă de acum sau așteptăm perioada de iarnă. Să vedem și cu Adamcsik, este un jucător născut în 2004, un junior, care – însă – are nevoie de ritm de joc. I-am întins o mână de ajutor, se antrenează cu noi, o să fie destul de delicat pentru el să joace, pentru că e pe postul pe care Rimovecz este titular indiscutabil. Dar, dacă are răbdarea necesară, cu siguranță eu îi ofer această oportunitate. Are nevoie de jocuri, o să am o discuție acum cu el ca să-i explic exact cum stă situația.”

Momentan, dintre cei trei, ACSM Reșița l-a anunțat oficial ca achiziție doar pe Raul Șteau.

  • ACSM Reșița (locul 5, 17 puncte) joacă în etapa 10 a Ligii 2 cu Corvinul Hunedoara (locul 7, 16 puncte și un meci mai puțin disputat). Partida are loc sâmbătă, de la ora 13:30, în Valea Domanului.

Foto: ACSM Reșița

Marius ANGHEL 18 Oct. 2024, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă