”Sunt interese și la FC Voluntari.” Acuzații dure ale unui fost jucător al ilfovenilor. La echipa secundă ar fi jucat nepoții persoanelor influente: ”Veneau cu Porsche, Ferrari, Maybach, te lua capul!”

Andrei PASCU 10 Oct. 2024, 15:36 Liga 2
”Sunt interese și la FC Voluntari.” Acuzații dure ale unui fost jucător al ilfovenilor. La echipa secundă ar fi jucat nepoții persoanelor influente: ”Veneau cu Porsche, Ferrari, Maybach, te lua capul!”

FC Voluntari a fost atacată de un fotbalist pe care l-a avut până în urmă cu câteva luni sub contract! Un tânăr pe care ilfovenii l-au luat și în pregătiri în vară, vârful Răzvan Dumitru (19 ani), se consideră nedreptăți de ce a pățit, fiind de părere că merita păstrat în lot pentru acest sezon.

Cu scurt timp înainte ca întrecerea actuală din Liga 2 să debuteze, Claudiu Niculescu, antrenorul Voluntariului, i-a transmis că nu poate miza pe el în campionat, deși tânărul a precizat că pregătirea a fost făcută foarte bine de el și că ar fi meritat o șansă.

FC Voluntari, acuzată de Răzvan Dumitru că nu i-a acordat șansele pe care le merita

Niculescu i-a propus lui Răzvan Dumitru să meargă la una din grupele ”under” ale Voluntariului, dar acesta a refuzat și a dorit să plece, fără plătirea grilei de formare, la un alt club.

Până la urmă a semnat cu Agricola Borcea, echipă clasată pe locul 4 în Seria 3 din Liga 3 în acest moment, după șase etape scurse. Dumitru trage tare pentru că are și o promisiune din partea Afumațiului, la care poate ajunge în iarnă.

După ce a reziliat cu FC Voluntari în vară, Răzvan Dumitru a dat probe la CS Afumați, dar stafful tehnic al nou-promovatei în Liga 2 i-a transmis că mai bine merge în Liga 3 unde să prindă ritm, iar apoi, în pauza competițională pricinuită de ”vacanța de iarnă”, să se pună iar accentul pe un posibil transfer.

Răzvan Dumitru: ”Sunt interese și la prima echipă a Voluntariului”

Oricum, referitor la experiența de la FC Voluntari, Dumitru a transmis că sunt interese la echipa mare, așa cum a simțit că sunt și la echipa secundă a Voluntariului.

M-am pregătit cam o lună cu prima echipă a lui FC Voluntari, în vară, și, zic eu, mă pregăteam destul de bine. Cu o zi sau două înainte de începerea campionatului, au adus jucători de la Craiova și Farul.

După un antrenament, Claudiu Niculescu a venit la mine și mi-a spus că nu sunt bine pregătit fizic și că ar fi mai bine să rămân la juniori, să nu plec, pentru că au nevoie de mine și că sunt de perspectivă. Sunt interese și la echipa mare a Voluntariului… .

Am refuzat. Am jucat mereu la juniori. Am plecat de la ei cu chiu, cu vai. Am reușit să plec fără să achit grila de formare, deoarece mi se terminase contractul în acea perioadă. Am plecat liber de contract și m-am dus la Afumați.

M-am pregătit o săptămână cu ei, iar cei de acolo mi-au spus că ar fi mai bine să mă duc în Liga 3, să joc meci de meci, iar din iarnă să stăm altfel de vorbă. E posibil să revin la Afumați sau să mă duc la o altă echipă din Liga 2, cred că aș putea face față”, a spus tânărul fotbalist pentru GSP.

  • Foto: Răzvan Dumitru alături de Florinel Coman.

Nepoții unor persoane influente, pe pile la FC Voluntari 2?

Răzvan Dumitru a lucrat cu Dinu Todoran la FC Voluntari 2, echipă care a activat în Liga 3. A simțit și acolo un tratament preferențial pentru anumiți tineri, deoarece erau nepoții unor persoane influente din fotbalul românesc și nu numai, printre care și nepotul lui Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Tânărul atacant legitimat acum la Agricola Borcea se simțea nedreptățit de faptul că nu juca, deși, după cum a punctat, simțea că merita mai mult, merita să joace, iar frustrarea a apărut.

Cu Dinu Todoran am lucrat la Liga 3, la echipa a doua a lui Voluntari. Erau numai nepoți și nepoți. Am fost coleg cu nepotul lui Mitică Dragomir, Bogdan, și cu nepotul primarului. Nepotul domnului Dragomir nu era chiar așa cum îl umfla domnul președinte. Am avut mulți copii de bani gata; veneau cu Porsche, Ferrari, Maybach – te lua capul! Toți se plafonau la Liga 3 însă.

Acum, că s-a desființat echipa de la Liga 3, nici acolo nu mai ajung. Era greu să faci pasul la prima echipă. Am avut foarte mulți jucători buni, dar la Liga 3 simțeam de multe ori că nu jucam pentru că trebuia să evolueze altcineva.

Știam uneori că meritam să joc și mă frustra acest lucru, dar mă și motiva mai mult să lupt, chiar dacă știam că altcineva avea relații sau anumite beneficii. Mă gândeam că trebuie să continui”, a mai declarat Răzvan Dumitru.

Investițiile din vară nu arată ce FC Voluntari spera

În ciuda investițiilor făcute în vară, deși a retrogradat în Liga 2, FC Voluntari este momentan, după jocul din etapa a 9-a a Ligii 2, pe locul 8 în clasament, cu 15 puncte, la numai o lungime de locul 6, CS Afumați, dar care încă nu a jucat restanța cu Corvinul Hunedoara, dar și la numai trei puncte de locul 13 din 22 de echipe, unde se situează Campionii FC Argeș.

După pauza competițională, FC Voluntari va juca pe terenul formației FCU Craiova. Oltenii sunt pe locul 10, cu 13 puncte.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și GSP

Andrei PASCU 10 Oct. 2024, 15:36 Liga 2
Pe aceeași temă